Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Karlsson
Posts: 2182
Joined: Wed Aug 21, 2013 9:39 pm

Re: Uprava

Post by Karlsson »

I šta sada? Šta će biti sutra sa klubom? U narednom periodu?

Zar ovaj cirkus nije mogao da sačeka da se utakmica sa Čukaričkim završi?

Vidim i igrači su bili prisutni. Kako će na njih sve ovo uticati?
User avatar
dulajlo
Posts: 261
Joined: Mon Aug 10, 2009 1:29 pm

Re: Uprava

Post by dulajlo »

Zvanični sajt fkvojvodina.rs wrote: Skupština FK Vojvodina usvojila je izmene i dopune statuta kluba, koje je predložila grupa od 23 člana najvišeg klupskog tela.

U amfiteatru SPC “Vojvodina”, večeras je održana vanredna sednica Skupštine FK Vojvodina. Pored članova najvišeg klupskog tela (prisutno je bilo svih 55 članova Skupštine), sednici su prisustvovali i svi članovi Upravnog odbora, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog saveza Vojvodine, Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, predstavnici medija i brojni navijači i simpatizeri.

Nakon što je izglasan izbor radnog predsedništva, verifikacione komisije, zapisničara i dva overivača zapisnika, prešlo se na glasanje o usvajanju dnevnog reda sednice. Međutim, na primedbu Đorđa Nedeljkova da pojedinim članovima Skupštine nije pismeno dostavljen materijal za tačke pet i šest dnevnog reda (izmene i dopune pravilnika o radu Skupštine FK Vojvodina, odnosno razrešenje i izbor novih članova Nadzornog odbora), predsednik Skupštine Milan Davidov uvažio je njegovu zamerku, pa se o ovim tačkama nije diskutovalo.

S druge strane, usvojen je zapisnik sa prethodne sednice Skupštine, a potom se prešlo na glasanje o izmenama i dopunama statuta FK Vojvodina. Većinom glasova, odbijen je predlog statuta koji je predložio Upravni odbor na čelu sa Vojislavom Gajićem, a odmah potom, članovi Skupštine su glasali i o predlogu statuta koji je predložila grupa od 23 člana Skupštine, s tim da je ovaj predlog većinom glasova prihvaćen.

Izmene i dopune statuta FK Vojvodina koje su usvojene na večerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine kluba su sledeće:

Član 1.

Član 1. stav 1. menja se i glasi:
– menja se Novosadski put broj 114 i glasi Dimitrija Tucovića br. 1.

Napomena: to se odnosi na sve članove Statuta gde se pojavljuje termin Novosadski put broj 114.
Član 2.

Član 2. stav 1. menja se i glasi:
– menja se udruženja građana i glasi sportskog udruženja.

Napomena: to se odnosi na sve članove Statuta gde se pojavljuje termin sportskog udruženja.
Član 3.

Član 6. stav 2. menja se i glasi:

– menja se 2. Amblem Kluba je: crveno-bele boje u obliku klasičnog štita. Polje je pravougaonog oblika, dijagonalno podeljeno i oivičeno zlatnom bojom, tako da je paralelno sa dijagonalnom zlatnom bojom ispisan tekst srpskim jezikom, ćiriličnim pismom: FK “Vojvodina”, a u gornjem levom uglu je utisnuta plava petokraka zvezda i godina osnivanja Kluba: 1914. U donjem desnom delu amblema ispisan tekst, ćiriličnim pismom, zlatnim velikim slovima NOVI SAD.

i glasi 2. Amblem Kluba je: crveno-bele boje u obliku klasičnog štita. Polje je pravougaonog oblika, uokvireno zlatnom bojom, dijagonalno podeljeno, tako da je paralelno sa dijagonalom ispisan tekst ćiriličnim pismom, srpskim jezikom, zlatnim slovima na belom polju: FK a belim slovima na crvenom polju: VOJVODINA, a u gornjem levom uglu je utisnuta plava petokraka zvezda, a u desnom doljem uglu zlatnim slovima godina osnivanja Kluba: 1914.
Član 4.

