Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Deep Purple
Posts: 3912
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Deep Purple »

Image
Image

Da li treba nešto više reći? Nakon ove dve slike.

Protiv partizana smo celo prvo poluvreme igrali na širinu gde bi se Zukić izvlačio na bok da bi mi mogli da ih raširimo ali smo lošim kretanjem samo stvarali veće rupe u igri na sredini jer bi pogrešnim dodavanjem koji bi bio sprečen njima omogućili laku i direktnu tranziciju ka našem golu.

Ovo je situacija odmah posle primljenog gola. partizan odmah izlazi visoko i vrši pritisak, naši odbrambeni fudbaleri automatski zbog našeg loše postavljenog veznog reda moraju da igraju između sebe pa na beka. Što partizan vrlo lako kontroliše i samo u laganom ritmu pomeranjem zakrpi. Odbrana je ovde najmanje kriva jer oni imaju dve opcije, duga lopta iz očaja ili pokušaj na beka u širinu pa ako neko od igrača iz partizana ispadne pa da napravimo neki višak.
To se na kraju u ovoj akciji i dogodilo ali ovo nije rešenje ka kom treba da težimo jer nemamo kontrolu i uzdamo se u individualni kvalitet igrača i potencijalnoj greški protivničke odbrane.

Iznad imamo primer kako to Siti rešava sa diamantom protiv ekip le koje ih pritisne a u ovom slučaju je to bio Arsenal koji je jedna od najboljih presing ekipa na svetu.

Lopta posle dodavanja Crnomarkovića je ipak prošla i stvorili smo gol priliku ali lošom odlukom Bukinca je propala. Iz postavljene igre ovo nije rešenje kom treba da težimo a celu utakmicu smo ovako igrali. Izneo sam ovu situaciju kao jednu od retkih gde je to prošlo.

Image
Image

Bukinac je u ovoj situaciji ili trebao da seče dalje ka unutra pa da tu oštrim dodavanjem po zemlji nešto pokuša ili da odigra ako se ne caram na Uroša Nikolića po zemlji koji je loptu očekivao.

Odabrao je centaršut na Bolingija. Kvalitetan centaršut iz ovakvih situacija je jako teško odigrati, pogotovo ako se uzmu u obzir i teški uslovi usled natopljenog terena. Plus je igrač uz tebe. Relativno si blizu igraču kom želiš da centriraš, vučeš loptu dobrih dvadeset metara i pod pritiskom si odbrambenog igrača ali ruku na srce imaš dovoljno prostora. I na kraju loš centaršut na Bolingija koji je iza dvojice fudbalera partizana. I prvi štoper to lagano čisti. Ako se već gađao Bolingi lopta je trebala da ide u visinu kukova u prostor gde bi on natrčao na nju i pokušao iz tap-in-a da postigne gol. I u slučaju da je on ne zahvati Zukić (ako se ne varam) je utrčavao ka drugoj stativi .

Image
Najlepša akcija na meču gde smo imali višak na partizanovoj polovini usled dobrog direktnog dodavanja kroz veznu liniju ekipe partizana. Koja je kasnila i loše pomerala.


Image

Iz te akcije ulazimo u još jednu situaciju gde smo izabrali najgore rešenje i to radimo veoma često u poslednje dve sezone a izgleda da nastavljamo tako i u ovoj. Ovo nam je bila najlepša akcija na utakmici. Direktan pas je trebao da ide na Bolingija između dva štopera. Malbašić je doneo lošu odluku. Štoperi partizana po inerciji u tom trenutku nemaju fleksibilnost prilikom lateralne kretnje i Bolingi je u velikoj prednosti. Dobrim dodavanjem on izlazi 1 na 1 sa golmanom. partizanov štoper bliži Bolingiju se priprema da izađe i napravi ofsajd zamku dok drugi to ne čini. Otvara ti se mogućnost da odigraš Bolingiju u prostor iza leđa njemu bližeg štopera koji će ostati ukopan usled postavljanja ofsajd zamke. Druga opcija je direktan paz između linije dva štopera koji ako se izvede kvalitetno štoperi tu ne mogu ništa i zakasniće jer u 9/10 slučaja pokušavaju takvu loptu da preseku i kašnjenjem na tu loptu Bolingi bi imao 1 na 1 sa golmanom.

Image

Na kraju je Malbašić odabrao da odigra pas ka Čumiću. Mi smo napravili lepu razliku u toj akciji da je i to dodavanje moglo da bude opasno ali je najgore rešenje od tri ponuđena.

Čumić je ušao u sredinu i bio izblokiran i lopta je otišla preko gola. Da nije bio izblokiran velike su šanse da bi i postigao gol jer ima kvalitetan udarac ali ovo nije rešenje kojem treba da težimo jer je postojala mnogo kvalitetnija i bolja opcija.

Na poslu sam pa sam sad imao mali pauzu pa sam hteo da prokomentarišem ove dve situacije. Ako sam nešto ponovio ili ako nije pregledno ja se izvinjavam.
Da smo postigli gol iz ove akcije mi bi verovatno i okrenuli meč u našu korist jer u tih 6-7 min smo ih bili lepo pritisnuli.
student
Posts: 90
Joined: Sat Dec 21, 2013 12:51 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by student »

@Deep

Katastrofalan vezni red je bio jos vidljiviji protiv cigana.
Prvi gol i glupost Busnica.
Crveni karton nastaje kad Miletic odlazi bez razloga visoko, prave ga majmunom i orvara se kontra.
Treci gol - los pas Vukica ali srecom dolazi lopta do Miletica koji ponovo pravi los pas na 3 metra. Kontra cigana gde Jelicic stoji pa bar 5+ metara iza Crnomarkovica i bekova.
Peti gol - pola veznog reda je leglo na zemlju dok bukari nije ni zamanuo nogom...
Generalno je duvalo preko Miletica na sve strane, jos sa nekoliko losih pasova im je otvorio kontre ili dozvolio da ulaze u 100% sanse...

