Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Marcello

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Marcello »

PanonskiFantom wrote:Postavljaju se stolice u kavez danas tokom popodneva i sutra tokom prepodneva. Skinuće se ograda, tako da će kapacitet istoka biti još povećan za oko 450 mesta. Zbog bezbednosti, policija neće dati da se otvara ulaz do juga, tako da se naoružajte strpljenjem, dođite na vreme - igra Vojvodina :lala:
KA-TAS-TRO-FA!!! Zbog nekih 50-100 žabara, koje niko ni pogledao ne bi, treba da se ugrozi bezbednost Novosađana i njihove dece!? Pitam samo, koliko bi trebalo, da se istok isprazni, u nekom "ne daj bože" slučaju? Pazite, tamo je jedan ulaz, koji je velik, ali svi moraju proći one odvratne stepenice!!!

Čuuuuj, policijska procena bezbednosti. Stvarno su neprevaziđeni u gluposti. :rage:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
ragazzi di Neoplanta

Post by ragazzi di Neoplanta »

Grouch
Ne varaš se, nije svaki, ali većina. Samo što sa moje strane nije u pitanju pesimizam već pokušaj sagledavanja stvari objektivno. Nekome možda deluju postovi pesimistično, ali to je samo razlika u uglu posmatranja.
"Kontam da 99% mase sa ovog foruma stoji pola sata ispred rafa sa hlebom, ne znajuci koji da izabere."
Red Firm Telep

Post by Red Firm Telep »

Kada sam napisao da nam treba veći stadion, nisam mislio na neko čudo od 40,000-50,000 mesta, sa pokretnim krovom i ne znam ni ja kakvim glupostima, nego skroman stadion sa 20,000-25,000 sedećih mesta, sa sve četiri funkcionalne tribine koje će ispunjavati uslove za odigravanje evropskih utakmica, a ne da svake godine strepimo da li će Karađorđe dobiti licencu :wink:
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Red Firm Telep wrote:Kada sam napisao da nam treba veći stadion, nisam mislio na neko čudo od 40,000-50,000 mesta, sa pokretnim krovom i ne znam ni ja kakvim glupostima, nego skroman stadion sa 20,000-25,000 sedećih mesta, sa sve četiri funkcionalne tribine koje će ispunjavati uslove za odigravanje evropskih utakmica, a ne da svake godine strepimo da li će Karađorđe dobiti licencu :wink:
Pa i imali bismo nesto manje od 20 000 mesta da nam je funkcionalan jug...ne bas 20 000, ali sigurno nekih 17....
Baltazar

Post by Baltazar »

Ako Voša bude stalno igrala ligu Evrope ili ligu šampiona onda nam treba veći stadion. Za 20-25.000 stolica. Sa pokretnim krovom ili bez. Mogli bi ga napraviti u saradnji sa FSS i postati nacionalni stadion gde bi igrala i naša reprezentacija, jer ze par godina nijedan naš stadion neće ispunjavati uslove za odigravanje međunarodnih utaknica. Mogli bi aplicirati za finale Lige Evrope... U toj situaciji ( a do nje treba doći ) mi bi igrače kao što je Sergej prodavali za 6-7 miliona evra, a ne 800.000 za koliko je ja mislim otišao. Došao bi i neki ozbiljniji sponzor. A dotle ćemo da pilićarimo. Sve se može kada se hoće i pošteno radi. Čega nam od ovog više fali, procenite sami.
Vojvodina, jedna jedina!
NiNa

Post by NiNa »

Kapacitet (14853 prema zvanicnom sajtu) je sasvim OK, pod uslovom da se SVE tribine normalno koriste, ovako je malo bzvz...
ДушанСП

Post by ДушанСП »

