Liga Evrope - sezona 2015/16

Locked
User avatar
vosa do groba
Posts: 375
Joined: Thu Dec 15, 2011 10:09 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by vosa do groba »

http://fudbal.hotsport.rs/2015/08/08/oz ... jno-video/" onclick="window.open(this.href);return false;

:cheers: :cheers: :cheers:
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
Mackycool
Posts: 177
Joined: Tue Jan 10, 2012 3:11 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Mackycool »

Image

Zar nije lepo konačno videti našu vest iznad zvezdine? :cheers:
Sostengono gli eroi: "Se il gioco si fa duro, è da giocare"
User avatar
Daljac
Posts: 632
Joined: Mon May 09, 2011 8:12 pm
Location: Војводина

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Daljac »

Мени од овог "лале" одма' чир проради. Уз поштовање свим нашим Банаћанима који бодре највећи клуб у равници, то је надимак који нам је накачило неко приучено пискарало и који са Новим Садом везе никакве нема.

Матер необразовану, атласе ћу покуповати свим спортским редакцијама у земљи, заокружити Банат, наш и румунски, извући имена прволигаша из истог које је основало домицилно српско становништво и које могу да зову Лалама, синонимом за Србе из Баната и термином који се преко вицева накачио и Бачванима, Сремцима и Барањцима као прикладан, и који се сад арчи за сваког ко живи у равници и отеже са артилулацијом вокала.

Да постоји времеплов, одвео бих сто година у назад сваког ко тиму из Новог Сада тепа Лале, па да направимо анкету по улицама овде, и да видимо шта ће ондашњи народ рећи, да ли је то надимак за нас, или за клуб из Панчева, Велике Кикинде, Бечкерека, Темишвара...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8891
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Radoye »

Moj deda je znao da kaze: mi nismo Lale mi smo - tulipani! :rolll:

Da, kad se jedared odomaci tako neki nadimak onda ga se jako tesko otarasiti. Lale su iz Banata, a taj tradicionalni nadimak su dobili po simbolu koji je bio na grbu banatske regimente u carskoj vojsci Marije Terezije ciji sastav se popunjavao lokalnim Srbima i koja se posebno isticala hrabrim drzanjem u borbi (i ciji su vojnici bili narocito popularni medju beckim frajlama).

Od ujedinjenja u zajednicku drzavu nasa rodjena braca juzno od Save i Dunava (da ne kazem Srbijanci ili Gedze, jer ce se kogod uvrediti) su poceli taj izraz pogresno da upotrebljavaju za svo "precansko" srpsko stanovnistvo iz Panonske nizije, sa fokusom na Vojvodinu (tradicionalno Baranja, Backa i Banat sa Temisvarom, a posle "onog" rata Baranja je otkacena i umesto nje prikacen Srem).

I tako smo ti svi mi ni krivi ni duzni postali - Banacani.

No kako sve znaju da nas cascavaju, kad nas zovu Banacanima to je jos i dobro... :deal:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
recni galeb
Posts: 768
Joined: Thu Oct 28, 2010 3:55 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by recni galeb »

Vidi, Daljac, nemam nameru da ti dublje objasnjavam da mi jesmo"lale",
idi pitaj cika Rasu Popova za detaljno objasnjenje... Manje ce ti biti muka, a eto ja jesam lala! :lala:
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9856
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Voja »

