Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
playmaker

Re: Transferi

Post by playmaker »

Nikola, to nije tek tako lako napisati.
Problem je sto ovde ne postoje strucnjaci, ovde postoje ljudi sa nekim kvazi fudbalskim diplomama.

Da iko ovde zna da radi sa decom danas bi imali tog Katai-a po levom krilu koji bi sio pola lige kako hoce.
Ali ne mi smo radije dopustili da se on opija i da glumi mangupa po gradu, to nije od juce to traje jos od perioda kada je bio omladinac.
To znaju svi zivi i to je morala da zna struka u klubu i da radi nesto povodom toga.
Isto to nam se desava i dan danas sa danasnjim omladincima a bogami i pojedinim kadetima.

Mi jednostavno kao da ne zelimo da radimo ili stvarno nemamo sposobne ljude za to.

Levi bek pricao sam ovde nedeljama je bio taj mali sto je sada otisao za cigane i i tamo pruza dobre partije.
Mi imamo mladog Nastica koji mora da bude prekomandovan u A tim, jednostavno mora jer znanjem to zasluzuje i ako ostane ovde gde je trenutno propasce.
Jako je bitan taj tajming. :idea:

Da ne pisem sada ovde ali mi upropastavamo igrace umesto da ih stvaramo.
Uproastili smo i Vuka, bio je veliki potencijal. Mi jednostavno ne znamo da radimo sa igracima.
Ta saka igraca sto uspe je mizerna brojka naspram potencijala koji oni poseduju.

Da ne spominjem Melega koji je biser generacije i nece imati ni minut u A timu.

To sto kazes Grbi, da se postepeno izbore za mesto.
To zvuci jako smesno, a sta su ovi uradili do sada da treba neko da se debelo oznoji da bi dobio sansu pre njih?

Dok ne shvatimo kako moderan fudbal funkcionise nema nama boljeg fudbala i to je jako prosta prica.
Last edited by playmaker on Wed Jun 13, 2012 3:59 pm, edited 1 time in total.
lexa

Post by lexa »

playmaker objasnio :klanjanje:

Razumem sta Nikola hoce da kaze, svima nama je bitan rezultat i teren ali rezultat ne mozemo
da imamo na taj nacin. Nikola, na youtube-u ne postoji los igrac. Svaki igrac sa youtube je klasa,
a kako i ne bi bio, snimi par utakmica i iz njih izvadi sve svoje najbolje poteze i od toga napravi
video od desetak minuta. Nije tek tako proceniti kvalitet igraca, za to je potrebno duze vreme,
konstantno pracenje odredjenog igraca itd.
Playmaker je lepo rekao, ovi nasi ne znaju da procene ni kvalitet kod nasih omladinaca i kod
drugih mladih igraca iz Srbije koje imaju ispred nosa, a da ne pricamo o igracima iz inostranstva.
Stvar je mnogo kompleksnija nego sto pojedinci misle.
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Veliko hvala KORALu na dobrodoslici :cheers:

i izvinjavam se administratoru za prekrsaj.

Da vas pitam, da li ste sigurni da Bilbija nije potencijal kao sto se najavljivao i da mozda decko nije malo prerano dosao onaj prvi put pa sada se mozda zreliji bolje pokaze? Mislim, malo je cudno da ga tamo toliko hvale i cak ga imaju kao kapitena BIH mlade reprezentacije, a kod nas ispade copav...

A moram da kazem da se uopste ne slazem sa Playmakerom sa unapred teorijama da su po nasim livadama sve svetske zvezde a da vani nema nista jer bi ih "vec neko zapazio". To je samo kod nas u Srbiji izmisljeno to da se misli da su kao svetski klubovi toliko silni da im ne omane nijedan talentovan i kvalitetan fudbaler. Svet je toliko veliki a klubovi nemaju mesta da dovedu sve igrace. A evo Luvannor moze da bude tipican primer igraca koji je omakao svima jer je igrao bas u skoro seoskoj ligi u Brazilu, da bi odjednom iznenadio sve u Moldaviji... Pa imate primer i naseg Matica koji je kod nas svima omanuo da bi postao igrac u Slovackoj i odatle ni manje ni vise nego Celzi. Nema tu pravila. Jedino pravilo sto postoji je da ima regiona koje odredjene zemlje prate vise a druge manje (recimo, Portugal redovno skuplja sve brazilce pa opet ih ima jos duplo vise sto u svakoj beritvi im omanu i pobegnu drugima), Rusija skuplja vecinu igraca iz svoje bivse SSSR, Nemci centralnu Evropu, francike Severnu Afriku, itd.

