Kup Srbije - sezona 2013/14

Locked
User avatar
Rivelinjo
Posts: 306
Joined: Thu May 09, 2013 12:29 pm
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Rivelinjo »

tulip wrote:Neka si se ti Rivelinjo javio i objasnio da ove nove generacije ne znaju fudbal. Već sam počeo da otpadam u sopstvenoj euforiji kako sam gledao najzad jednu pravu utakmicu u kojoj smo mi jednostavno odskočili i održali čas javnog fudbala ne baš naivnom protivniku. Bolje Ti da me "spustiš" u mom neznaju, nego ganciji u subotu. Neka, sada ću biti pripremljen tvojom stručnom konstatacijom, da smo mi samo jedna prosečna grupa igrača koji za sebe smatra da zna malo bolje da igraju fudbal od ostatka Srbije koja inače pojma nema. Nego, majstore, kad se već toliko razumeš u fudbal, aj majketi mi objasni po čemu je recimo bolja utakmica između recimo Čelsija i Sauteptona (3-1). Utakmica je radi bolje informisanosti odigrana u nedelju 01.12. pred 50.000 gledalaca, gde je Sauteptom vodio na poluvremenu, a onda su u drugom poluvremenu Kejhil, Teri i Ba dali goleve i doneli preokret i pobedu Čelsiju. Ali šta je tu viđeno bolje nego na našoj utakmici.
Ako ćeš iskreno, na utakmici zvezda - Voša samo Aruho je bio pogubljen i nije bio na nivou profesionalnog fudbalera. Može se reći da nas je častio sa dva gola, kada u prvoj prilici nije muški izbio loptu već je leđima reagovao, a u drugoj prilici je ostao kao malo dete ispred Škuletića i time nije napravio ofsajd. Sve ostalo je bilo krajnje fudbalski i igrači oba tima su se maksimalno zalagali za pobedu što dokazuje da zvezda nije stala ni posle 0-3, a ni posle 1-3, kada su imali stativu. E sad, što smo mi tehnički potkovanija, brža i kvalitenija ekipa, to je došlo do izražaja prilikom postavljanja krajnjeg rezultata. Možda u našem fudbalu ima problema što se tiče vođenja klubova, što su igrači nezdovoljni, a publike je sve manje na tribinama, ali to ne umanjuje prikaz igrača na jučerašnjoj utakmici. Da se ovakva utakmica odigrala na Stamfordbridžu sa sve istim akterima, ubeđen sam da bi tamošnja publika otišla oduševljena kući.
Mislim prijatelju da preteruješ u omalovažavanju sadašnje generacije fudbalera Voše. Ovaj forum i tvoju tastaturu koristiš da se istresaš na sve nedaće koje su nas zadesile od 1989. godine kada smo poslednji put bili šampioni. Smatram i ja da smo tada gledali kvalitenji fudbal, ali veruj mi da iz te generacije, jedino bi Šele, Siniša, Čeda Maras, Buda Vujačić i eventualno Jokan i Vorkapa bili starteri u ovom timu.
Očigledno imamo različito viđenje. Ili si ti u zabludi ili sam ja. Evo, ja tvrdim da su sve ekipe u Srbiji loše, očajne, da to ne liči na fudbal. Žao mi je što ne gledamo bolji fudbal. Ti tvrdiš suprotno.

Koliko daleko naši klubovi dosežu danas u Evropi, a koliko su daleko išli pre 90ih kada je sve otišlo u tri lepe (pa i fudbal)? Eto, zbog toga, ako ni zbog čeg drugog, verujem da sam ipak u pravu kad kažem da se igra loš fudbal. Ali nisam neki stručnjak, tako da svakako moguće da grešim.

Voleo bih da pobedimo zvezdu i u subotu, ali ne vidim razlog za euforiju i tapšanje po ramenu - takvih ima uvek dosta. Davali su Nikoliću ključeve grada juče, danas ga pljuju. Ja imam neko svoje viđenje, lepo mi je pročitati različito, odmeriti. Ja strepim pred subotu - iskreno. Nisam optimista.


shecky wrote:Rivelinjo
Pazi tebra..