Turija wrote:
playmaker wrote:
Jole wrote:Kad smo ih izvukli jedina misao u glavi mi je bila da prezivimo Italiju i da dodjemo na revans sa koliko toliko aktivnim rezultatom. Sve do pocetka meca u Torinu sam non stop samo to ponavljao, da dodjemo kuci sa aktivnim rezultatom i napunimo Karadjordje. Da se mi navijaci ne obrukamo pa da ne napunimo stadion usled loseg reza u Torinu. Samo sam to od njih trazio kao i 99% slaninara pretpostavljam. O prolazu nisam ni razmisljao, jesam mastao, ali zdrav razum mi nije davao za pravo da u tom pravcu razmisljam. Pa na ovom forumu je grmelo na sve strane da ni Spartaks necemo proci posle meca sa Cukom, jel tako? Pa kako pojedince nije sramota? Koliko vidim ovde veliki broj ljudi pominje nekakav napad i kukavicju igru, strah??? Kakav crni napad protiv Sampe na +4??? Pa da li ste vi pri sebi? Pa to je Sampa!!! Tim iz liga petica!!!
To je bre tim gde nijedan nas igrac nebi imao mesta ni na klupi, OK mozda bi se poneki i ugurao kao povremena klupa, ajmo realnosti malo. Kakav smo kiks gol primili od MTK, od Cuke, od Spartaksa, za 10 minuta 2 komada od Radnika!?! Ko je uopste razmisljao da cemo se ozbiljnije suprotstaviti jednoj Sampi? Pa mi nismo igrali sa ozbiljnijim klubom od 2007 i dvomeca sa Atletikom, ej bre pre 8 godina, tad je Pakov imao 12 godina!!! A kad smo pa i izbacili klub iz liga petice?!? Bastiju '98, pre 17 godina!!!

I sad ovde neko ima drskosti da bude besan zasto se nije napala Sampa? Na +4!?! A zasto Talijanima uopste i dozvoljavati da nas ugroze iz kontre? Zasto ih ne cekati? I koje su to oni sanse stvorili? Imali su samo onu jednu kad je talijan tukao u Zakulu plus 2 gola. Bunite se za drugi gol? Pa u tom golu se vidi sav kvalitet Sampe, jedan lucidan par i jedno sjajno citanje saigraca. Ej bre jedna Sampa je apsolutno neutralizovana u zoni napada, pa sta je nama vise trebalo? Sta ste vi hteli? Jos jedna pobeda mozda, kompleksasi jedni, da nas jos malo hvali ono smece od bg medija? Pa i slabijeg od sebe je tesko pobediti 2 puta zaredom, a ne 2-3 puta jaceg od sebe.

Pa na kraju krajeva, momci su skoro mesec dana u seriji utakmica cetvrtak/nedelja i ceka ih jos 4 takve nedelje do pauze repke. Pa imali smo taj luksuz da od prvog minuta rastezemo igru, da se sto manje trosimo i da budemo racionalni sa energijom. Jeste, moglo nam se jer smo imali +4 na pocetku. Gol ako damo to je za publiku, bitno je bilo da neprimimo 4 komada. Cilj je ispunjen, BRAVO!!! A vi ako vam se gleda leprsava igra upalite TV i gledajte Championship, toga nema vise ni u Premier ligi i tamo se sve to pomerilo na racionalniju igru.

A stadion :lala: Ala smo ga popunili, alal nam vera :mafia:

Sto se tice Ceha... Ako je Zaga rekao da se iz prikrajka nadao bas njima, sta ja onda imam vise da dodam!

Momci sretno sa Cesima i samo pametno. Imate sansu da u tom dvomecu pomerite mnoge granice. Ne samo sto bi se prvi put kvalifikovali u grupnu fazu nekog evro takmicenja, nego bi i Srbija po prvi put u tom slucaju imala 2 predstavnika u grupnoj fazi evrokupa. Da, blizanci nikada nisu u istoj sezoni bili zajedno u grupama!
To jeste realno stanje ali to je i luzerski mentalitet. Tako razmisljati nikada neces napredovati, uvek ces se zadovoljavati sto ces jednom u 8 godina nekog "veceg" izbaciti slucajno ili ne.
Niko ovde Vosi ne zeli lose, svi samo pokusavaju da ukazu na greske. Naravno da smo svi svesni da jedan Muriel vredi kao nasa cela liga ali ovo je fudbal, zato je i zanimljiv sto ponekad to ipak ne mora nista da znaci.

