Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ŠoneVoša

Re: Transferi

Post by ŠoneVoša »

Golman Marko Ilic presao u Voždovac.

Image
borkovic

Post by borkovic »

Gajic ima potencijal,video sam na nekoliko utakmica to malo sto je igrao,za njega i Vosu bi bilo bolje da ide negde
narednu sezonu ,pod uslovom da dodje novi spic,svi su izgledi da dolazi.
Karlsson

Post by Karlsson »

Eto njega kroz par sezona kod blizanaca. Možda i Perić ode uskoro s obzirom kako brani za Spartak.
Dragojlo

Post by Dragojlo »

Vojo, "bože, kao da sam ja pisao"!! :lala:
Turija

Post by Turija »

Vojo :lala:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Beonic

Post by Beonic »

Voleo bih da dopunite prazno polje sa vašim viđenjem kako je moguća sledeća situacija:
Kao primer uzimam Marka Ilića pošto je on najskorija "žrtva", ali takvih ima mnogo, posebno u poslednjih par godina.
---> Talentom se izdvajaš i postaješ prvi golman u svom godištu
---> Ubrzo bivaš primećen na radaru reprezentacije i prolaziš sve njene uzraste kao prvi golman (40 nastupa za sada, mislim da niko u Voši trenutno nema više od njega)
---> Jako mladog te šalju na pozajmicu u Cement (3. liga) pošto smatraju da si spreman za seniorski fudbal, tamo provodiš godinu dana. Po povratku vide tvoj napredak i šalju te u Proleter (2. liga) gde provodiš pola godine i pored velike konkurencije tako mlad budeš prvi golman.
---> Vraćaš se u klub, potpisuju te, stavljaju za drugog golmana i debituješ u ligi uspešno.
---> ___________________________
---> Smatraju te viškom samo par meseci posle potpisa, možeš da tražiš novi klub.
recni galeb

Post by recni galeb »

A gde pa ide Rockov pa smo zapenili?
Sem toga golman je posebna prica... Bese ono Brka trenutno bez kluba? On to nikada nije jer ima Vojvodinu!
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Problem FK Vojvodina je sto u upravi imamo jako malo(0) ljudi kojima je istinski stalo do kluba.

Vecina njih kao i placeni navijaci su tu zbog para i ugradjuvanja.

Zato nam se desava da smo u poslednje 2-3 godine imali apsurdne situacije da recimo jedan Peric bude rezerva Kordicu, da jedan Merry nikad ne zaigra, da nam najtalentovaniji mladi golman ode u Vozdovac i da ne nabrajam dalje sve debilijade.

Zato smo gledali balerinu Stefana Mihajlovica, Subotica i slicno antifudbalere.

Veliko je pitanje da li cemo ove sezone gledati bilo koga od nase dece, sto je katastrofa.

Ne slazem se sa Botkovicem da nasa deca nemaju znanja i volje da igraju za prvi tim.
Prvenstveno se ne slazem za Lazara Zlicica koji nije dobio pravu sansu i rekao bih da je sikaniran od svih trenera filozofa koji su dolazili ovde.

Kao sto je neko ovde napisao, ako razmisljamo samo o sadasnjoj Vojvodini, sta ce biti sa buducom.

U skladu sa ovim mi se jako ne svidja kako radi Aleksandar Veselinovic, jer ocigledno nema nameru da razvije nijednog naseg omladinca.
Nema nameru nikoga da baci u vatru i stvori fudbalera.Vojvodina je uvek u svakoj sezoni i kad je bila sampion i kada je bila losa, izbacivala nove igrace.

E, sad cinimi se da ce doticni Aleksandar Veselinovic da ubije tu tradiciju.
N13

Post by N13 »