Definitivno se slazem za Delaca , i meni nije jasno zasto je na klupi sem ako je povreda u pitanju, posto uz svo postovanje Zaxa ,Delac je za klasu bolji golman .. da sad ne objasnjavam zasto..
Za Skuntelara se slazem ,spor ali dobar tehnicar.

E jedino se ne slazem u vezi nase lose igre ..
Verovatno si cuo nekad za taktiku? Nemoj mi reci da ocekujes da odigramo celu utakmicu tj 90min ,kao sto smo odigrali prvih i zadnjih 15min?
Niti imamo snage za tako nesto , niti su cigani bas ono za 16 klasa losiji od nas ..
Logicno je da ako das rani gol ,pa nisi ti taj koji posle toga treba da kidise nego taj koji gubi.
To sto si ti rekao ne mozemo da prenesmo loptu je verovatno bilo svesno uradjeno da tim ustedi energije za finis tekme.
A to se po meni pokazalo kao tacno jer smo od tamo 75.min poceli presing da igramo tj da ne dozvolimo ciganima da se vrate posle Mrdjiog gola.
Taktika je jedno, ali neznanje je drugo. Pogledaj samo kod prvog gola kako je čovek sebi maksimalno otežao situaciju. Više sreće nego pameti. Od čistog puta ka golu, on kao zalama, pa ima trojicu ispred sebe. Sva sreća što ni zvezdina odbrana nije ni za onu stvar. Obojica otišli na istu stranu, umesto da ga jedan "sačeka". Prihvatam da nemam pojma i pričam gluposti, al' da sam ja bio onaj "desniji" odbrambeni, k***c bi dao gol. :)
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Camel
Posts: 111
Joined: Tue Nov 28, 2006 11:40 pm

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Camel »

Po kojim parametrima je Delač bolji od Žakule?
User avatar
njaks
Posts: 366
Joined: Tue Jan 12, 2010 12:37 am
Location: Detelinara

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by njaks »

Camel wrote:Po kojim parametrima je Delač bolji od Žakule?
I mene to zanima? Cak bih mogao da tvrdim suprotno, ne sporim da je Delac odlican, ali treba mu jos 5 godina iskustva minimum.
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4818
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by gospodinFKV »

Necu da mracim, zadovoljan sam nasom igrom, ali samo koliko je to trenutno moguce. Donekle se slazem sa Rivelinjom. Nismo mi bili bog zna kako dobri koliko su oni bili ocaj. Treba da uzivamo u guzenju ciganije, ali ne treba da mislimo da smo sad bog zna kako dobro odigrali. Kaludjerovic je kod sanse pre vodeceg gola uradio identicnu fintu. Covece, sa iole fudbalskog znanja mozes da naucis da limitiran igrac kao sto je Kaludjer nema neku siroku lepezu poteza, pa da ne znas sta ce sledece da uradi, a oni kao telad odose po burek i drugi put.

Neke od kontri koje smo imali su se morale resavati mnogo mnogo brze. Taj pad u igri nas kad vodimo tj. kad je utakmica vec 'resena' sad vec pocinje da me nervira jako. Imali smo jako puno srece sto je lopta zavrsila na stativi, a ne u golu za 3:2. Da se igralo jos pola sata, ne bih smeo da se kladim da bi ostalo 3:1. Momci su dobro odigrali. Kako su igrali poslednjih par utakmica, ove dve s Krusevljanima i ciganima su odlicne, ali ne treba to da nas zavara, jer je zvezdana potpuni raspad od ekipe...