Ja i dalje cestitam momcima na svemu, ali i dalje stojim pri kritikama koje sam im uputio, sve kritike su samo u zelji da napredujemo. :cheers:
+1
Kad prođu trenuci slavlja i kad se razmišlja kako dalje unaprediti rad i ambicije tima i Kluba, onda je stav playmakera taj koji treba primeniti.Prethodnim uspesi samo učvršćuje temelje i ciljeve Kluba i tako ih treba tretirati.Ne smemo zažmuriti ni na jedno oko na isplivale propuste, odnosno slabosti, jer će nam se to obiti o glavu vrlo brzo.
Radovali smo se ovih dana kao retko kada, ali moramo raditi sve više, a slaviti sve manje stvari koje idu ad acta i u istoriju.
Mislim da imamo lepe šanse da se ravnopravno borimo sa Victoriom za LE.
Ako želimo LE, moramo imati na umu da nam slede veoma teške utakmice i veoma jaki protivnici.Više nema autsajdera (ako ih je uopšte i bilo?).
Naredni protivnik je pravi za test naših vrednosti i mogućnosti da se takmičimo sa ekipama gornjeg doma evropskog fudbala.
Da smo mi pocepali Cukaricki,prosetali se kroz Surdulicu,dali tri gola Spartaksu u revansu,e onda ne bi bilo mesta kritikama za ucinjeno u revansu protiv Sampa. Jer bi nas los nastup na tom mecu bio upravo ono sto Jole pise,taktika i cuvanje rezultata bez da se trosi snaga.Ali se plasim da u svim ovim mecevima,jedino u Torinu Vosa nije bila Vosa nego ajd recimo da nam je pomogla Vujketova nevidljiva ruka koja je vukla neke vanzemaljske poteze i sheme,kao i uvek sto je Vujke radio.Sve ostale utakmice igrala je nasa Vosa,Vosa kojom trenutno ne smemo biti zadovoljni.Imamo Djurica koji trenutno moze da se nosi sa 70% napadaca na svetu,imamo Stanisavljevica koji u svakom momentu moze da da gol iz slobodnjaka,imamo Ozegovica koji kao Denis napast moze da se nosi sa protivnickim bekovima i stoperima i 180 minuta bez prekida ako treba,imamo Novicu koji ume da "sasece" kada treba i to je to,sve ostalo.... nemamo nista vise nego Radnicki iz Nisa,Javor ili Radnik.I zasto onda ne bi bilo mesta kritikama? I jos nesto,na ovom forumu malo je Karasija,Golaca,Kosanovica.... nase kritike su dobronamerne,iz srca,kritike za bolje sutra... Uvek sam pisao da dobar rezultat ponistava sve lose,izbacivanje Sampdorije moze da ponisti zadnjih mesec,dva ili godinu,vise ne. Ulazak u Ligu Evrope bi mogao da ponisti sve lose u klubu,u celoj zadnjoj deceniji,i najiskrenije bih voleo da uspemo. Ali u fudbalu ne mozes samo dobijati,a ne ulagati.... pogledaj samo koliko se pojacavaju svi klubovi (posle zreba) koji ucestvuju u evropi,veliki novac je u igri,evo danas citam Zorya kazu vraca se u zivot ako prodje Legiju,igrace za taj novac... svi su u nekom zanosu,popunjavaju,krpe,jacaju se,samo mi nekako.... ne znam.... drugi put smo pred istorijskom sansom,proslu smo uprskali prodajom Abua,pitanje je da li cemo dobiti i trecu,ako uprskamo ovu drugu. Sampdorija je bila i prosla,treba gledati unapred,treba osvojiti bod u Lucanima i tri protiv Partizana (nikako obrnuto) i maksimalno se posvetiti se ulasku u Ligu Evrope. Sto se mene licno tice,jos jedno zapazanje,kada nas nema nigde,kada nema rezultata,tada treba raditi i dati maksimum u marketingu,a sad kada smo rezultatski poprilicno solidni treba sve sile usmeriti ka odrzavanju tih rezultata i poboljsanju istih,to nam je ujedno i najbolji marketing
Image
slaninar telep
Posts: 17
Joined: Mon Oct 16, 2006 8:49 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by slaninar telep »

