Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Re: Transferi

Post by Dejan »

User avatar
Boske87
Posts: 572
Joined: Mon Aug 29, 2011 4:49 pm

Re: Transferi

Post by Boske87 »

Petko je za naše uslove odličan igrač, treba sa njime rada ali lako bi mogao biti bolji od Abua siguran sam. Mislim da je sada kasno da ga dovedemo, ide on u blizance ili inostranstvo.
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Matador
Posts: 531
Joined: Fri Jun 07, 2013 2:30 pm

Re: Transferi

Post by Matador »

@Grba da li je moguce igracima u seniorskom periodu izmeriti stvarnu i biolosku starost? Odnosno da li je to trenutno izvodljivo u Vosi? Mislim zbog dolazaka tamnoputih stranaca?
Hvala.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Re: Transferi

Post by Grba_NS »

Matador wrote:@Grba da li je moguce igracima u seniorskom periodu izmeriti stvarnu i biolosku starost? Odnosno da li je to trenutno izvodljivo u Vosi? Mislim zbog dolazaka tamnoputih stranaca?
Hvala.
Odnos između biološke i hronološke starosti se koristi do onog trenutka dok svi funkcionalni (oraganski) sistemi ne dožive svoju punu zrelost, a to je do završetka perioda adolescencije. Opet, kod nekog je to 18. godina, a kod nekog 20. Kod seniora se ne koristi, niti bi to imalo poentu, jer je senior kompletiran igrač, što se fizičkog razvoja tiče (mada shvatam u kom pravcu priča ide). Biološka starost, pre svega, ima taj zadatak da ukaže trenerima kada će određeni igrač imati pik tj. kada će mu biti udarni period u ispoljavanju određenih funkcionalno-motoričkih sposobnosti kao što su - snaga, brzina ili eventualno mišićna masa itd. Pretpostavljam da medicina ima načina da utvrdi to (nije mi poznatno), ali to nije metoda kojom se određuje biološka starost kod dece (sportista).
recni galeb
Posts: 768
Joined: Thu Oct 28, 2010 3:55 pm

Re: Transferi

Post by recni galeb »

...e da su to drva pa da se prebroje godovi na panju?! :mrgreen:
cek, bre, mi uglavnom i dovodimo drva, cast retkim izuzecima... :frown:
User avatar
Matador
Posts: 531
Joined: Fri Jun 07, 2013 2:30 pm

Re: Transferi

Post by Matador »

Svaja je spominjala da postoji neka tehnika gde se meri gustina i izgled kostiju za odredjivanje tacne starosti. Kontam da je to jednostavna tehnika da ne bi bilo primera kao sto su Obafemi Martins, Eto, Taribo Vest, Luciano itd. Zanimljivo je da se prica o laziranju godista i u CG, tako tvrde da je Simon tri godine stariji i da su to potvrdile i slike iz skolskih dana. Nigerija je posebno poznata po tome.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Re: Transferi

Post by Dejan »

Zanimljiv igrac...


[video]http://www.youtube.com/watch?v=j3xKrsIjnBU[/video]
http://www.transfermarkt.co.uk/marjan-r ... ler/223169" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
PolovinaZ
Posts: 148
Joined: Thu May 29, 2014 7:18 pm

Re: Transferi

Post by PolovinaZ »

Pogledao sam utakmicu omladinske reprezentacije protiv Crne Gore i svi naši igrači su ostavili odličan utisak.Meni je velika nepoznanica zašto Desančić,Ćurko i Stamenić nisu u planovima Džimija Marića?!Desančić je pokazao vrlo zrelu igru i ,,školu''. Počeo je vrhunskim pasom akciju kod 2.gola koju je završio Saša Ćurko. Da imamo neke odlične prekaljene igrače na tim pozicijama pa da čovek razume,ali nemamo...S obzirom da živimo od afirmisanja i prodaje mladih igrača sve ovo deluje još čudnije.Nadam se da će uskoro bar neko od njih dobiti priliku.Ako neko ima veliki broj mladih igrača koji čekaju priliku to smo mi. To su već momci sa 18. ili 19. i pravo je vreme da dobiju šansu. Dovoditi Mojsilovića i sličnih pored gomile klinaca na toj poziciji nema nikakvog smisla....Asani,Grgić,Spremo,Stamenić,Ćurko,Luković,Zilkić,Desančić,Zličić,Fimić,Kočović,G.Ilić,Makarić,Vukaljević,Kočović,Dinga....Ima tu još igrača i polako bi trebali neki od njih da dobiju značajniju minutažu uz iskusnije igrače. Od svih ovih nabrojanih igrača jedino je Makarić počeo 2 ili 3 utakmice a Luković je ušao na nekoliko kao rezerva u ovoj polusezoni.
,,Ove boje nikog se ne boje ....''
User avatar
Box
Posts: 291
Joined: Mon Feb 13, 2012 2:39 pm