Spominjao sam vec ovo kao primer koliko mi los fudbal gledamo: Gledam Primeru, krilo Bilbaa sparta u punom trku, tik uz aut liniju. Lik mu posalje dugu loptu, ona leti iznad glave, pada pred noge, tacnije lik je prima u punom trku bez trunke poteskoce, nije ni usporio, nije cak ni gledao gore u pravcu lopte. I to nije neki Mesi, Ronaldo, Diego Kosta, to je prosecan jedan igrac, ni imena mu se ne secam. Ista situacija u JSL, odskoci mu lopta 20 puta, treba mu 30 sekundi (kojih nema) da je primiri, a to 'primiri' u ovoj ligi znaci da ne ode dalje od 3 metra kad mu se odbije od noge.

Da se osvrnem samo na mec sa Bursom. Mi smo njih dobili na pamet, na prisebnost i na uigranost. Oni su ovaj tim prakticno stvorili u ovom prelaznom roku, u prijateljskim su ih svi guzili redom. Mi jesmo bili bolji, ali se razlika u tehnickoj potkovanosti videla iz svemira.

Daleko smo mi jos od nekog dobrog fudbala. Ovaj nam je dobar, jer jednostavno bolji nemamo...
Camel wrote:Po kojim parametrima je Delač bolji od Žakule?
Bolji je u prekidima, visi je, dok je Zakula sigurniji, ali to uz pravi odgoj talenta dolazi vremenom. U suprotnom, postanes Supic. Strasno talentovan, i strasno unakazen od strane nekog trenera golmana, ko god se o njemu brinuo. I tu se vracam na ovu pricu gore o kvalitetu fudbala. Mi imamo bisere na ovim prostorima i strasno malo struke koja je dovoljno sposobna i strucna da ih izvede na pravi put i izvuce maksimum iz njih. Zato nam i odlaze igraci mladi, da mogu tamo treneri da ih pretvore u igraca.
pedjans
Posts: 464
Joined: Tue Oct 08, 2013 7:24 pm

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by pedjans »

Delač je dobar dečko, ali i ja mislim da još treba da uči. Nekako imam više poverenja u Žakulu. Bojim se da je Delač imao baš velike propuste, iako inače deluje vrlo sigurno, a očigledno je i vrlo školovan golman - setimo se drugog gola Burse, naročito prvog gola Šerifa u Moldaviji (možda i ključni momenat sezone za nas), pa čak i gola Partizana... Nezgodno je što je propuste pravio baš u najgorim mogućim trenucima, a utisak je da je to pre svega zbog nedostatka iskustva.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9755
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Voja »

njaks wrote:
Camel wrote:Po kojim parametrima je Delač bolji od Žakule?
I mene to zanima? Cak bih mogao da tvrdim suprotno, ne sporim da je Delac odlican, ali treba mu jos 5 godina iskustva minimum.
Meni iskreno ni jedan od njih ne uliva nikakvu sigurnost.Na stranu to sto je Delac pokazao ogromne ljudske kvalitete i sto mi je Zaks mnogo simpatican kao pojava na nasem golu jer daje neki poseban smek timu. Delac je cesto kiksao,ali nas je Brkic izgleda naucio da olako prelazimo preko takvih stvari. Zaks cak bih rekao jos uvek nije imao prave udarce na gol da bi se stekao pravi uvid u njegove mogucnosti.Sve su to do sada bili baloni i mlitavi udarci,realno. Moram priznati da me Zaks svojim drzanjem i postavljanjem pomalo podseca na Mijanovica.
Mislim da ukoliko bi sacuvali 80% ovog tima u nastavku sezone pod obavezno moramo kupiti kvalitetnog golmana. Napadaci kakvi god da su realno daju golove,ali nam treba golman koji ce kod 2:0 za nas skinuti bar jedan i zadrzati nas na 2:1.
Posebno mislim da bi mnogo dobili kvalitetnijim golmanom jer koliko vidim Stojke odlazi,tako da ce Partizan biti mnogo oslabljen u nastavku.
gospodinFKV wrote: Donekle se slazem sa Rivelinjom. Nismo mi bili bog zna kako dobri koliko su oni bili ocaj.
Malo nas ovde je hvalilo igru na mecu sa Zvezdom iako je bilo i lepih akcija,ali i isto tako mnogo glupih poteza.Nebitno.Godinama smo patili zbog gubitaka bodova u duelu sa Zvezdom i Partizanom iako smo imali kvalitetnije timove,ni oni na mnogo utakmica nisu bili bolji od nas al su bodove nosili kuci. U duelima s njima bitno je samo da ih pobedjujemo,igra nije toliko bitna bas.Jaki timovi pobedjuju rutinski i kad igraju lose :mrgreen:
Image
Camel
Posts: 111
Joined: Tue Nov 28, 2006 11:40 pm

