Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Re: Uprava

Post by Buca »

APR odbila zalbu Sanje Trivic...
http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi- ... 92570.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Željko Brkić jedan je od nas!!!
User avatar
Neizlecivi
Posts: 1469
Joined: Fri Jul 20, 2012 3:18 am

Re: Uprava

Post by Neizlecivi »

User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1627
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Re: Uprava

Post by ogi »

http://www.fkvojvodina.com/press.php?id ... +skupstine" onclick="window.open(this.href);return false;
U Amfiteatru SPC Vojvodina je održna sednica verifikacione Skupštine FK Vojvodina, na kojoj je jednoglasnim glasanjem potvrđeno članstvo u najvišem klupskom telu za ukupno 50 članova. Iako Skupština ima 55 članova po Statutu kluba, izostao je i predlog Radne zajednice za još pet nedostajućih članova i Skupština je konstatovala da će njihovo članstvo verifikovati čim predlog bude stigao u klub.

Sednica Skupštine počela je minutom ćutanja za preminulog legendarnog fudbalera, kasnije i trenera kluba Ivicu Brzića.Zatim su izabrana radna tela, a onda je usvojen i zapisnik sa Skupštine održane 16. maja 2014. godine.

Posle verifikacije članstva u Skupštini, na predlog njenog predsednika Milana Davidova, među sponzorima, umesto Stanoja Milanovića u ovo telo izabran je Vojislav Gajić. Zatim je, na predlog predsednika Upravnog odbora Kosta Hadžija, među veteranima, umesto Vase Rutonjskog kooptiran Milan Lane Jovanović.

Kosta Hadži je predložio, što je jednoglasno prihvaćeno, da Upravni odbor bude proširen sa devet na 15 članova, jer je, kako je istakao Đorđe Nedeljkov koji je vodio Skupštinu, veći broj sponzora i poznatih Novosađana izrazio želju da stane uz klub i učestvuje u njegovom radu.

Član Upravnog odbora Božidar Beronja upoznao je članove Skupštine sa onim što je urađeno između dve sednice ovog tela. Tom prilikom Beronja je naglasio da je inspektor Ministarstva sporta i omladine obavestio Nedeljkova da na neki način daje za pravo članovima Skupštine održane 16. maja, ali da će konačnu odluku, ipak, morati da donese sud 12. juna.

- Postupak pred Agencijom za privredne registre okončan je 30. maja i za ovlašćeno lice kluba upisan je Kosta Hadži - naglasio je Beronja. - U utorak ujutro smo najzad ušli u klub, a odredili smo i komisiju za ekonomsko-finansijski izveštaj, na čijem se čelu nalazi poznati stečajni upravnik Igor Sekereš. O rezultatima rada ove komisije članovi Skupštine biće informisani čim ona bude privela kraju svoj posao.


Članovi Skupštine

Verifikacijom članstva, za članove Skupštine FK Vojvodina, u mandatnom periodu od 2014. do 2018. godine, izglasani su: Milan Davidov (predsednik), Nenad Miljuš, Dejan Nitričević, Duško Šimunovački, Vladimir Horovic, Milan Lazić, Marko Šparović, Ljubomir Apro, Mirko Vavan, Vlatko Drča, Dušan Pajović, Stevan Lalošević, Dušan Vlaović, Milenko Damjanić, Đorđe Nedeljkov, Sergej Škorić, Boško Zečević, Igor Grinhut, Vladimir (Dragoje) Prole, Ljubomir Subotin, Aleksandar Budošan, Aleksandar Dunđerski, Zoran Stojković, Vladimir Prole, Vladislav Trajer, Vladimir Cvetkov, Nikola Stokin, Dragan Matić, Darko Ergelašev, Mirko Dubroja, Milisav Đurović, Dragan Amiyić, Nenad Pagonis, Vojislav Gajić, Vasilije Jovanović, Minja Bolesnikov, Zoran Šćepanović, Boro Predragović, Dalibor Bogdanović, Obrad Veljkov, Dragan Veljkov, Cvijan Savković, Miloš Zemljanac, Dušan Žilić, Ristivoje Lučić, Vasa Pušibrk, Milan Belić, Milan Jovanović i Mićo Vranješ.