Re: Transferi

Post by Box »

Mislim da ce u ovom prelaznom roku vecina od tih igraca biti uz prvi tim , ako sam dobro razumeo predsednika u Total Soccer-u. Kada ga je Nebojsa pitao koja zvucna pojacanje cemo dovesti u prelaznom roku on je odgovorio 96,97...
User avatar
Matador
Posts: 531
Joined: Fri Jun 07, 2013 2:30 pm

Re: Transferi

Post by Matador »

Stav uprave je da se na prelazni rok ne potrosi ni dinar, da se dovode slobodni igraci sto ce unazaditi klub i ekipu. Koliko god mladi bili talentovani potrebna je doselekcija, a iz kluba nece da izdvoje ni za te mlade igrace i simbolicna obestecenja. Moraju se dovoditi svi talenti iz okruzenja, pa sto da ne i stranci mladi na probe. Struka je insistirala na dovodjenju Gobeljica, ako Radoja ode, a dobili su Tumbu koji kroz utakmice stice formu. Ako menadzer hoce da dovede stranca na probu i snosi troskove, zasto to ne uraditi? Da li ponovo treba zatvarati klub i poslovati samo sa svojim menadzerima? Da pored tri sportska direktora imamo jos tri, ne bi vredelo. Moras uvek uloziti i rizikovati da bi dobio, imamo dobre resurse, ali nije omladinska skola rudnik zlata bez dna!!!
User avatar
Matador
Posts: 531
Joined: Fri Jun 07, 2013 2:30 pm

Re: Transferi

Post by Matador »

Postoji sansa da FKV omoguci Rodji Marjanovicu da se u zimskom prelaznom roku na treninzima izbori za sansu u klubu, Ovo bi svakako bio smekerski potez "Stare dame" srpskog fudbala. Sta vi mislite? http://www4.slikomat.com/13/1118/vli-108143.jpg
User avatar
ernesto
Posts: 1214
Joined: Sat Sep 10, 2011 5:37 am

Re: Transferi

Post by ernesto »

Nemamo sta da izgubimo a mozemo da dobijemo mnogo!
Moje misljenje!
Jole
Posts: 291
Joined: Fri May 13, 2011 7:53 pm

Re: Transferi

Post by Jole »

Matador wrote:Stav uprave je da se na prelazni rok ne potrosi ni dinar, da se dovode slobodni igraci sto ce unazaditi klub i ekipu...
Eno Maribora u LS, iskljucivo slobodne igrace su dovodili u poslednjim sezonama :wink:

2014/15: Dudu Biton (pozajmica, Standard), Sintajehu Silalič (Makabi Haifa), Vele N'Diaje (Gorica), Matko Obradović (Krka). Potrošeno: nula evra. Zarađeno: 1,43 miliona evra.

2013/14: Dare Vršić (Austrija), Damjan Bohar (Mura), Marko Šuler (Legija), Pablo Ćepelini (pozajmica, Kaljari), Amir Dervišević (Krka), Žan-Filip Mendi (Koper), Aljaz Kotman (Vulverhempton). Potrošeno: nula evra. Zarađeno: 1,1 milion evra.




Naravno, potrebna je kvalitetna strategija, ali itekako se moze.
UEFA team ranking:
1967: 37.Vojvodina
1968: 37.Vojvodina
1969: 26.Vojvodina
1970: 29.Vojvodina
1971: 27.Vojvodina
danas: ispod nacionalnog koeficijenta
milancl
Posts: 481
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:18 am

Re: Transferi

Post by milancl »

Matador wrote:Postoji sansa da FKV omoguci Rodji Marjanovicu da se u zimskom prelaznom roku na treninzima izbori za sansu u klubu, Ovo bi svakako bio smekerski potez "Stare dame" srpskog fudbala. Sta vi mislite? http://www4.slikomat.com/13/1118/vli-108143.jpg
Dovescemo novog Trajkovica, daj Boze da gresim... Vuk dlaku menja...
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
Somborac
Posts: 641
Joined: Sat Jul 29, 2006 3:35 pm
Location: Sombor

Re: Transferi

Post by Somborac »

Rodja se dosta popravio, redovno trenira i izgleda spremniji od 90% igraca iz JSL. Ni u najgorim danima nije bio kao Trajko. Decko je na mestu, drugi su mu punili glavu. Treba mu dati sansu, nema takvih tehnicara u Srbiji.
Post Reply