Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
vdn slaninar
Posts: 1026
Joined: Fri Mar 30, 2012 9:46 am

Re: Transferi

Post by vdn slaninar »

Две распале екипе,много грешака,игра пар играча што знају фудбал,остали само ударају по лопти.Надам се уласку Болингија,Радуловића.Кануте је оно што нам фали.
User avatar
slanobarac
Posts: 3583
Joined: Tue Dec 09, 2008 4:57 pm
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by slanobarac »

Kanute je danas bio odličan. E da nam je takav na sredini.....
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Marko93
Posts: 554
Joined: Fri Jul 18, 2014 1:32 pm

Re: Transferi

Post by Marko93 »

Imamo busnica i miletica i miroslavljevica da popunimo 6to mesto dovoljno
User avatar
Mare_Liman
Posts: 1095
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Transferi

Post by Mare_Liman »

Кога и довести? Ко ће хтети у клуб који у последњих 10 утакмица има 1 победу!?!?!? Прва 2 кола у сезони гол разлика 0:7, запечаћени на дну, па нису луди поготово странци да долазе овамо... На овим утакмицама се види колико имамо велик и широк ростер, али пун неквалитетних играча... Ево следећу утакмицу да почну Болинги-Чумић-Радуловић и иза њих Ланетов мали ја гарантујем да би више урадили... @Deep На почетку прелазног рока било тешко навући странце да дођу вамо, треба их наговорити, лакше је пред крај прелазног рока... Је л лакше тренутно? Ја лично мислим да није... Колко ћемо чекати тог задњег везног? А и новог тренера... Да два да се доведу и да се надамо нечему, овако туга, чемер и јад...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
Deep Purple
Posts: 3942
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Mare glavni je problem sledeći mi smo prvi prelazni rok pod Zbiljićem i Markom uradili korektno, dovedeno x fudbalera jer je sezona pre bila katastrofalna i naravno da ne može sve da se reši u jednom prelaznom roku i ti onda imaš DVA cela prelazna roka ej DVA da rešiš taj problem. Ja razumem da nismo odmah mogli to da rešimo pa je doveden Rajko kao prelazno rešenje a i Rastavac ga je znao iz Grčke pa da se pregura taj period pa u zimskom da se pojačaš. Dolazi sledeći prelazni rok gde mi nismo iskoristili priliku da dovedemo veznog i da sa njim probamo da napadnemo tri vodeće pozicije i kup i ono što je najvažnije da se uigrava za ovu sezonu. Počinje prelazni rok mi dovodimo prvo štopera umesto da je bio zadatak da se dovede odmah neki solidan vezni pa tek onda kasnije da se juri taj vezni “kapitalac”. Ajde doveden je Kajević ali on je povređen i nije klasičan vezista plus je povređen na početku sezone koji može da se ispostavi i kao ključni jer ti sad moraš dobro da oznojiš dupe da peglaš nula bodova i 0:7 gol razliku. A pušteni su Simić kome je istekao ugovor i Topić koji je prodan i niko nije doveden da ih nadomesti. Pardon jeste Kajević da nadomesti Simića a ko da nadomesti Topića? A dok je bio Topić tu nama je falio jedan vezni sada sa njegovim odlaskom nam fale DVA
Znači doveli smo se da iz situacije gde nam fali jedan dolazimo doctoga da nam fale dva. Fali nam jedan za rotaciju i jedan da bude nosilac igre.

Ovde ima bar 7-8 igrača koji ne zaslužuju da nose ovaj dres. I prvi zadatak bi mi bio da po mogućstvu već sad njima tražim ili klubove ili način za izlazak iz ugovora na što manju štetu u januaru a sa nekima i sada ako postoji prostor za to.

Jedina sreća je bar meni što uprava nije davala duže ugovore starijima od dve sezone. Pa postoji prostor da se ribilduje ekipe a da šteta bude što manja.

Meni se puno stvari ne sviđa. I ja bih već sad u ovom trenutku udario na ribidiling ako ne bih mogao da završim vezistu koji je klasa do sredine sledeće nedelje i Marku pružio ruku i zahvalio se na saradnji jer mislim da je najveći krivac on pa tek onda treneri. Ja sam za Marka rekao da se trudi i još stojim iza tih reči ali mislim da širu sliku za posao kakav vodi u klubu kao što je Vojvodina nema i jednostavno ne zna da se snalazi u ulozi koju ima sa ekipom kod koje postoji pritisak rezultata.

