Prvi tim

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4790
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Prvi tim

Post by gospodinFKV »

N13 wrote: Wed Apr 17, 2024 5:52 pm E sad, ono sto mene zanima je Granada. Da li oni mogu da stopiraju transfer, cak i ako mi budemo zeleli da otkupimo po dogovorenoj ceni? Kao u fazonu, odigrao je odlicno kod vas, podigao formu, ipak bismo da ga zadrzimo?

Ako se ne varam, upravo to smo mi uradili sa Sampdorijom i Ivanovicem? Oni su hteli da ga otkupe, ali mi smo to stopirali?
Oni to ne mogu da urade ako smo dogovorili cifru, odnosno pravo otkupa na kraju pozajmice. Kao sto napisah gore - Sto ce reci, dogovorili smo cenu na pocetku pozajmice, i ako je cena tipa 400,000 evra, ne mogu na kraju pozajmice da nam kazu ''E pokidao je kod vas, cena je sada milionce''.

Ako nismo dogovorili nista, onda smo bolidi.
Sto se ovog drugog dela tice, s obzirom da znamo iz kakvog miljea stize nase rukovodstvo, ja cisto sumnjam da smo se mi ista tu pitali. Pre mislim da nam je decko vracen i da je to to. Ako cemo bas da im zaboravimo politicko ucesce i cinjenicu da im ne bismo verovali ni da nam u podne kazu da je dan, ili smo imali usmeni dogovor ili su ponudili manje od dogovorene cifre i mi smo odbili. Ne mozemo mi da odbijemo klauzulu u ugovoru o pravu otkupa, ako je cena dogovorena, kao sto je to (navodno) bilo u Ivanovicevom slucaju.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3861
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Prvi tim

Post by Deep Purple »

N13 wrote: Wed Apr 17, 2024 5:52 pm Mislim da je sve to dosta komplikovanije nego sto mi mislimo.

Iskreno ne verujem da ce neko nuditi velike pare za njegosa. Za nasu ligu vrhunski igrac. Ali u Evropi za takvog tipa igraca se daju pare samo ako je izrazito mlad.
Hocu da kazem dosta klubova (cak i iz liga petice) bi verovatno zelelo Njegosa kod sebe, ali retko ko bi placao otkup za njega, pogotov milionski. Da je slobodan igrac, bila bi sigurno otimacina.

E sad, ono sto mene zanima je Granada. Da li oni mogu da stopiraju transfer, cak i ako mi budemo zeleli da otkupimo po dogovorenoj ceni? Kao u fazonu, odigrao je odlicno kod vas, podigao formu, ipak bismo da ga zadrzimo?

Ako se ne varam, upravo to smo mi uradili sa Sampdorijom i Ivanovicem? Oni su hteli da ga otkupe, ali mi smo to stopirali?
Ne kod situacije sa Sampdoriom je bilo da je važila klauzula ali su ispali u niži rang i nisu mogli toliko novca da nam ponude koliko je bilo po slovu otkupnog ugovora i onda smo mogli da odbijemo što smo i učinili.

Mislim da za Njegoša imamo otkupnu klauzulu po kojoj možemo da ga otkupimo odnosno imamo prvenstvo kupovine po dogovorenoj ceni i ne može niko da uleti.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 3967
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Prvi tim

Post by Rabba »

Kako gospodinFKV reče ništa klub nije mogao odbiti ako je bilo na papiru. Ili je:

1) Sampdorija odustala od kupovine, obzirom da su ispali iz lige, pošto je klauzula bila milion, ako je verovati onome što je objavljivano,
2) Ništa nije ni bilo dogovoreno napismeno, već ovako na majke mi
3) Sampdorija nije imala resurse da kompletira otkup u toku trajanja pozajmice. Nakon isteka iste, klub je mogao odbijati ponude, pa i od Sampdorije, koja više nije imala nikakve benefite, jer je ugovor o pozajmici istekao.
4) Sampdorija ponudila manje od dogovorene cene. Onda klub ima pravo da odbije.

A šta su spin majstori ispričali, pa naravno da su ispričali nebulozu u kojoj su oni ispali neki maheri. U realnosti, ako su dogovorili otkup, da su odbili, fasovali bi pred arbitražnim sudom u Lozani, da ne bi Sampdorija morala više od jednog faksa da pošalje, sa sve jedva čitljivom kopijom ugovora. Koliko neko može biti obesno glup i bezobrazan, to je meni fascinantno.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
Mare_Liman
Posts: 963
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Prvi tim

Post by Mare_Liman »

Као што је речено, ако је у уговор стављена цена по којој би довели Његоша онда се они ништа не питају, нит могу да прекину трансфер, нит могу да повећају цену, нит могу да додају клаузулу ил бонусе(наравно играч може пррекинути реализацију трансфера), ако је било само као имамо право откупа на крају позајмице онда ко што је горе написано онда смо стварно болиди, могу да раде шта желе буквално, мислим да би свакако Матеуса лакше откупили него Његоша, ал свакако видећемо, дај Боже да видимо и нешто паметно кад се већ прави "костур" тима, а то су две главне карике, не треба заборавити да нам се и Бусна враћа на крају сезоне, можда су ту опцију укључили :greenbutt:
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
Deep Purple
Posts: 3861
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Prvi tim