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Camel »

pedjans wrote:Delač je dobar dečko, ali i ja mislim da još treba da uči. Nekako imam više poverenja u Žakulu. Bojim se da je Delač imao baš velike propuste, iako inače deluje vrlo sigurno, a očigledno je i vrlo školovan golman - setimo se drugog gola Burse, naročito prvog gola Šerifa u Moldaviji (možda i ključni momenat sezone za nas), pa čak i gola Partizana... Nezgodno je što je propuste pravio baš u najgorim mogućim trenucima, a utisak je da je to pre svega zbog nedostatka iskustva.
Ovo je i poenta. Skupo nas je koštao u važnim momentima. "Kupio" je ljude odbranama u Turskoj, kao i iskazanom velikom ljudskošću i praktično na toj utakmici je i stao sa dobrim odbranama. Ako se vratimo na izgurivanje Kordića, zbog "neiskustva", a ovde došli do zaključka da je upravo to i največi nedostatak Delača, pojavljuje nam se veliki znak pitanja nad glavama... Ili nam je to ipak igumanski doprinos neostvarenom "velikom projektu u Vojvodini".
I dalje sam mišljenja da smo trebali trpeti Kordića, jer Delač kada mu istekne pozajmica odlazi, a ovog mladog momka ipak imamo na ugovoru i potencijalno možemo da zaradimo nešto na njemu, suprotno od pozajmljenog igrača.
kowalski
Posts: 786
Joined: Wed Dec 01, 2010 4:44 pm
Location: Tatooine

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by kowalski »

Delac i Vranjes su jedini pravi fudbaleri trenutno u FK Vojvodina. Ostalo je TSL papazjanija.
Image
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by shecky »

Lepo sam reko da necu da komentarisem zasto je Delac bolji ali vucete me za nos ...

Kao prvo , najveci klub za koji je branio Zax je upravo nasa Vosa .. Delac je kao klinac potpisao pro ugovor sa Celzijem .. jel treba jos?

Delac je vislji i ima bolju anticipaciju , odlicno barata loptom sa obe noge ,i kod njega necete videti ispucavanje lopte u aut zato sto je frka panika nazad ,iz svake pozicije moze da obe noge da je ubaci u polje.
Zasto je ovo bitno? Pa zato jer takvi potezi stvaraju paniku i dizu protivnika pogotovo kada se igra kod njih.Svaka sitnica je bitna na utakmici pa cak i ovakva.

Sve golove koje su Zax i Delac primili se slobodno moze pripisati slaboj odbrani jer su bili stavljni u 1 na 1 varijante.
Jeste Delac pogresio u Moldaviji ali niko ne pise o tome zasto je nas tim tako slabo igra .. nismo ni jednu sansu imali sem tog slucajnog gola koji smo dali.
Protiv partizana je primio kroz ruke gol .. boze moj blatnjav teren morka lopta ..pa sto mislite zasto je grobarcic dao autogol?? .. pa zato sto nije mogao da se zaustavi na vreme zbog mokrog terena...