Plzenj je ozbiljna ekipa. Rekao bih da su ozbiljniji i od Sampe (pre 2 godine su isprašili jedan Napoli sa ukupno 5-0 u dvomeču u LE), iako manje atraktivnog imena. Uostalom, sada prvi put igramo i protiv prvaka jedne države (i to fudbalski mnogo jače od naše) - činjenica koju nikako ne treba zaboraviti.

Ipak, nisu bauk. Ako naši zaigraju kako umeju, imamo realne šanse :lala: Ako ipak ne prođemo - nije sramota, a već smo ostvarili istorijski uspeh kad smo prošli Italijane.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9856
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Voja »

Minja wrote:Glavni sudija je bio "svoj", nije podlegao konstantnom pritisku, drzao je isti kriterijum i zasluzuje sve cestitke.
S tim sto kad Minja to napise svi aplaudiraju i sloze se,a kad "veciti kontras" napise bude popljuvan :mrgreen:
Slazem se Minja,mislim da je sudija bio vise nego korektan,i svideo mi se onaj njegov osmeh na svaki prigovor Italijana,u fazonu "samo vi pevajte,vase je da igrate,ja sviram". Plasio sam se da ne dozivimo neki "slom" kao sto je recimo Steaua dozivela u BGu. Potpuna dominacija i onda iskljucenje,i slikanje u boji.Jos jednom svaka cast poljacima na sudjenju.
Image
User avatar
Stexman
Posts: 2591
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Stexman »

Ja se i dalje ne slazem da je sudija bio dobar ma ko to napisao.
Jel ima negde snimak cele utakmice, da povadim sporne detalje. Garantujem da je sudija propustio bar dva crvena kartona da pokaze!
User avatar
vosa do groba
Posts: 375
Joined: Thu Dec 15, 2011 10:09 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by vosa do groba »

Minja wrote:Sto se tice prethodne utakmice, manje-vise, sve je receno. Mozda jos samo pomenuti ovaj detalj, kada je sudija procenio da nije bilo prekrsaja prilikom starta igraca gostiju. Inace, osim ovog detalja, ne secam se vise nijedne sporne situacije. Glavni sudija je bio "svoj", nije podlegao konstantnom pritisku, drzao je isti kriterijum i zasluzuje sve cestitke.

Image

Momenat kada je Ozegovic poslao gosta po burek. Steta sto ova akcija nije krunisana golom.

Image

OVAKVU VOJVODINU HOCEMO. DA SE VIDI DA JE SVIMA STALO!!!
Image

Velika prilika Ivanica i nestvarna odbrana gose Sampdorije
Nije to jedina sumnjiva situacija. Drugi njihov gol je neregularan. Pronadjite snimak cele akcije, videcete da kada golman iz gol auta ispucava loptu da se ona i krece sto je protiv pravila fudbalske igre.
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
User avatar
Milan
Posts: 4232
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Milan »

Slusalice na usi, volume na MAX i pustite snimak. Lepo je bilo ponovo osetiti malo energije... :cheers:


[video]https://www.youtube.com/watch?v=wUVcodN ... e=youtu.be[/video]
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4832
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by gospodinFKV »

Treba samo pokazati mu*a, kao u Torinu, i nema jeda, sto bi rekao moj pokojni deda.

Ozegovic, Pankov, Vasilic i Maksimovic apsolutno ne je*u zivu silu i igraju bez imalo respekta prema protivniku. Samo hrabro, samo borbeno, radovacemo se 27. avgusta...
milancl
Posts: 482
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:18 am

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by milancl »

Meni ovo u četvrtak uopšte nije izgledalo toliko loše, po meni smo mogli po igri izvući 1:1, ili barem 1:2. Čak smo za moj ukus na početku bili previše agresivni, s obzirom na prednost od 4:0. Ja bih se sigurno malo više zatvorio, nismo mi Barsa pa da igramo svaku utakmicu ofanzivno. Nama igra na kontre čak više i odgovara.