Posle člana 21. dodaju se čl. 21a, 21b I 21c koji glase:

Član 21 a

Članstvo u Klubu odnosno prava i obaveze koje iz tog statusa proizilaze ne mogu se prenositi niti naslediti.

Član 21 b

Opštim aktom Kluba mora biti obezbeđeno pravo na žalbu na odluku organa Kluba kojom je odlučivano o pravima i obavezama članova, osim ako je za donošenje odluke nadležna sportska arbitraža u skladu sa Zakonom o sportu ili nadležni sud u odnosu na prava i obaveze zaposlenih po Zakonu o radu.

Članu Kluba mogu se izreći disciplinske sankcije u skladu sa zakonom, sportskim pravilima i opštim aktima Kluba, s tim da mu ne može biti izrečena kazna za disciplinski prekršaj za koji nije kriv i koji pre nego što je učinjen nije bio opštim aktom sportskog udruženja utvrđen kao disciplinski prekršaj i za koji nije bila propisana kazna, ako zakonom nije drukčije određeno.

Član Kluba ima u disciplinskom postupku pravo na: vođenje postupka bez odugovlačenja i sa što manje troškova; nezavisnost, stručnost i nepristrasnost organa koji odlučuje o odgovornosti; branioca o ličnom trošku; izjašnjenje i izvođenje dokaza; pisanu i obrazloženu odluku i žalbu.

Član sportskog udruženja ne može biti disciplinski kažnjen za korišćenje svojih prava u skladu sa zakonom, sportskim pravilima i opštim aktima udruženja.

Član 21 c
Lica koja ne mogu biti članovi uprave kluba uključujući i zastupnika i likvidacionog upravnika sportske organizacije:
1) osnivači, vlasnici udela ili akcija, zastupnici, likvidacioni upravnici, zaposleni ili članovi sportske organizacije koja se takmiči u istom rangu takmičenja;
2) članovi uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom;
3) lice koje vrši javnu funkciju, kao ni lice koje vrši funkciju u organu političke stranke;
4) vlasnici i članovi organa sportskih kladionica, kao ni zaposleni u sportskoj kladionici;
5) sportski posrednici u odgovarajućoj grani sporta;
6) koja su osuđena za krivična dela protiv privrede, imovine i službene dužnosti, kao i za sledeća krivična dela: teško ubistvo, teška krađa, razbojnička krađa, razbojništvo, utaja, prevara, neosnovano korišćenje kredita i druge pogodnosti, iznuda, ucena i zelenaštvo, omogućavanje upotrebe doping sredstava, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet doping sredstava, nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i dogovaranje ishoda takmičenja, dok traju pravne posledice osude;
7) koja ne mogu biti članovi organa privrednih društava ili udruženja u skladu sa zakonom kojim je uređen sukob interesa u obavljanju javnih dužnosti.
U sportskoj organizaciji ne može biti zaposleno lice koje je zaposleno u sportskoj kladionici ili je vlasnik ili član organa sportske kladionice.

Član 5.

U Članu 47. stav 1. i 2 brišu se i umesto njih dodaju se nova dva stava koji glase:

Članovi Upravnog odbora Kluba odgovaraju solidarno
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8909
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Uprava

Post by Radoye »

Karlsson wrote:I šta sada? Šta će biti sutra sa klubom? U narednom periodu?

Zar ovaj cirkus nije mogao da sačeka da se utakmica sa Čukaričkim završi?

Vidim i igrači su bili prisutni. Kako će na njih sve ovo uticati?
Pa bice isto kao i do sada, jos otkad je BB preuzeo klub konstantno svaka uprava se hvalise kako ga je finansijski stabilizovala, kako smo najorganizovaniji klub u regionu, onda oni odu (sto visom silom, sto dobrovoljno, sto bivaju najureni) pa ovi novi sto dodju objavljuju skandale i dugovanja iz prethodnog perioda, obecavaju kule i gradove, opet se prica o najstabilnijem klubu, obecavaju trofeji, onda i oni odu pa dodje neko novi i opet sve isto ispocetka. Ni ovo sada nije nista drugacije od onog sto smo vec imali prilike da vidimo.