Sredina avgusta a mi nismo doveli ni jednog jedinog zadnjeg veznog a trebaju nam dvojica.
MJ sta radis? 3 prelazna roka ne mozes jednog igraca da dovedes...
CRD FCV
Posts: 1657
Joined: Mon Dec 23, 2013 6:47 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by CRD FCV »

Нама је већ предуго проблем што немамо игру кроз средину већ само развлачимо по боковима. Плус се играчи не откривају по лопту. Ваљда је то што имамо превише крила а премало оних који би играли ту "дијамант" поставку.

Она ситуација коју је Дееп описао горе где је Малбашић одабрао Чумића је била болно очигледна на утакмици. Боланги сам испред њега, довољно да му ћушне лопту, он даје Чумићу. Очигледно страх + навика.
Тренутно нам фали тај један иза нападача и задњи везни да можемо играти више по средини + већ имамо јака крила.

Има и друга опција а то је да будемо далеко покретљивији. Бекови да се увлаче у средину, крила такође, те кретње да испрате остали и покривају простор. Нама су играчи јако закуцани на својим позицијама, погледајте бекове како стоје уз аут линију и траже да им неко пошаље дугу лопту. Да су покретнији па уђу у средину и направе випак била би то друга прича.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3912
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Deep Purple »



Moraš biti umetnik da primiš ovakav gol.

Kako su Baray i Zukić ispali a lepo smo se kretali na početku nuihovog napada i zatvarali pomeranjem.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8869
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Radoye »

Maki wrote: Thu Aug 10, 2023 9:07 am Ako te jednom siluju, posle ti je svejedno, mogu da te siluju profesionalno?
Mi smo konstantno silovani vec 30+ godina. Jedina razlika je sto su neki od silovatelja nezniji neki grublji, neki dozvole vazelin i sapucu nam na uvo da nas vole dok cine svoje nedelo, drugi se ni ne pokusavaju pretvarati nedo samo guslaj, treci pozovu i sve svoje prijatelje na grupnjak a cetvrti su u full BDSM fazonu s bicevima i lancima. No uglavnom svi trpaju ne vade. :oops:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
Maki
Posts: 1131
Joined: Thu Mar 22, 2018 5:16 pm
Location: Liman III

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Maki »

Ne znam kako je drugima, ali mene boli, i dalje.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8869
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Radoye »

Maki wrote: Thu Aug 10, 2023 4:18 pm Ne znam kako je drugima, ali mene boli, i dalje.
Boli, kako da ne boli, ali nas tolike godine ne trpaju Lalat i njemu slicni nego likovi sa visih pozicija koji su sve te Lalate dovodili u klub... :oops:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
N13
Posts: 2054
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by N13 »

Nije li pisalo da ce danas biti promovisan trener? Dje zapelo? :mrgreen:

Pa oni prekosutra treba da putuju u Krusevac, a trenera nema.
Karlsson
Posts: 2133
Joined: Wed Aug 21, 2013 9:39 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Karlsson »

Da li Tumbaković uopšte zna da nam je zamalo postao trener?
Duplof
Posts: 880
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Duplof »

N13 wrote: Thu Aug 10, 2023 7:26 pm Pa oni prekosutra treba da putuju u Krusevac, a trenera nema.
Ma vodiće Zbilja ili MJ utakmicu, ipak oni sve znaju kao i njihov vrhovni komandant :roll:
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
zime89
Posts: 483
Joined: Tue Jan 20, 2015 12:07 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by zime89 »

U 11h promocija novog trenera.
ZIME89
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4819
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by gospodinFKV »

Prednosti: Malo je trenirao u ovom djubretu od fudbala. Ne libi se da menja formaciju kada treba. Dugo je trenirao u Japanu, a oni cene trud i rad, sto znaci da je nesto ipak radjeno kako treba, koliko god to bila J2 liga.
Mane: 4-4-2 double 6, ako je verovati Transfermarktu. :frown:
Za laike - to su dva zadnja vezna u formaciji.
User avatar
Stexman
Posts: 2575
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Stexman »

Maki wrote: Thu Aug 10, 2023 9:07 am Ako te jednom siluju, posle ti je svejedno, mogu da te siluju profesionalno?
Zamenjujes teze. Nije isto kad te neko gadja kamenjem a neko kolačima. U oba slucaja te gadjaju jel tako? Ne mozes sve porediti tako plasticno. Nesto je bilo silovanje nesto ne.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3912
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Deep Purple »

User avatar
Uvek sa tobom
Posts: 1390
Joined: Wed Jun 24, 2009 12:05 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Uvek sa tobom »

Добро дошао.

На прву лопту не делује лоше, е сад видећемо, надам се нападачком фудбалу као што је и најавио :cheers:
УВЕК МИ СМО БИЛИ УЗ ТЕБЕ . . .
Post Reply