Sudija je u prvom poluvremenu imao preblag kriterijum prema njima, nije ih sankcionisao kartonima. U drugom se već popravio.

Ponavljam po hiljaditi put, ali meni se Pankov nikako ne dopada, ne uliva mi nikakvu sigurnost. Protiv Dorije je u dva tri navrata puštao ispucanu loptu da pada na našoj polovini, srećom je to prošlo nekažnjeno. Kad se Nino vrati nadam se da će ostati Đurić u timu.

Što se tiče Plzena, bio bih zadovoljniji sa porazom uz dat gol nego sa 0:0. Treba samo izaći muški i odigrati najbolje kako znamo i mogli bismo na kraju svi zajedno da slavimo.

Silom prilika bio sam na severu, imao sam utisak da smo se manje čuli, ali snimak me demantuje. Samo jezgro, tj stalne ekipe su držale atmosferu na nivou, ostalo je jako tanko, imao sam utisak da oko mene peva svaki 10-20 čovek. Za nas je ispit sa navijačke strane u sredu protiv crnih, nebitno na kojoj smo tribini, i konačno da vidimo da li možemo da ih potisnemo sa zapada. Ali, hajde da pre toga dobijemo Lučane, idemo redom!
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by Владика »

Још једна занимљива прича од четвртка-

[video]https://www.youtube.com/watch?v=ajvRUm03yQ4[/video]
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina, 20. avgust

Post by tulip »

podbara wrote:Још једна занимљива прича од четвртка-

[video]https://www.youtube.com/watch?v=ajvRUm03yQ4[/video]
Kada smo već kod navijačkih zgoda i anegdota iz ovogodišnjih euro-kvalifikacija, koristim priliku da dva događaja za koja ja znam podelim sa Vama:
Što se tiče naših navijača, prva priča počinje u predvečerje polaska za Torino.
Grupa od dvadesetak navijača se skupila i bila spremna za polazak kombijem. Svi su bili tu, popili piće i večerali, ali u dogovoreno vreme se nije pojavio jedan stariji navijač sa istoka, koji je unapred platio za putovanje. Kombi je već trebao da krene, ali njega i dalje nije bilo. Uzaludna su bila sva dozivanja mobilnim, odgovora nije bilo. Odlučeno je da se još malo sačeka i popije još koje piće. Iako je pivo ublažilo zabrinutost i nervozu, vreme je neumitno teklo. Nemajući kud, prisutna grupa je morala poć kako bi stigli na početak utakmice. Kombi je uz moćan zvuk motora počeo da grabi preko Venca stigavši ubrzo do Rume. Raspoloženje u kombiju se uz pesmu i pivo ubrzo popravilo i svi su već zaboravili na zakasnelog navijača. U jednom momentu, zazvonio je poznati broj telefona u kombiju. Bio je to poziv našeg junaka uz pitanje 'gde ste, lebac vam poljubim'. Kada je čuo da su do Rume stigli, uzeo je taxi i sustigao ih. Ulazak u kombi izazvao je erupciju oduševljenja, pesma se pojačala, a pivo počelo da se još slađe ispija.
Ipak, dolazak u Torino i ulazak na stadion Olimpco, jedva je dostignut. Bilo je tačno u knap, na početak utakmice.
Posle veličanstvene pobede naših igrača, na kraju utakmice saznao sam da je navijača sa istoka, vožnja taksijem tri puta više koštala, nego sav put do Torina. Ipak je ko i svi mi bio presrećan i na kraju samo dobacio: 'ne bi mi bilo žao da sam morao i 1000 evra da platim samo da uživo gledam ovu pobedu '.

PS istroši mi se baterija, druga anegdota ide u novom postu.
DAJ GOL!!!
Locked