19. kolo: Vojvodina-Čukarički 1:1

Ishod utakmice

Pobeda Vojvodine
33
80%
Pobeda Čukaričkog
2
5%
Nerešeno
6
15%
 
Total votes: 41

User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 3857
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Red Marquis »

Čini mi iluzornim polemisanjem gde nam više škripi. Škripi svuda, na svim mestima imamo prosečne igrače, i skladno tome je i njihova igra. Živković može lepo da centrira, ali samo kad se namesti i kad ga niko ne dira. A u trku, to centrira kao Vule kad je došao. Poletanović je prosto rečeno, nedovoljno dobar igrač da vodi glavnu reč. Ali ni nemamo bolje. Kad vidim Puškarića i Sprema da ulaze vidim koliko smo se srozali.
Jedini igrač kojim sam zadovoljan ove polusezone je Babić, a to je premalo.
Io odio Belgrado
User avatar
Turija
Posts: 10708
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Turija »

Ja nisam toliko nezadovoljan, kao mnogi ovde.Vidim velik potencijal u nekim igračima (Radoja, sada već i Babić, Poletanović, Stojanović), dobre prvoligaške igrače u Jovaniću (iako je teški linijaš, ali ima izvrstan refleks), Pekariću i Veselinoviću, kao sasvim korektnim i korisnim igračima.
Sada već očekujem, sa više optimizma, sigurniju igru Nastića (još uvek slabo procenjuje prostor, ali se snalazi sve bolje na beku. Samo hrabrije i češće da krene u napad i to je sasvim OK).
Maleni (i rastom) Živković se još nije profilisao, ali mi ne deluje kao loš bek (ipak je on dosta mlad i ima prostora za napredak u igri ).
Alivodić je tehnički najslabiji u ovoj ekipi.U nekoj kombinatornijoj igri (koju očekujem od ovih momaka) je potpuno izgubljen na terenu.Zato mislim da ne zaslužuje više od poluvremena (u kojem ako uradi nešto OK, ako ne, šteta je za tim i rezultate da potroši 90 minuta).
Gaćinović i Milinković-Savić, kad bi bili ,,2 in 1", bili bi extra.Ovako, svakom po pola, pa i polovični igrači.Prvi izuzetno brz, sa slabom tehnikom i fizičkom snagom, drugi sve to obrnuto.

I na posletku:
Zašto (do sada) nedokazani i veoma maleni Spremo (sa mnogo slabijom fizičkom predispozicijom), pre dokazanog Ivanića?

Nemam ništa protiv tog mladog momka, ali ja ne vidim neki poseban potencijal kod njega?Voleo bih da grešim, ali ko stvarno zabranjuje Ivaniću da uđe u igru (i kakve su nove ,,igre" u pitanju, jer ne vidim fudbalski razlog u takvom tretmanu našeg veoma talentovanog igrača).Znamo da ga je mali ćelavi neopravdano eliminisao iz ekipe, ali izgleda nije bio usamljen u tome?
Ono što je karakteristično za ovaj tim, kao celinu, je slaba kondicija većine igrača, nedovoljana motivacija i htenje (kod nekolicine), igra bez koncepcije (čuvena trenerova konfuzija), neadekvatne (i uvek iste izmene, koje ne donesu ništa bolje, već samo pokvare i ono dobro), a zajednički imenilac tome svemu je trener(i) i menaĐer(i)- bar ja ne vidim trećeg. Jer, kanda, su u upravi svi u statusu svako svoj menaĐer?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Nevernik
Posts: 520
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:06 pm

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Nevernik »

Ajde sto ste tako ostri. Nemamo ni jedan poraz od kad nas je Sosa preuzeo.
On je trener starog kova. Polako. Korak po korak. Sve natenane.
Jos nije stigao na treninzima do dela o pobedama.
U junu cemo biti nepobedivi.
User avatar
Robi_D_Slanna
Posts: 48
Joined: Tue Jan 28, 2014 1:54 am
Location: Grbavica - Minken

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Robi_D_Slanna »

Upravo tako. Nekako svi udaraju na Sosu, a njegovi rezultati sada su preslikani oni rezultati sa početka sezone, s tim što nam je tada posle 4 utakmice gol razlika bila 1:0, a sada 5:3. A koja je ekipa bila tada, a koja sada? S tim da Sosa nekad, makar malo i promeša karte, a ono ćelavo govedo nikad, osim kad je namerno sabotirao ekipu. Definitivno se mora poraditi na kondiciji, ali sam nekako sklon tome da se Sosi i klincima pruži šansa...
Jedem belog luka i slanine, trebalo ne trebalo, jer tako sam u mogućnosti...
kowalski
Posts: 786
Joined: Wed Dec 01, 2010 4:44 pm
Location: Tatooine

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by kowalski »

Nevernik wrote: U junu cemo biti nepobedivi.
Taj period i gadjamo, ciljano. Da izgazimo krila sovjetov i bobi brno na pripremama, a posle neke studente-radnike-lekare-inzinjere, koji u slobodno vreme igraju za Liepajas metalurg, u kupu UEFA.
Image
User avatar
churguzijanac
Posts: 2054
Joined: Tue Feb 22, 2011 10:23 pm

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by churguzijanac »

Kad Radoja i Poletanovic shvate svoje fudbalske kapacitete i izađu iz provincijskog proseka i učmalosti, tada će i naša igra biti bolja.

Ne bi škodilo malo nemačkog mentaliteta i više gladi za golovima kompletnoj ekipi, umesto stiskavca koji igramo na svakoj božjoj utakmici.