Bilo je dobrih transfera ali ekipa nije kompatibilna i postoji mnogo nedostataka. Tim kao celokupna slika nije loš fali dva tri igrača da liči na nešto ali ako ti ne možeš da nađeš 2-3 igrača koji će biti ozb nivo onda jednostavno menjaš politiku i krećeš u ribilding tima u kom ako potpiše Čumić novi trogodišnji ugovor njemu daš platu koju ima i na tu plati koju ima dodaš od još trojice igrača platu sa kojima planiraš da se rastaneš. Znači ključ u ruke Čumiću i on mora biti lider tima.

I da se razumemo ja da sam na Zbiljićevom mestu doveo bih ne trenera već menadžera kao u Engleskoj. Znači i trener i SD kombinovano. Pa neka kroji tim onako kako ga vidi. Izleteo nam je Milojević koji je rođen za to i kog su cigani oterali i mi smo to nemo propustili. Jedan od najvećih kikseva. Riera se razišao sa Olimpijom i umesto da smo dejstvovali mi… NIŠTA.

I još jedna stvar Grujiću isto tako se zahvališ na saradnji i postaviš Prekazija na njegovo mesto.

Da rezimiram postavio bih Miloša Milojevića koji je cigan za trenera i Dževada Prekazija partizanovca da bude glavni u oml pogonu? Apsolutno i to odmah jer ni od Slaninara kao što vidimo nema ‘leba.

Nama trebaju obrazovani ljudi, sa širinom slike, idejama. A mi sve kontra.
EDIT:


Stvarno bih mogao mnogo detaljnije da izanaliziram sve. No posle ova četiri poraza nije mi puno ni do kuckanja, dugih postova ali moraću jedan “maturski” rad da odradim uskoro.

A ima ovde puno i to jako puno stvari koje moraju da se menjaju, naravno i za to treba vremena i to je proces. Izađeš i kažeš za tri do pet godina kada sve očistimo onda možda i zaličimo na profesionalni klub pa tek onda ulazimo u taj poduhvat zvani titula i onda nakon toga krećeš da praviš tim zasnovan na zdravim osnovama. I onda tada kada si očistio klub izađeš i kažeš DANAS ulazimo u projekat koji će trajati tri godine i za koji nam treba minimum četiri prelazna roka da bi uspeli da napravimo tim kadar da se pobijemo sa ekipama koje imaju neograničeni budžet u Srbiji.

Ja razmem da su se otvorile karte tako da se u evropu izlazi ove i sledeće sezone pa se teži tome.
Najlakše je pričati sa strane i pisati kao ja sad nakon jedne izgubljene godine u kojoj smo mogli i po svemu sudeći morali drugačije.
Last edited by Deep Purple on Sun Aug 06, 2023 11:01 pm, edited 1 time in total.
Danilo
Posts: 1012
Joined: Sun Aug 17, 2014 1:07 pm

Re: Transferi

Post by Danilo »

Ovo nista ne valja ... Prelazni rok ,sportski direktor ,strucni stab je na nivou amaterizma..Nazalost izgleda je Zbiljic okruzen sportskim mediokritetima i pijavicama....sto je njegova greska pa je i on veliki krivac .Ne vidim ni da je klub organizaciono bolji...stara lica....rezultati sve gori.
Svi se mi salzemo ali ovi nista ne vide....Jer ni ova postava nije najaca koju imamo ili mi nesto me znamo.Ispda da imamo slabiji tim nego prosle godine...Fale 3 vezna igraca kicma tima, a bojim se da je Bolingi krilce sto neki kazu.Gde je Antonijevic...jebu nas sa jelicicem i odsecaju levu stranu...guse mnoge igrace.
Po mojim informacijama Filip se prodaje, a na mesto trenera pominje se Tumba.
Moje misljenje je da u Srbiji nema trenera koji ce nesto promenito, sve su ovo amateri.
Radulivica sa 20 godina koji je brz ima strasnu levu nogu uvodis u 80min pa sta ce uraditi...Mora od pocetka da igra.Ove starce uvodis kao izmene.
vdn slaninar
Posts: 1026
Joined: Fri Mar 30, 2012 9:46 am

Re: Transferi

Post by vdn slaninar »

За доброг спортског директора,прелазни рок траје целе године,стално треба да скаутира и тражи појачања,да остварује контакт,поготово што су се јасно знала горућа места,а није лоше и сваку линију тима ојачати.
Много се закаснило,у међувремену још доста одлазака,а ми нисмо покрпили ни највеће рупе.
Сад треба ићи до краја са екипом и довести сада још 3-4 квалитетна играча и решити се неких који не заслужују дрес.Морали су довести Саногуа и јурити тог квалитетног,не смета,таман да се решимо Милосављевића,Буснића а прича се и да Зукић одлази.
fare
Posts: 2834
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: Transferi