Kulturno, kako i dolikuje Voši

Onako kako je u ponedeljak i bilo najavljeno, prvi radni dan u Fudbalskom klubu Vojvodina je imala nova uprava, na čelu s generalnim sekretarom Mićom Vranješom. Nikakvih problema u preuzimanju dužnosti nekadašnji fudbaler Vojvodine nije imao . Uz Vranješa u prostorije kluba stigli su i predsednik Upravnog odbora Kosta Hadži, kao i članovi UO Božidar Beronja i Mladen Jovanić.

- Svi zaposleni u Radnoj zajednici normalno su došli na posao i odmah sam održao sastanak s njima - rekao je Vranješ.

Da li je, kada ste stigli na posao, bilo nekih problema?

- Ne, sve je proteklo normalno i kulturno, baš onako kako i priliči FK Vojvodina, a posebno sada kada se proslavlja 100-godišnjica kluba - dodao je Mićo Vranješ.

Zanimljivo je bilo da je umesto zvaničnog sajta FK Vojvodina stajao jedino grb kluba i reč “Uskoro...”.

- Klupski sajt nije oboren, već se nalazi u procesu rekonstrukcije - objasnio je Božidar Beronja. - Inače, oformili smo petočlanu komisiju za popis i utvrđivanje početnog ekonomsko-finansijskog izveštaja i predsednik te komisije je Igor Sekereš, dok je potpredsednik Nenad Miljuš. Ujedno, dočekala nas je i organizacija komemorativnog skupa povodom smrti našeg nekadašnjeg proslavljenog igrača Ivice Brzića i ona on će se, kao što je i planirano, održati u četvrtak, u 11 časova, u prostorijama FC “Vujadin Boškov”.

Predsednik UO Kosta Hadži je rekao:

- Sve je išlo uglavnom glatko. Prisustvovao sam sastanku sa zaposlenima, nije bilo problema i zamolili smo ih da normalno nastave da obavljaju svoje poslove. Tek ćemo videti šta će pokazati kontrola papira i poslovanja koja će uslediti i koju će sprovesti EFI komisija, na čelu sa Igorom Sekerešom.
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
User avatar
budababa
Posts: 4010
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: Uprava

Post by budababa »

Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
pedjans
Posts: 464
Joined: Tue Oct 08, 2013 7:24 pm

Re: Uprava

Post by pedjans »

Moram reći da sam bio dosta skeptičan u pogledu situacije sa dve skupštine i svim problemima koji su iz toga proistekli i mogli da proisteknu. Ipak, sve se završilo mnogo bolje nego što sam se nadao - niko normalan ne može da bude nesrećan zbog odlaska menadžera, čabre, Rabrena i slične družine. Nadam se da će nova uprava biti na nivou očekivanja, za koja vidim da su ogromna. Ne sećam se uprave (a sećam se svih uprava kluba u poslednjih 35 godina) koja je dočekana od strane navijača sa ovakvim entuzijazmom i podrškom. Smatram da je u tom pogledu neophodan daleko veći oprez, no videćemo.
lazarr
Posts: 817
Joined: Wed Oct 20, 2010 10:01 am

Re: Uprava

Post by lazarr »

Imam velika očekivanja od nove uprave.
Ipak stvari nisu skroz završene jer stara uprava još uvek "radi".
Svakodnevno se aktiviraju neke fantomske menice i blokada računa vrtoglavo raste.
Na današnji dan je preko 103 mil dinara. Znam da im je samo to ostalo, ali se bojim da su spremni da tu cifru naduvaju još mnogo više. Ko zna šta je i u kom iznosu poslednjih dana potpisano.
Zna li neko nešto više o tome i gde je tome kraj????
srkins
Posts: 1440
Joined: Tue Apr 23, 2013 8:24 pm

Re: Uprava

Post by srkins »

