Očigledno imamo različito viđenje. Ili si ti u zabludi ili sam ja. Evo, ja tvrdim da su sve ekipe u Srbiji loše, očajne, da to ne liči na fudbal. Žao mi je što ne gledamo bolji fudbal. Ti tvrdiš suprotno.tulip wrote:Neka si se ti Rivelinjo javio i objasnio da ove nove generacije ne znaju fudbal. Već sam počeo da otpadam u sopstvenoj euforiji kako sam gledao najzad jednu pravu utakmicu u kojoj smo mi jednostavno odskočili i održali čas javnog fudbala ne baš naivnom protivniku. Bolje Ti da me "spustiš" u mom neznaju, nego ganciji u subotu. Neka, sada ću biti pripremljen tvojom stručnom konstatacijom, da smo mi samo jedna prosečna grupa igrača koji za sebe smatra da zna malo bolje da igraju fudbal od ostatka Srbije koja inače pojma nema. Nego, majstore, kad se već toliko razumeš u fudbal, aj majketi mi objasni po čemu je recimo bolja utakmica između recimo Čelsija i Sauteptona (3-1). Utakmica je radi bolje informisanosti odigrana u nedelju 01.12. pred 50.000 gledalaca, gde je Sauteptom vodio na poluvremenu, a onda su u drugom poluvremenu Kejhil, Teri i Ba dali goleve i doneli preokret i pobedu Čelsiju. Ali šta je tu viđeno bolje nego na našoj utakmici.
Ako ćeš iskreno, na utakmici zvezda - Voša samo Aruho je bio pogubljen i nije bio na nivou profesionalnog fudbalera. Može se reći da nas je častio sa dva gola, kada u prvoj prilici nije muški izbio loptu već je leđima reagovao, a u drugoj prilici je ostao kao malo dete ispred Škuletića i time nije napravio ofsajd. Sve ostalo je bilo krajnje fudbalski i igrači oba tima su se maksimalno zalagali za pobedu što dokazuje da zvezda nije stala ni posle 0-3, a ni posle 1-3, kada su imali stativu. E sad, što smo mi tehnički potkovanija, brža i kvalitenija ekipa, to je došlo do izražaja prilikom postavljanja krajnjeg rezultata. Možda u našem fudbalu ima problema što se tiče vođenja klubova, što su igrači nezdovoljni, a publike je sve manje na tribinama, ali to ne umanjuje prikaz igrača na jučerašnjoj utakmici. Da se ovakva utakmica odigrala na Stamfordbridžu sa sve istim akterima, ubeđen sam da bi tamošnja publika otišla oduševljena kući.
Mislim prijatelju da preteruješ u omalovažavanju sadašnje generacije fudbalera Voše. Ovaj forum i tvoju tastaturu koristiš da se istresaš na sve nedaće koje su nas zadesile od 1989. godine kada smo poslednji put bili šampioni. Smatram i ja da smo tada gledali kvalitenji fudbal, ali veruj mi da iz te generacije, jedino bi Šele, Siniša, Čeda Maras, Buda Vujačić i eventualno Jokan i Vorkapa bili starteri u ovom timu.
Koliko daleko naši klubovi dosežu danas u Evropi, a koliko su daleko išli pre 90ih kada je sve otišlo u tri lepe (pa i fudbal)? Eto, zbog toga, ako ni zbog čeg drugog, verujem da sam ipak u pravu kad kažem da se igra loš fudbal. Ali nisam neki stručnjak, tako da svakako moguće da grešim.
Voleo bih da pobedimo zvezdu i u subotu, ali ne vidim razlog za euforiju i tapšanje po ramenu - takvih ima uvek dosta. Davali su Nikoliću ključeve grada juče, danas ga pljuju. Ja imam neko svoje viđenje, lepo mi je pročitati različito, odmeriti. Ja strepim pred subotu - iskreno. Nisam optimista.
Taktika je jedno, ali neznanje je drugo. Pogledaj samo kod prvog gola kako je čovek sebi maksimalno otežao situaciju. Više sreće nego pameti. Od čistog puta ka golu, on kao zalama, pa ima trojicu ispred sebe. Sva sreća što ni zvezdina odbrana nije ni za onu stvar. Obojica otišli na istu stranu, umesto da ga jedan "sačeka". Prihvatam da nemam pojma i pričam gluposti, al' da sam ja bio onaj "desniji" odbrambeni, k***c bi dao gol.shecky wrote:Rivelinjo
Pazi tebra..
Definitivno se slazem za Delaca , i meni nije jasno zasto je na klupi sem ako je povreda u pitanju, posto uz svo postovanje Zaxa ,Delac je za klasu bolji golman .. da sad ne objasnjavam zasto..
Za Skuntelara se slazem ,spor ali dobar tehnicar.
E jedino se ne slazem u vezi nase lose igre ..
Verovatno si cuo nekad za taktiku? Nemoj mi reci da ocekujes da odigramo celu utakmicu tj 90min ,kao sto smo odigrali prvih i zadnjih 15min?
Niti imamo snage za tako nesto , niti su cigani bas ono za 16 klasa losiji od nas ..
Logicno je da ako das rani gol ,pa nisi ti taj koji posle toga treba da kidise nego taj koji gubi.
To sto si ti rekao ne mozemo da prenesmo loptu je verovatno bilo svesno uradjeno da tim ustedi energije za finis tekme.
A to se po meni pokazalo kao tacno jer smo od tamo 75.min poceli presing da igramo tj da ne dozvolimo ciganima da se vrate posle Mrdjiog gola.