Post by fare »

Ja mislio da je je u Bolingi špic a ono još jednog krilo koje će da glumi špica, znači nama treba jedan špic ubica iskeširati pare za njega i jedan veznjak ali ne koji nije igrao 3 sezone pa se odmah povredi.
Karlsson
Posts: 2142
Joined: Wed Aug 21, 2013 9:39 pm

Re: Transferi

Post by Karlsson »

Možda i nije do igrača. Mi svako leto promenio 6, 7, 8 igrača, menjamo i nosioce igre i uvek iste boljke, ista igra, isti rezultati.
Jedino što do sada nismo probali je trener stranac.
Mi iznova i iznova dovodimo, menjamo, rotiramo jedne iste domaće, islužene trenere, produkte iste škole koji ništa u karijerama nisu napravili osim što su možda bljesnuli na pola sezone u nekom donjem ili prosečnom timu, a nama nikakav pomak ne donesu.
I evo Batak će neuspešno završiti i drugi mandat kod nas, a ko treba da ga zameni? Matori, prevaziđeni Tumbaković koji je tri godine bez posla?
Trebalo je odmah na početku izdvojiti iz budžeta novac samo za trenera stranca i njegov stručni štab, dati mu vreme da vidi sa čim raspolaže, šta može da uradi sa ovim timom i reću mi da klub može da priušti recimo dolazak četiri nova igrača, pa da vidi gde škripi najviše.
Sve ostalo je bezuspešno vrtenje u krug.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4011
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by Rabba »

Karlsson wrote: Mon Aug 07, 2023 2:10 am Trebalo je odmah na početku izdvojiti iz budžeta novac samo za trenera stranca i njegov stručni štab, dati mu vreme da vidi sa čim raspolaže, šta može da uradi sa ovim timom i reću mi da klub može da priušti recimo dolazak četiri nova igrača, pa da vidi gde škripi najviše.
Zar to nije napravljeno sa Rastavcem, koji je ovde teran kao đubre, a na kraju od kluba i oteran k'o go**o? Možda Rastavčeva Voša nije izgledala dobro, ali je jedini bio iole kadar da uspostavi kakav-takav sistem. A zahtevani su instant rezultati. Stranac-domaći trener, isto nam se hvata, ako nema strpljenja za njega. Evo, terali smo Rastavca, doveden je Batak, za kojeg znamo da je Bata Đora trener, instant napretka je bilo, 22 utakmice bez poraza, dokopali smo se Evrope(u kojoj smo i bili, kad je otišao Rastavac) i šta se desilo kad je došla suština(čitaj: Evropa)? Preveslao ga je možda i veći dunster trenerski od njega samog. Kratkovidost i nedostatak strpljenja su još dve stvari koje treba dodati na podugačak spisak problema koje ovaj klub trpi. Samo da odmah odgovorim pojedinima, koji će odmah da pozivaju Rastavca kod mene kući da pijemo čaj pod svećama, ne kažem da sam bio zadovoljan ekipom pod Rastavcem, ali nismo ni dozvolili da vidimo gde ide ekipa pod njim. Za to je trebalo sačekati kraj ove sezone, 23/24. Sa Batakom smo već došli do oblika ekipe. Nije mu 6 meseci trebalo da dođe do plafona. Da vam kažem, puno mi se manje sviđa i puno manje potencijala tu vidim nego pod Rastavcem.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
ssnigd
Posts: 3406
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: Transferi

Post by ssnigd »

Kod Rastavca je problem bila energija igraca na terenu... Tu je izgubio poverenje kod velike vecine.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Karlsson
Posts: 2142
Joined: Wed Aug 21, 2013 9:39 pm

Re: Transferi

Post by Karlsson »