NiNa wrote:Kapacitet (14853 prema zvanicnom sajtu) je sasvim OK, pod uslovom da se SVE tribine normalno koriste, ovako je malo bzvz...
На северу нема столица у 4 реда.У делу према западу,фали око 150 столица,значи да је север капацитета преко 5000.Надоградиш источну трибину за неких десетак редова,и ето ти стадиона за лигу европе и остало са капацитетом од неких 18-19 хиљада,више нам ни не треба.
NiNa

Post by NiNa »

Minja wrote:
Baltazar wrote:Ako Voša bude stalno igrala ligu Evrope ili ligu šampiona onda nam treba veći stadion. Za 20-25.000 stolica. Sa pokretnim krovom ili bez. Mogli bi ga napraviti u saradnji sa FSS i postati nacionalni stadion gde bi igrala i naša reprezentacija, jer ze par godina nijedan naš stadion neće ispunjavati uslove za odigravanje međunarodnih utaknica. Mogli bi aplicirati za finale Lige Evrope... U toj situaciji ( a do nje treba doći ) mi bi igrače kao što je Sergej prodavali za 6-7 miliona evra, a ne 800.000 za koliko je ja mislim otišao. Došao bi i neki ozbiljniji sponzor. A dotle ćemo da pilićarimo. Sve se može kada se hoće i pošteno radi. Čega nam od ovog više fali, procenite sami.
Obrni-okreni, FKV treba novi stadion. 20-25000 mesta, bez atletske staze, sa pratecim sadrzajima. Grad to nece platiti, pokrajina to nece platiti, republika to nece platiti. Ostaje da klub sam sebi napravi stadion.

Zvuci kao naucna fantastika u ovom momentu, ali, ako se to postavi kao jedan od prioriteta, za recimo 10 godina to bi mogla da bude realna prica. Imamo prvoklasan podmladak, imamo veliki grad, imamo primer da je moguce vratiti poprilicno novaca u kratkom vremenskom roku... Pa ako je to bilo moguce, zasto ne bi bilo moguce da se u narednom periodu malo i pristedi? Nasa liga nije skupa, vrednost mladih igraca na trzistu je ogromna. Domacinsko poslovanje, i mi cemo se sepuriti na novom stadionu za, recimo, 15 godina.
Sve je to OK, ali sto bi rekla Mira Banjac u "Balkanskom spijunu" : Ko ce to da plati? (CIA snajka :mrgreen: )
Red Firm Telep

Post by Red Firm Telep »

Minja wrote: Obrni-okreni, FKV treba novi stadion. 20-25000 mesta, bez atletske staze, sa pratecim sadrzajima. Grad to nece platiti, pokrajina to nece platiti, republika to nece platiti. Ostaje da klub sam sebi napravi stadion.

Zvuci kao naucna fantastika u ovom momentu, ali, ako se to postavi kao jedan od prioriteta, za recimo 10 godina to bi mogla da bude realna prica. Imamo prvoklasan podmladak, imamo veliki grad, imamo primer da je moguce vratiti poprilicno novaca u kratkom vremenskom roku... Pa ako je to bilo moguce, zasto ne bi bilo moguce da se u narednom periodu malo i pristedi? Nasa liga nije skupa, a vrednost mladih igraca na trzistu je ogromna. Domacinsko poslovanje, i mi cemo se sepuriti na novom stadionu za, recimo, 15 godina.
Ubeđen sam da bi lepim rezultatima Voše i nekom našom akcijom uspeli da ubedimo gradsku i pokrajinsku vlast(a možda čak i republičku) da finansiraju izgradnju novog stadiona. Uostalom, ako je mogao Niš, možemo i mi! :cheers:
NiNa

Post by NiNa »

@minja
Da ne izbacujem fraze ili poslovice, ali to nije naucna fantastika. Nije lagan projekat, ali svakako nije ni naucna fantastika.