Alivodiću želim što brže ozdravljenje i da u što kraćem roku preboli odlazak Vuleta, kockara, jebivetra sektaša kao i ostatka prošlogodišnje ekipe i da se usresredi na tim koji imamo!
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by laki »

O cemu mi pricamo?! Pa Alivodic je bio dobar protiv Honveda , Burse i to je to!!!! Ostalo je sve igrao na mahove, nikakav kontinuitet dobre forme nije imao otkako je u Vosi!
Image
limanfkv
Posts: 2841
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by limanfkv »

Au bokte, jednom omanes i ne valja nista sto si cinio do sada. Alivodic je pre svega u 90% utakmica ostavljao srce i po na terenu. Rdjavi smo i mi, moramo se menjati. Da ne bude zabune, nemam nista protiv kritike ili pogrde, smatram je daleko svrsishodnijem od pohvale, ali nisam ni senilan.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 3979
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Rabba »

limanfkv wrote:Au bokte, jednom omanes i ne valja nista sto si cinio do sada. Alivodic je pre svega u 90% utakmica ostavljao srce i po na terenu. Rdjavi smo i mi, moramo se menjati. Da ne bude zabune, nemam nista protiv kritike ili pogrde, smatram je daleko svrsishodnijem od pohvale, ali nisam ni senilan.
+1

Alivodić u ovakvoj ekipi verovatno nema premca po kvalitetu. Otkad je došao po pravilu je bio ili najbolji ili među najboljima na terenu i gotovo uvek je bio u grupi igrača koji su se najviše zalagali na terenu. Kao što reče limanfkv, kritika je uvek dobrodošla, ali pljuvati po njegovim predstavama od dolaska u Vošu je, blago rečeno, zlonamerno.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8864
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Radoye »

Znas kako kazu, onoliko si dobar koliko tvoj poslednji mec. Toliko puta smo videli da se neki igraci dizu u nebesa zbog jednog gola ili poteza koji je resio neku bitnu utakmici nakon cele polusezone totalno bezvoljne i beskorisne igre, kao takodje i da se neciji trud i zalaganje zacas popljuju i zaborave nakon jedne slabe partije. Nista neobicno i nenormalno u navijackom svetu nosenom emocijama.

Onaj ko vredi ce se spominjati i za 10, 50, 100 godina. Onaj ko ne vredi - nece. Vreme je najbolji sudija i kad se strasti slegnu presudice ko je valjao da vozi traktor a ko da otvara kapiju.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by laki »

Trud mu nikad nisam zamerio i samo zbog toga jos uvek ne izgubim 5 godina zivota kad ga gledam kako se bori da iskontrolise loptu kao da je u kavezu sa lavovima dok gleda u zemlju kao da mu je zabranjeno da podigne pogled i dok pipa loptu 6 puta da bi je ustopovao, i nakon svega toga pogresno doda u 70% slucajeva, bez preterivanja. Takodje, u svemu ostalom se ne bih slozio sa postovima iznad i smatram da je Enver ubedljivo najlosiji na lopti od svih igraca trenutno na terenu, zbog cega cu uskoro ili kod neuropsihijatra ili kod kardiologa zavrsiti.
Image
User avatar
Turija
Posts: 10708
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: XIX kolo JSL: Fk Vojvodina - Fk Čukarički, subota, 14:30

Post by Turija »

laki wrote:Trud mu nikad nisam zamerio i samo zbog toga jos uvek ne izgubim 5 godina zivota kad ga gledam kako se bori da iskontrolise loptu kao da je u kavezu sa lavovima dok gleda u zemlju kao da mu je zabranjeno da podigne pogled i dok pipa loptu 6 puta da bi je ustopovao, i nakon svega toga pogresno doda u 70% slucajeva, bez preterivanja. Takodje, u svemu ostalom se ne bih slozio sa postovima iznad i smatram da je Enver ubedljivo najlosiji na lopti od svih igraca trenutno na terenu, zbog cega cu uskoro ili kod neuropsihijatra ili kod kardiologa zavrsiti.
Ne volim da kritikujem one naše igrače koji se trude i daju svoj maksimum na terenu, ali moram da se složim sa Lakijevim konstatacijama.
Promenom sastava našeg tima, kao i načina igre, sve Alivodićeve slabe strane su izbile u prvi plan.Nadam se da će Enver početi da se mnogo bolje snalazi u novonastaloj situaciji, ali trenutno, zaista, ima velik problem na terenu.
Ceo naš napad je ranije bio usmeren na prostu igru po desnom boku (izmenom mesta i pasova sa Vulićevićem), dok je danas naša igra ravnomerno raširena po terenu (barem protiv Voždovca je bilo tako).
Međutim, čini mi se da je Sosa Babić, u mečevima sa Spartakom i Čukaričkim, želeo da učini uslugu Alivodiću, pa je vratio igru na desnu stranu.
Lično, uz svo uvažavanje Envera, mislim da se to jako loše odrazilo na celokupnu ekipu, jer je time izbacio iz igre daleko kreativnije, tehničkii i idejno, mnogo jače naše mlade igrače, koji su se pogubili u ta dva meča (pre svega Gaćinović, pa i tandem Veselinović-Stojanović). Čak se to loše odrazilo i na igru Radoje i Poletanovića.
Mislim da se moramo vratiti koncepciji igre predstavljenoj u prvom kolu, u suprotnom ugrozićemo razvoj naših mladih igrača (koji, pak pod hitno, moraju podići fizičku spremu i želju da se na svakoj utakmici prikažu u najboljem izdanju - naravno, nekad će to biti odlično, a nekad manje uspešno, ali ta deca ne smeju, ni u jednoj utakmici, igrati poluzainteresovano i poluangažovano, kako se dogodilo u poslednja dva meča).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Locked