A upravo se ne slazem sa tim radikalizmom "Ma samo domaci" ili " samo stranci", zasto? Svi talentovani treba da budu dobrodosli i nikad ne znas odakle ce doci sledeci Krasic (ili ce biti Omaru?) :D

Slazem se sa Koralom sto se delova koje je spomenuo tice, a dodao bi Centralnu Ameriku (Honduras a nova trzista koja su jeftina a kvalitetna su Gvatemala i Panama - Panama je pre par dna tukla Honduras u gostima sa 2-0) Onda, zemlje odakle nijedan igrac nije dosao kod nas a imaju brojne solidne igrace su Mali, Gvineja (Gvineja Konakri, ne Bisau), Burkina Faso i Niger. To su zemlje sa istim kvalitetom igraca kao Obala Slonovace, Senegal ili Gana ali sa duplo ili vise manjih cena. Mali ima veoma talentovane igrace, a tamo je gradjanski rat tako da igraci jedva cekaju da dobiju poziv iz Evrope. Niger je narocito interesantan jer je odmah severno od Nigerije isti su cak narod a igraci su triplo jeftiniji. Rusi su vec poceli malo tamo da gledaju. I da zavrsim za sada: Magreb (Egipat, Libija, Tunis, Alzir i Maroko). Egipcani i Tunizani su za zaborav jer su dobro placeni u svojim ligama, ali ostali, narocito alzirci i marokanci su jeftiniji a cak i jaci od ovih drugih. Neverovatno je da na prostor bivse Juge nije nijedan niti marokanac niti alzirac ikad igrao, a u Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj i Grckoj su se veoma dobro snasli. Mentalitet nam odgovara, vole nasu klopu, muziku, njima je zaista lepo na balkanu zaradjuju dosta skromno i realni su za nase klubove sa tim da su tehnicki veoma rzvijeni Drug oblast vredna da se spomene je Venecuela, Bolivija i Peru. A u Evropi su balticke drzave. Ali kazite mi, sem levog beka, koja je jos pozicija potrebna ovog leta?

Ako neko voli, ja sam napravio jedinu postojecu listu svih stranaca u ligama bivse Juge, evo ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fo ... azil.7D.7D" onclick="window.open(this.href);return false;

A upravo mislim da Vojvodina treba da radi sa svojim mladima (prvacima!) i na njih da dovodi dobre uvoze, jer bolje sdobri stranci nego otpadci od vecitih ili neki povratnici sa omanulim karijerama vani. Tako da bas vredi gledati razna trazista i dovesti sto bolje igrace da se ukombinuju sa nasim mladima.
Last edited by FkpCascais on Wed Jun 13, 2012 10:33 am, edited 1 time in total.
Nikola

Post by Nikola »

Imas sajt za statistiku, levo krilo 9 golova od toga izvan 16 sa obe noge, iz slobodnjaka sa 30 metara iz odbitka, glavom, iz driblinga. Imas prodore i asistencije samo iz jedne sezone! Taj Serif je bolji klub od nas i blizanaca zajedno, jedino sto igra u ligi slicnoj nasoj. Prica o strancima ide i zbog toga sto ce nas bar 2-3 napustiti. Ako ti mladi ne budu imali konkurenciju i borili se prvo za koji minut igre, bice isti kao i ovi sada sto igraju za nas klub. Iz lige su sve sto valja pokupili blizanci, tako da ocekuje Play predloge za ovaj prelazni rok, kako bi dokazao svoju tvrdnju?
ПУШТАМ КИШУ!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Kao da je neko predosetio nase postove ovde pa je Zurnal upravo par sati posle ovoga napisao clanak o Vosinim strancima gde objasnjavaju pravilo: http://www.zurnal.rs/category/fudbal" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugi problem je sto znam da je receno da sve ostaje po istome u odnosu na proslu sezonu, a u prosloj sezoni je bilo vise situacija u kojoj je pored 4 stranca na terenu sedeo i jedan na klupi (ako ne i 2 ali to vec moram da proverim). To bi znacilo da je Zurnalov zakljucak onda pogresan i da se 4 igraca vaze samo za teren. Neverovatno je isto da je ns savez toliko prefrigovan da to nema nigde zvanicno objavljeno, niti ima javno dostupne podatke o tome ko ima status stranca a ko domaceg (ima igraca kao Tintor iz Radnickog KG koji su u sredini prosle sezone dobili srpsko drzavljanstvo, a do tada je imao samo hrvatsko jer je rodjen u Kninu. To recimo niko nije znao i svi sajtovi su ga imali kao srbina jos pre nekoliko sezona).