Ko ce doci - sve jedno je, ako ne bude radio kako treba. Bez detaljne nezavisne finansijske revizije dzabe pos'o, samo ce se i dalje nastaviti lov u mutnom. Naci ce se vec kogod da naobecava kule i gradove, i da nastavi po starom, a i ovi sto sada demonstrativno daju ostavke ce se vec ponovo nekako prikaciti na klub, da li zvanicno (kao nekoliko puta do sada) da li putem starog recepta blanko menica, nije bitno, vazno da oni nece ostati nenamireni...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
borrissey
Posts: 1063
Joined: Fri Aug 26, 2011 9:25 pm
Location: ograda na Istoku

Re: Uprava

Post by borrissey »

Iako sam bio prisutan samo kao posmatrač (bez ikakvog uvida u zakulisna dešavanja), nekako sam stekao utisak da je neizglasavanje Statuta koji je predložio UO podvig na kom treba čestitati svima onima koji su smogli snage da glasaju protiv. Momenat kada je izvesni gospodin biranim sočnim rečima prekinuo izlaganje bivšeg predsednika Šćepanovića nije za komentarisanje.

To su ujedno i jedina dva utiska vredna pažnje sa današnje sednice.

MI SMO FKV!
User avatar
kafe bagdad
Posts: 689
Joined: Fri Sep 25, 2009 7:32 pm
Location: The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Re: Uprava

Post by kafe bagdad »

Uz neizglasavanje, utisak vredan pažnje je brojnost i iskazano jedinstvo svih tribina. Bravo!
draganas
Posts: 203
Joined: Thu Sep 15, 2016 2:44 pm

Re: Uprava

Post by draganas »

Hvala lepo i dovidjenja. :D Elem, SNS gamad odlazi u istoriju, mi smo gospodski klub zar treba da nas vodi jedan gospodin sa ofarbanim brkovima ? Čankovi telohranitelji ? SNS sponzori ? Ajd, ajd barem za ovima niko suzu neće pustiti. Jedino mi žao što ostajemo bez dobrog trenera, teško možemo boljem da se nadamo.
playmaker
Posts: 514
Joined: Sun Sep 18, 2011 1:31 am

Re: Uprava

Post by playmaker »

I ? Da se radujemo ili da kukamo ?
Neko nesto konkretno da kaze, meni vise od ovog cirkusa nista nije jasno.
Ni ko pije ni ko placa... :roll:
User avatar
borrissey
Posts: 1063
Joined: Fri Aug 26, 2011 9:25 pm
Location: ograda na Istoku

Re: Uprava

Post by borrissey »

kafe bagdad wrote:Uz neizglasavanje, utisak vredan pažnje je brojnost i iskazano jedinstvo svih tribina. Bravo!
Tako je!
User avatar
Stexman
Posts: 2599
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: Uprava

Post by Stexman »

Hvala navijacima skupstinarima sto su spasili obraz kluba.
User avatar
PelezinhoFkv
Posts: 210
Joined: Tue Aug 19, 2014 8:57 am
Location: Liman, Novi Sad

Re: Uprava

Post by PelezinhoFkv »

borrissey wrote: Momenat kada je izvesni gospodin biranim sočnim rečima prekinuo izlaganje bivšeg predsednika Šćepanovića nije za komentarisanje.
draganas wrote: Čankovi telohranitelji ? SNS sponzori ? Ajd, ajd barem za ovima niko suzu neće pustiti.
Upravo je taj gospodin izneo jednačinu 1+1=2 , ako sam ga dobro razumeo ... Ne znam ko će doći ali ako će ga opet dovesti gospodin + telohranitelj = gospodski predsednik će biti sigurno :cheers:
kafe bagdad wrote: Uz neizglasavanje, utisak vredan pažnje je brojnost i iskazano jedinstvo svih tribina. Bravo!
navijača više na skupštini nego na tribini :valcer:
draganas wrote: Jedino mi žao što ostajemo bez dobrog trenera, teško možemo boljem da se nadamo.