Voleo bih da sam optimista kao i Ti, ali nisam.
Odakle izvuci 15-20 miliona evra i ulupati ih u stadion.
Ja kao resenje za to vidim samo jedno - privatizaciju.
Grad, Pokrajina i Drzava sigurno nemaju te pare, odnosno imaju milion precih problema gde ulupati pare (koje nemas) kao sto su skole, bolnice, putevi, infrastrujktura,....nego ulupati tolike pare u "tamoneki" stadion za fudbal...
Stexman

Post by Stexman »

Nama prvo treba advokatski tim da se bori da se Karadjordje vrati svom vlasniku, a to je FK Vojvodina! Kada su drzavni projekti mogli da dobiju na poklon stadione, mozemo i mi da trazimo da nam se vrati sta je nase!
Grouch

Post by Grouch »

NiNa wrote:@minja
Da ne izbacujem fraze ili poslovice, ali to nije naucna fantastika. Nije lagan projekat, ali svakako nije ni naucna fantastika.

Voleo bih da sam optimista kao i Ti, ali nisam.
Odakle izvuci 15-20 miliona evra i ulupati ih u stadion.
Ja kao resenje za to vidim samo jedno - privatizaciju.
Grad, Pokrajina i Drzava sigurno nemaju te pare, odnosno imaju milion precih problema gde ulupati pare (koje nemas) kao sto su skole, bolnice, putevi, infrastrujktura,....nego ulupati tolike pare u "tamoneki" stadion za fudbal...
Grad,pokrajina i drzava imaju pare ali ih lupaju u svoje idiotske poslušnike a ne u bolnice,puteve itd.Da iole neko pametan vodi grad jel bi mu na jednoj od najskupljih lokacija u gradu,iza juga stadiona,stajale raspale cevi od toplane i poluraspala kuca?Da neko iole normalan vodi grad mozda bi se zapitao kako je moguce da Niš dobije nekoliko miliona evra za obnovu stadiona a pogotovo hale pred EP u rukometu a da NS kao organizator istog dobije go qrac.Uostalom nas ne treba da previse zanima pokrajina i drzava pa cak ni grad jer iz svojih klupskih potencijala mozemo da resimo to pitanje.Koliko je samo u zadnjih par godina prodato Kacara,Brkica,Krasica,Sergeja,Radoja,Tadica...I to bez ikakvih vecih evro uspeha.Koliko bi vredeli da smo ih zadrzali 6 meseci,godinu duze,kolko bi onda para uzeli?Samo igranje u grupi donosi,ako se ne varam,3 miliona bez ostalih prihoda od karata,prenosa,reklama i samim tim resavas solidan budzet a da posle rasprodas pola tima skupile bi se pare za nov stadion za godinu-dve.Nikakva naucna fantastika,samo je potrebno udariti rampu raznim krvopijama...
Jataganac

Post by Jataganac »

Nama treba ovo : https://en.wikipedia.org/wiki/Marshal_J ... ki_Stadium" onclick="window.open(this.href);return false;
identicno i preslikano
N13

Post by N13 »

Slažem se da nam treba takav stadiončić bez atletske staze, lep, akustičan i jednostavan. Na trenutnoj lokaciji stadiona ima sasvim dovoljno mesta za to. Približiti tribine terenu i to je to.

Ali, da bi to uradili, prvo bi grad trebao izgraditi atletsku dvoranu! Skupo jeste, ali zato je prilično produktivno. Gradu bi se višestruko isplatilo to kada bi se jednom godišnje organizovalo neko veliko evropsko ili svetsko takmičenje u atletici.

Dakle rekonstrukcija Karadjordja na istoj lokaciji + atletska dvorana.
fraxmanutd

Post by fraxmanutd »

Ја ипак мислим да треба прво овај Карађорђе понекад напунити (делимично), када нам дођу Јавор, Лучани, Чачак... Када се то деси, када не буду(будете) долазили само када је утакмица као ова прекосутра, онда ће и прича о новом стадиону имати смисла. До тада... :nono:
Банат цео, црвено бео!
Post Reply