Cudne stvari se u vezi ovoga desvaju, i vrsi se velika presija na sve moguce nacine protiv uopste ideje povecanja uvoza stranaca.
Last edited by FkpCascais on Wed Jun 13, 2012 12:33 pm, edited 1 time in total.
lexa

Post by lexa »

Ogranicavanje broja stranaca je poprilicno glup potez od strane FSS-a.
Nase trziste je malo i ne mozemo se oslanjati samo na domace igrace, tj. mozemo, ali tesko
da tim principom nesto vise mozemo napraviti u Evropi, a i onako los kvalitet lige ce nam opasti.
Savez je to uradio pod idejom forsiranja nasih mladih igraca. To je OK ali to se moglo resiti i
na drugi nacin. Neko je lepo rekao, neka se uvede pravilo da odredjeni broj igraca iz omladinske
skole mora biti u sastavu tj. mora biti forsirano. Ovako su ostavili jednu veliku prazninu tj. rupu u
ovom pravilu a to je da klubovi opet nisu obavezni forsirati mlade iz svog pogona jer mogu da dovode
istrosene domace igrace, sto iz inostranstva, sto iz zemlje.
Ja licno jesam protiv stranaca sumnjivog kvaliteta, stranac mora biti kvalitetniji od domaceg igraca
tj. doneti kvalitet a ne doci i zauzimati mesto nasem mladom igracu koji je mozda i kvalitetniji od njega.
Sve u svemu, treba napravili balans jer ne valja ici ekstremno ni u jednu, ni u drugu stranu.
Minja
Administrator

Post by Minja »

Nasa "Super" liga je profesionalna. Kakve veze ima koliko ino igraca igra u timu?
Sistem ogranicavanja broja stranaca na 2-3, direktno pomaze finansijski najmocnijim klubovima da u lokalu nemaju konkurenciju. (vec sam pisao na tu temu).

Pravilo je lose i unazadice, ako je to vise uopste i moguce, ono sto kod nas neki sentimentalno nazivaju fudbal.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Nije me dugo bilo, moj predlog za pogledati - Igor Morozov, Estonija. http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Morozov, http://www.transfermarkt.de/de/igor-mor ... 11579.html.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
budababa

Post by budababa »

Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
lexa

Post by lexa »

Imam i ja ozbiljan predlog za...hm,za koga...ko uopste kod nas dovodi igrace :huh:

Kako god...

Denis Glavina

Igrac iz Hrvatske, 26 godina. Gledao sam ga dosta puta i mislim da bi bio pun pogodak za nas.
Igra na poziciji levog beka / levog krila. Slobodan je igrac tako da "samo" treba izdvojiti par hiljada
evra mesecno za platu ;)
Inace ima zanimljivu karijeru do sada. Igrao je za Dinamo ZG i onda je otisao u Ukrajinu. Tamo se
nije mogao probiti u kijevskom Dinamu pa je igrao za Vorsklu i Dnjepar.
Zatim ga Mamic ponovo vraca u Dinamo. Posle je otisao u Poljsku, pa trebao u Izrael ali je imao
stvarno los horoskop, svi ti klubovi su skoro pa bankrotirali, tako da je pola godine bio bez kluba.
Zadnju polusezone je odigrao u hrvatskom Varazdinu, cisto da ne izgubi to vreme.
Naravno, moram napomenuti da ima i 8 nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske (kada je bio u tim
godinama).
Dobar je i u defanzivi i u ofanzivi, dakle, podjednako uspesno igra i kao levi bek i kao levo krilo.
S njim bi stvarno dobili kvalitet po toj levoj strani koja nam je u zadnje vreme bila dosta kriticna.

http://www.youtube.com/watch?v=0ggbRxuWK-4
Zelja95

Post by Zelja95 »

Koliko vidim blizanci su vec doveli pojacanja,ja ne znam sta nasi cekaju? :roll:
Stexman

Post by Stexman »

budababa wrote:Ako je, uopšte, i dalje bitno:

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... -od-Humske
Pa, bitno je! Decko se izjasnio da bi rado otisao tamo, a to opet znaci da ovde vise nema sta da trazi!
Pa nece nam valjda ostati sad? :?
luvannor90

Post by luvannor90 »

:)
Last edited by luvannor90 on Thu Jun 14, 2012 5:58 pm, edited 2 times in total.
nboya
Administrator

Post by nboya »

Dobrodosao na Forum!

(IP je iz Moldavije)
UPRAVA NAPOLJE!!!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

FkpCascais wrote:Panama je pre par dna tukla Honduras u gostima sa 2-0
Tukli su oni i Amere na tom njihovom kontinentalnom prvenstvu :cheers:

http://www.zurnal.rs/2012/06/13/filip-k ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; :frown:
Post Reply