Meni sama pojava Delaca na golu daje neverovatnu psiholosku sigurnost , i ako je i igracima tako ,onda bi stvarno bilo bolje da on brani ,tj golman koji budi takva osecanja kod igraca.

ps Matej ume i do 70og metra da ispuca loptu .. kada smo imali zadnji put golmana koji je to mogao
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9755
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Voja »

shecky wrote:Matej ume i do 70og metra da ispuca loptu .. kada smo imali zadnji put golmana koji je to mogao
Pa Supateli je milion takvih lopti lansirao ka Abubakaru,a isto to sada cini i u Pazaru,gde teledirigovanim loptama lovi Arsenijevica i Kecapa...
p.s.ovaj post nema veze sa Delacem,nego jednostavno nisam mogao precutati ovu cinjenicu
Image
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by shecky »

Vojo to sto si rekao apsolutno nije tacno!
Supa je 100 puta pogresko ispucavao loptu i pod prisilom i bez razloga.
Brka je bio majstor u "centriranju" ,tu je i od Delaca bolji.

Ali Delac bez premca gresi najmanje kod ispucavanja od svih golmana koje sam ikada gledao uzivo.
User avatar
Passion
Posts: 1161
Joined: Thu May 07, 2009 7:08 pm
Location: 21114

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Passion »

Супић је можда 5 пута успео да пребаци пола док је играо у Војводини, а да сам га је гледао. А гледао сам га сваку утакмицу. Толико о томе.
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
fare
Posts: 2806
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by fare »

Evo sta je Delac postavio na Twiter https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 4467_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Da li to znaci da nas ostavlja ? da mu je istekla pozajmica :frown: .
User avatar
N13
Posts: 2054
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by N13 »

Sve je to ok, samo treba napomenuti da smo mi Delaca gledali preko leta, kad je bio teren bolji, suv, itd... u takvim uslovima i Supic je lepo ispucavao. Ali nismo ga gledali po losijem terenu... kako se tu snalazi, mozemo samo da nagadjamo. To najbolje znaju treneri, a oni su ti koji donose odluku ko ce braniti, tako da ne vidim razlog da se vodi rasprava o tome. Pa ni jedan trener nece staviti boljeg golmana u tom trenutku na klupu bez razloga?!
Slazem se da meni kao navijacu nekako sigurnije kad vidim da Delacu dodaju loptu nazad nego bilo kom drugom golmanu u poslednjih par godina... jer jednostavno se ne secam da je Delac ikad pogresio u takvim situacijama. To jeste bitna stvar, ali ne i najbitnija. Zakula je par puta "plivao" po petercu, ali uglavnom bez kazne... Delac je to mnogo cesce radio, sto me je pocelo zabrinjavati kod njega. Sve cesce losa procena prilikom izletanja na loptu... sto protiv Burse, sto protiv Serifa, sto par puta i u JSL. Zakula nam je sam doneo 2 prolaza u kupu, i bio igrac utakmice par puta... Jagodina bi nas obrukala jos vise da nije njega bilo. Protiv Napretka 4 fenomenalne intervencije. Plus sto treneri kazu da je radom na treninzima zasluzio mesto prvog golmana, i da je u ovom trenutku u boljoj formi od Delaca. Toliko verujem trenerima, a toliko sam zadovoljan sto imamo 2 golmana koja mogu jednako dobro braniti.
Ali i pored toga mislim da treba dovesti jos jednog golmana... samo sto ih ja u Srbiji ne vidim. Cak i Aleksic mi je postao teska kiksara. Jedino mi se Lukac svidja, ali jbg, izabrao je drugu stranu. Tako da nam stranac za golmana ne gine.
User avatar
Rivelinjo
Posts: 306
Joined: Thu May 09, 2013 12:29 pm
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Kup Srbije 1/4: crvena zvezda-Vojvodina 1:3

Post by Rivelinjo »

N13 wrote:Plus sto treneri kazu da je radom na treninzima zasluzio mesto prvog golmana, i da je u ovom trenutku u boljoj formi od Delaca. Toliko verujem trenerima, a toliko sam zadovoljan sto imamo 2 golmana koja mogu jednako dobro braniti.
Kad su ga već doveli, treba da brani - najbolji je. I biće još bolji sa svakom tekmom. Za golmana je najvažnije da u kontinuitetu brani - nije to špic da ga rotiraš. Ova priča o formi mi smrdi samo tako.
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Locked