Cenim da neće otići, sad mu nije ugroženo sastavljanje tima :D
"Zvezda i Partizan uvek bile političke organizacije koje su se bavile sportom"
kulijana
Posts: 47
Joined: Sun Dec 04, 2016 10:50 pm

Re: Uprava

Post by kulijana »

draganas wrote:Hvala lepo i dovidjenja. :D Elem, SNS gamad odlazi u istoriju, mi smo gospodski klub zar treba da nas vodi jedan gospodin sa ofarbanim brkovima ? Čankovi telohranitelji ? SNS sponzori ? Ajd, ajd barem za ovima niko suzu neće pustiti. Jedino mi žao što ostajemo bez dobrog trenera, teško možemo boljem da se nadamo.
Sve je to lepo, ali sta dalje? Jel neko ima neki konkretan plan za dalji rad? Govoreci o finansijama, ovo je veliki udarac za klub. Nastavak sezone deluje vec poznat, igraci odlaze za minimalac u svakom mogucem prelaznom roku zbog dugova kluba, pad forme i rezultata. Ne znam, ne deluje mi kao korak napred ni u kom slucaju.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9894
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Uprava

Post by Voja »

Mozda se Scepa vrati!? :)
Image
Danilo
Posts: 1012
Joined: Sun Aug 17, 2014 1:07 pm

Re: Uprava

Post by Danilo »

Da li neko moze da objasni sta hoce druga strana koji su joj planovi, kako dalje.
Cenio ili ne cenio Zbiljica i poslovni tim mislim da su mogli plivati u postojecim okolnostima.
Primedba za Zbiljica je da je mnogo sebe ulozio i kao ozbiljan privrednik cudno mi je sto odustaje na prvu loptu.
Nadam se da ce se na kraju dogovoriti i da je sve stvar podele plena odnosti namiriti sve strane
recni galeb
Posts: 768
Joined: Thu Oct 28, 2010 3:55 pm

Re: Uprava

Post by recni galeb »

Marcello wrote:Dragi Vojvodinaši, predstoje nam, verovatno, najteži dani u istoriji našeg kluba. "Odbrana i poslednji dani"!
Bilo je i gorih...
Ne drami, verovatno nam je teze nego '41 ili tako te...
Dok je nas Vojvodina postoji! :lala:
PS. Lepo vas je sve videti!
Bas ima i zanimljivih likova... Ono necemo, ovo cemo... Ok. necemo nista!
User avatar
madda fakka
Posts: 1114
Joined: Wed Jun 04, 2008 7:15 pm
Location: Adice

Re: Uprava

Post by madda fakka »

Danilo wrote:Primedba za Zbiljica je da je mnogo sebe ulozio i kao ozbiljan privrednik cudno mi je sto odustaje na prvu loptu.
Zasto primedba? Prvo je kao doveo sponzore i zeleo sve najbolje klubu, sada olako odustaje od kluba i bez razmisljanja daje ostavku. Znaci da je ovo planiran scenario i sada ce da se pliva u mulju, nigde uprave a Zbiljic i njegovi menadzeri bez icijeg pitanja prodaju igrace ko kako hoce i gde hoce. A svi vi koji se pitaju sta dalje, vi kao da se ne secate unazad 15 godina koliko uprava i trenera je proslo kroz ovaj klub koji je opstao i dok je nas navijaca opstace :!: I ja se slazem mogli su da sacekaju cetvrtak ili petak da se zavrsi jesenji deo sezone.
I Bog je Slaninar...
Post Reply