Rabba wrote: Mon Aug 07, 2023 8:43 am
Karlsson wrote: Mon Aug 07, 2023 2:10 am Trebalo je odmah na početku izdvojiti iz budžeta novac samo za trenera stranca i njegov stručni štab, dati mu vreme da vidi sa čim raspolaže, šta može da uradi sa ovim timom i reću mi da klub može da priušti recimo dolazak četiri nova igrača, pa da vidi gde škripi najviše.
Zar to nije napravljeno sa Rastavcem, koji je ovde teran kao đubre, a na kraju od kluba i oteran k'o go**o? Možda Rastavčeva Voša nije izgledala dobro, ali je jedini bio iole kadar da uspostavi kakav-takav sistem. A zahtevani su instant rezultati. Stranac-domaći trener, isto nam se hvata, ako nema strpljenja za njega. Evo, terali smo Rastavca, doveden je Batak, za kojeg znamo da je Bata Đora trener, instant napretka je bilo, 22 utakmice bez poraza, dokopali smo se Evrope(u kojoj smo i bili, kad je otišao Rastavac) i šta se desilo kad je došla suština(čitaj: Evropa)? Preveslao ga je možda i veći dunster trenerski od njega samog. Kratkovidost i nedostatak strpljenja su još dve stvari koje treba dodati na podugačak spisak problema koje ovaj klub trpi. Samo da odmah odgovorim pojedinima, koji će odmah da pozivaju Rastavca kod mene kući da pijemo čaj pod svećama, ne kažem da sam bio zadovoljan ekipom pod Rastavcem, ali nismo ni dozvolili da vidimo gde ide ekipa pod njim. Za to je trebalo sačekati kraj ove sezone, 23/24. Sa Batakom smo već došli do oblika ekipe. Nije mu 6 meseci trebalo da dođe do plafona. Da vam kažem, puno mi se manje sviđa i puno manje potencijala tu vidim nego pod Rastavcem.
Treba biti iskren, Rastavac je imao dosta kredita. OK je da u traženju i u uspostavljenju sistema gubiš bodove protiv jačih ekipa, ali mi smo gubili bodove i protiv donjih. Ako se ne varam Radnik je osvojio prvi bod na utakmici sa nama. Bili smo nadigravani od Mladosti i sličnih. I oni menjaju često trenere, ne samo mi tako da taj izgovor i ne pije mnogo vodu.
hvylarn
Posts: 412
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Transferi

Post by hvylarn »

Zbiljć je sam izjavio da će Rastavac dobiti dugoročnu šansu, takav je i ugovor potpisan. Ekipa je sastavljana u hodu zbog cele situacije oko preuzimanja pa je onda bio plan od naredne krenuti u konkretne poteze. Izjavio da će se prestati sa praksom menjanja trenera u sred sezone, promenio je trenera.
Apsolutno se slažem da smo olako gubili bodove protiv osrednjih i sa donjeg dela tabele ekipa, trebala je neka nova energija, ali to se trebalo rešiti unutar kluba, sa postojećim trenerom. Isto mu tako održati obećanja da će dobiti dugoročnu šansu kako bi se naredne sezone oformila ekipa. I siguran sam da bi ovaj prelazni rok mnogo brže tekao i da bi rezultati bili mnogo bolji da se nastavilo sa Rastavcem. A mi ovde sada opet dolazimo u situaciju da pričamo o novom treneru i menjanju uprave a druga sezona nije još ni pošteno počela.
U celoj ovoj sitauciji krivim sportski sektor koji se pregovarao oko pojačanja. Još zimus su trebali pojedini igrači da budu dovedeni i imao si do kraja sezone da pregovaraš sa ostalima. Jasno je da prelazni rok živa stvar kao što svi kažu, ali to je u našoj situaciji trebalo da znači - ukoliko neko ode, da se reaguje sa adekvatnom zamenom. Ostala pojačanja su trebala bi ugovorena pre priprema i pristupiti isto tako u pregovore, trebaš nam, ako želiš, uslov je da budeš od početka u timu. U suprotnom prelaziš na drugo, treće, četvrto rešenje i imaš igrače spremne za početak sezone.
Mi smo ovde doveli igrače sa hroničnim povredama da nam budu nosioci igre, videćemo ih u pristojnoj formi na kraju godine kad nam svi ostali beže +10 bodova.
hvylarn
Posts: 412
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Transferi

Post by hvylarn »

Ne znam odakle je transfermarkt-u je zalutao ovaj momak kod nas u tim? https://www.transfermarkt.com/nemanja-s ... ler/592503
User avatar
Stexman
Posts: 2590
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: Transferi

Post by Stexman »

hvylarn wrote: Mon Aug 07, 2023 1:21 pm Ne znam odakle je transfermarkt-u je zalutao ovaj momak kod nas u tim? https://www.transfermarkt.com/nemanja-s ... ler/592503
Taj je doveden pre neki dan. Ocigledno štela neka.
Ovaj klub je postao privatna prcija za potkusurivanje sumnjivih dilova. Sramota je sta se sve radi.
Post Reply