Pera Centar wrote: Prvenstveno se ne slazem za Lazara Zlicica koji nije dobio pravu sansu i rekao bih da je sikaniran od svih trenera filozofa koji su dolazili ovde.
Potpisujem vecinu stvari sto si rekao, ali ovo citirano si lupio! Ako Zlicic nije dobio sansu, ko jeste?! Tom filozovijom mozes reci da ni Mihajlovic i Subotic, koje si naveo, nisu dobili sansu... Zlicic ima troduplo vise odigranih minuta od njih.
Od Zlicica nema fudbalera. Bio je jedan od retkih nasih igraca koji su imali tu sansu da se dobro prodaju (medijski i marketinski dobro ispracen)... a on to nije iskoristio. Trebao je samo jednu polusezonu da odigra na nivou, i prodao bi se za minumum 2 miliona. Sad ako uzmemo 200k za njega, da skacemo od srece. Gledam svaku utakmicu, on vec 3 godine ne ume da primi loptu. Svaki prijem se lopta odbija od njega kao od zida. A vremenom umesto da napreduje, on stagnira. Zao mi je sto ovo moram reci za nase dete, ali tako je. On je tip igraca koji su nadprosecni za mladje selekcije, ali u seniorskom fudbalu ne mogu da se dokazu (nije jedini primer, setite se Hachima Mastoura iz Milana... predvidjali su da ce biti najbolji fudbaler sveta dok je igrao u mladjim kategorijama, a sad ga 2 godine nema nigde. Jednostavno nije prilagodjen za seniorski fudbal). Pa Sergej nije bio najbolji u omladinskom timu, a kad je zaigrao u seniorima za par godina postao jedan od najvrednijih na svetu.
Da je Rockov upola izvikan kao Zlicic, vredeo bi minimum 5 miliona sad!

Sto se tice one dileme: da li je bolje da igraju nasa deca iskljucivo, pa da rezultati trpe, ili dovoditi tudje, starije, iskusnije i pokusati ostvariti rezultat - zavisi sta je cilj kluba! I jedno i drugo ima pozitivne i negativne stvari, tako da su u pravu i Borkovic i ostali koji su protiv toga.
Ja ipak glasam za rezultat. Budimo realni, dzaba nama dobri klinci (iako smatram da ih trenutno nemamo puno, a da su stvarno kvalitetni), ako nema rezultata. Niko ne skautira igrace iz donjeg dela tabele lige u Srbiji. Vrednost igracima donosi igra na medjunarodnim i reprezentativnim utakmicama! Nasi klinci ce se dobro prodati samo ako igramo Evropu i tamo napravimo rezultat.
Zato, i ti klinci zavise od dobrog rezultata. Bez rezultata, nema nista. Dakle treba napraviti dobru selekciju koja ce biti spoj mladosti i iskustva.
Maki

Post by Maki »

N13 wrote:Ja ipak glasam za rezultat. Budimo realni, dzaba nama dobri klinci (iako smatram da ih trenutno nemamo puno, a da su stvarno kvalitetni), ako nema rezultata.
Hoćeš da kažeš da su naši klinci (Emil, Mesar, Lazar i Ranko) krivi za loše rezultate?
Ja mislim da su krivi upravo balvani koji se dovode. Podsećam, imamo svega 2 boda nakon 2 kola. Šta, nismo imali sreće?

Nikome ne smetaju iskusni igrači, ali hajde da pitamo prvo naše bivše igrače da se vrate. Koga smo od takvih doveli?
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Poražen sam poslednjim postovima ljudi čije sam mišljenje na ovom forumu držao kao nepogrešivo...

Vojo, oprosti, to o čemu ti pričaš, to nije Vojvodina...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
N13

Post by N13 »

Maki wrote:
N13 wrote:Ja ipak glasam za rezultat. Budimo realni, dzaba nama dobri klinci (iako smatram da ih trenutno nemamo puno, a da su stvarno kvalitetni), ako nema rezultata.
Hoćeš da kažeš da su naši klinci (Emil, Mesar, Lazar i Ranko) krivi za loše rezultate?
Ja mislim da su krivi upravo balvani koji se dovode. Podsećam, imamo svega 2 boda nakon 2 kola. Šta, nismo imali sreće?

Nikome ne smetaju iskusni igrači, ali hajde da pitamo prvo naše bivše igrače da se vrate. Koga smo od takvih doveli?
Upravo naprotiv, igraci su najmanje krivi za rezultate. Ni Mihajlovic nije kriv, kriv je onaj koji ga je doveo. Mislim da se tu svi slazemo.
Ali svakako mislim da se nas tim ne moze sastaviti od 11 klinaca. Ti nije moglo ni kad smo imali mnogo kvalitetniju generaciju (u ligi jos i nekako, ali u Evropi treba iskustva).