Sto se tice menica ima ih isto na sajtu NBS ,po njima mi imamo izdatih 24 menice,zadnja je izdata 21.05 na 360.000e pre toga u aprilu i maju su izdate menice za nekih 600.000e ukupno 4 menice ,ostale su iz Batinog doba. E sad ova od 360.000 mi je jako sumljiva, nama su toliko platili Sergeja onih famoznih 50% ,da li je moguce da je to ponisteno ? Pa da je on sad nas 100% a mi dugujemo toj agenciji 360.000e ? I jedno pitanje za pravnike ,ako se dokaze da je Pavloviceva uprava nelegalna da li mi mozemo da oborimo sve sto je potpisano izmedju 11.05 i 31.05 ?Pa nek preko suda dokazuje taj dug od 360.000e
kowalski
Posts: 786
Joined: Wed Dec 01, 2010 4:44 pm
Location: Tatooine

Re: Uprava

Post by kowalski »

Milan wrote:Bez ljutnje, ali sam ja mislio da si se ti odjavio sa foruma...
"Tisina tamo!" na kulturan i gospodski nacin?

U redu, my bad svakako.
Image
User avatar
Milan
Posts: 4188
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Re: Uprava

Post by Milan »

kowalski wrote:
Milan wrote:Bez ljutnje, ali sam ja mislio da si se ti odjavio sa foruma...
"Tisina tamo!" na kulturan i gospodski nacin?
Uopste! Nikoga ja ne ucutkujem, svako je dobrodosao da pise, ali mene licno nervira to internet durenje i vredjanje. Ako se neko, ipak, odluci na taj (po meni detinji) korak, onda ocekujem da ostane dosledan. Pogotovo kada znam ko stoji iza nika...
POŠTO OBRAZ ???!!!
srkins
Posts: 1440
Joined: Tue Apr 23, 2013 8:24 pm

Re: Uprava

Post by srkins »

http://www.kamatica.com/pojam/menica" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Matador
Posts: 531
Joined: Fri Jun 07, 2013 2:30 pm

Re: Uprava

Post by Matador »

Moguce je da Sasa Drakulic postane sportski direktor.
User avatar
Rivelinjo
Posts: 306
Joined: Thu May 09, 2013 12:29 pm
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Uprava

Post by Rivelinjo »

Minja wrote:Ok, tehnicki, za svaku je sve definisano.
Sećam se saveta profesora iz Poslovnog prava da nikad ne potpisujemo blanko menice. :)
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
User avatar
One and only
Posts: 481
Joined: Sun Sep 27, 2009 8:08 pm
Location: Zapad

Re: Uprava

Post by One and only »

Da li nova uprava planira da vrati sabor ili ce clanovi skupstine i dalje sami sebe birati?
United of Vojvodina
User avatar
Forza Voša
Posts: 576
Joined: Fri Nov 29, 2013 6:22 pm

Re: Uprava

Post by Forza Voša »

Minja wrote:Da li neko strucniji moze da objasni sta tacno znaci BLANKO MENICA?

Da li to znaci da je FKV zapravo duzna onoliko koliko vlasnik te menice upise, tj. da dug moze da bude i 150.000.000 evra, samo ako se to vlasniku prohte, tj. da na toliku ili bilo koju drugu sumu blokira racun kluba?

Na koju foru ce bilo ko doci do konacne cifre potrazivanja i dugovanja kada postoje blanko menice?

Ko uopste izdaje takve papire?
Koliko se ja secem sa predavanja na faksu, blanko menica je menica koja sadrzi samo minimum obaveznih delova koji se ispunjavaju (tu cifra nespada) i koja se uglavnom koristi kao zaloga za nesto da bi se obezbedili. Ukoliko duznicka strana ne izvrsi svoje obavaze onda se ta menica popunjava ali na tacno odredjen iznos koji moze biti definisan ugovorom tako da nema straha od neke nebulozne sume. Jedino sumnjivo u svemu ovom je to da FK Vojvodina "uziva" visoko medjusobno poverenje sa drugom stranom sto je uglavnom karakteristicno za ovakve menice. Nepoznajem materiju dobro, ali se nadam da je ovo od pomoci.
„Hasta la Victoria Siempre!“
User avatar
Toto Riina
Posts: 722
Joined: Fri Sep 28, 2012 9:44 pm

Re: Uprava

Post by Toto Riina »

Matador wrote:Moguce je da Sasa Drakulic postane sportski direktor.
Дракула је господин који се финансијски обезбедио и Старом клубу може само да помогне. Држи до себе и неће да буде подгузна мува која клима главом, надам се да ће се вратити у клуб.
Post Reply