Za bivse igrace se slazem, to bih licno najvise voleo da bude neka tradicija. Da nasa deca koja naprave karijeru u Evropi dodji kod nas da zavrse karijeru. Ali mislim da je i to povezano sa rezultatom. Npr da igramo ove sezone grupnu fazu LE, siguran sam da bi minimum trojica bivsih igraca bez premisljanja potpisali za nas.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

N13 wrote:Npr da igramo ove sezone grupnu fazu LE, siguran sam da bi minimum trojica bivsih igraca bez premisljanja potpisali za nas.
Jel' ih pozvao neko iz kluba uopste (nase igrace trenutno bez angazmana). Znam da Brx trenira sa nama ali koliko mi je poznato to je po njegovoj (samo)inicijativi, a ne zato sto se neko u klubu interesovao da ga dovede. Imali smo nedavno primer Stepanova, covek je dosao, potpisao, bio je sigurno dobar za jos 2-3 sezone seniorskog fudbala, a nisu ga pustili ni minut na teren. Zbog ovog istog razloga nam bivsi igraci i "nasa deca" na kraju zavrse kod :shit: jer tamo ih traze, dok su im kod nas vrata cvrsto zatvorena.

(Ne mogu 100% da pravdam nase igrace koji odu u blizance, jer sami su svesni gde su otisli i sta to znaci, ali ako u Vosi nisu nikome trebali onda i klub snosi barem 50% krivice sto ih sada gledamo u prugastim dresovima.)

Vec jako dugo je u klubu najvazniji kriterijum prilikom dovodjenja igraca ne ni rezultat, ne ni razvoj mladih igraca za prodaju, vec iskljucivo koliko ko moze da se tu ugradi, pre svega kroz procente na plate a onda i preko menadzerskih malverzacija. Tako nece biti ni rezultata a ni novaca da se izvucemo iz dubioze. Gomilamo igrace na pojedinim pozicijama, dovodimo po 5-6 a na drugim nemamo nijednog, i onda lomimo preko kolena, teramo mlade reprezentativce jer je sa njima najlakse raskinuti ugovor a i nije se niko ugradio u platu.

Menjamo uprave cesce nego neki carape, a svaka promena je na isto - samo da bi se zadrzao sistem koji dozvoljava da se i dalje mesetari po starom i da se vuce novac. Sminkamo pokojnika a les je vec odavno poceo da zaudara.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Протомајстор

Post by Протомајстор »

Voja wrote: Strategija!!!! Kljuc svega!!!
Ko god da dodje na celo kluba,ima svoju strategiju i svoje ciljeve.
Radoye wrote:Menjamo uprave cesce nego neki carape, a svaka promena je na isto - samo da bi se zadrzao sistem koji dozvoljava da se i dalje mesetari po starom i da se vuce novac. Sminkamo pokojnika a les je vec odavno poceo da zaudara.
Уједно си одговорио и Воји о његовом поимању стратегије :lala:
Ово о чему причамо види се из авиона, али поставља се питање како можемо да поједемо и сваримо сва та срања која нам сервирају.

Није ме мрзело, погледао сам кога смо ми (Земун) и близанци (у Европи) извели на терен у последњој утакмици: Звезда је имала два рођена Београђанина у првој постави, а партизан једног.
А ми? Погодите?
Антић (кап), Стојковић, Арсић, Ђурић :roll:
Осим њих четворице, стартовало је и 5 играча рођених у иностранству (2 Африка, 2 Федерација и 1 Грчка). Зар се и ту се не види одређена стратегија, нас и ривала?

Друго, можда и болније, то је стратегија довођења непотребних играча. Завршили смо сезону са рупама на свим позицијама осим на голману. Речју, голман је наш најбољи играч што се и потврдило и избором на форумској анкети. У овом тренутку, Емил Роцков (заменик капитена :evil: ) је једини играч кога можемо продати за неки новац. А шта ми радимо? (Beonic лепо објаснио) Пуштамо Перића и Илића, играче који су прошли српске омладинске селекције, дакле школоване голмане који могу да бране у било ком суперлигашу, а плански (стратегијски) доводимо двојицу које ни Гугл не може да пронађе. И шта сад? Имали смо три голмана, а сад ако Роцков оде, бићемо и овде рупа.

С друге стране, фали нам центарфор и задњи везни, читавих, па неколико сезона. То сви знају и сви виде, и ником ништа. Сад још испада логично што поједини форумаши плачу да у задњи час доведемо Деспотовића и Дринчића на полусезону. Побогу људи!?

Што рече неко (gospodinFKV?) треба да нас занима и садашња и јучерашња и сутрашња Војводина - то је једина исправна стратегија.
Brane

Post by Brane »

Ovo sto se tice golmana ja ne mogu drugacije razumeti osim da Emil ostaje pa se Ilicu izaslo u susret da pravi svoju karijeru. Nije posteno drzati ga na klupi ili slati u drugu ligu ako ima kvaliteta za startera u prvoj ligi. Mozda bi za klub bilo bolje ali za igraca ne bi. Zelim da verujem da je ovde neko ipak ispao covek a ne magarac.
Post Reply