Post by Deep Purple »

Mare_Liman wrote: Wed Apr 17, 2024 6:49 pm Као што је речено, ако је у уговор стављена цена по којој би довели Његоша онда се они ништа не питају, нит могу да прекину трансфер, нит могу да повећају цену, нит могу да додају клаузулу ил бонусе(наравно играч може пррекинути реализацију трансфера), ако је било само као имамо право откупа на крају позајмице онда ко што је горе написано онда смо стварно болиди, могу да раде шта желе буквално, мислим да би свакако Матеуса лакше откупили него Његоша, ал свакако видећемо, дај Боже да видимо и нешто паметно кад се већ прави "костур" тима, а то су две главне карике, не треба заборавити да нам се и Бусна враћа на крају сезоне, можда су ту опцију укључили :greenbutt:
Kako igrač može da odbije kada je dao paraf na to samim dolaskom na pozajmicu odnosno pristankom na početak te ugovorne obaveze ako je pozajmica sa obaveznim otkupom. Njegova pozajmica je povezana sa potencijalnom otkupom.

Može biti samo dobra volja kluba da ga ne otkupe ako im on kaže da ne želi ali se dešavalo u svetu fudbala recimo i da klub otkupi igrača namerno jer on ne želi i onda ga taj klub koji ga je otkupio nakon aktiviranja klauzule nakon pozajmice proda istom klubu od koga ga je nakon pozajmice otkupio ali po većoj ceni. :mrgreen:

Kod nas mi je najrealnije da ga otkupimo pa prodamo trećem klubu po većoj ceni :mrgreen:
User avatar
Mare_Liman
Posts: 963
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Prvi tim

Post by Mare_Liman »

"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
Mare_Liman
Posts: 963
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Prvi tim

Post by Mare_Liman »

"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Rakovac
Posts: 101
Joined: Sun Sep 24, 2023 5:59 pm

Re: Prvi tim

Post by Rakovac »

Šta ćemo mi sa ovim našim bekovima. Kada se Bjeka vraća, šta je sa Guramom i da li su nam oni uopšte dugoročno rešenje ili moramo nekog dovoditi na leto pošto je ovo sa Lazarevićem i Đorđevićem tuga.
lapo-lapo
Posts: 215
Joined: Fri May 20, 2022 11:47 am

Re: Prvi tim

Post by lapo-lapo »

Desni bek nam je pod moranje, a za Gurama nemam jasnu sliku i valjda ce se uskoro oporaviti pa da bude jasnije sa njim i da li treba i tu pojacanje.
srkins
Posts: 1433
Joined: Tue Apr 23, 2013 8:24 pm

Re: Prvi tim

Post by srkins »

Bekovi Zelje iz Panceva imaju ucinak 8 golova i 11 asistencija dok nasi imaju 1 gol i 3 asistencije eto gde bi mogli da virnemo za bekove
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1908
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: Prvi tim

Post by Grbavica.021* »

ВОЈВОДИНИНА КОМПОЗИЦИЈА ЗАУСТАВЉЕНА ПОСЛЕ ДВОМЕСЕЧНОГ ПУТОВАЊА БЕЗ ПОРАЗА: Воша има игру, од стила не одустаје

https://www.dnevnik.rs/sport/fudbal/voj ... a-vosa-ima

Сваки резултатски низ, као што има почетак, има и свој крај. У складу с тим и Војводинина фудбалска композиција заустављена је после двомесечног позитивног низа, у 10 утакмица без пораза, рачунајући ту и сусрет у четвртфиналу Купа Србије, против Чукаричког у Београду.
ТСЦ је овога пута победио (3:2) и тако прекинуо негативну традицију у сусретима с Новосађанима на својој арени. Баш тако како је и Војводина, пре седам дана, идентичним резултатом у своју корист, ставила тачку на ланац неуспеха на Карађорђу у сусретима с Бачкотополчанима.

Вошин позитиван резултатски низ јесте прекинут, али није урушен колективни став да од сопственог стила не одустаје, без обзира на то ко је на другој страни терена, код куће или у гостима, без разлике. Препознали су то и навијачи, њих око 200, који су навијањем утишали вишеструко бројније присталице домаћина. Судећи по навијачком расположењу по завршетку дербија, њихова порука да тим не мора да победи, али да сваки појединац у њему мора да одигра на нивоу сопственог максимума, имао је ослонац у отвореној игри нападачког стила, као и у достизању противничког убедљивог вођства, постигнутог у околностима шокантног почетног петоминутног интервала.

Сагласан је с таквом оценом и тренер "старе даме" Божидар Бандовић.

Била је то сјајна утакмица, с елементима тактичког надметања – приметио је Бандовић. – Упркос врло лошем почетку када смо брзо примили два гола, добро смо изгледали на терену, дали смо гол, мењали страну и имали посед. ТСЦ има изванредан пристисак, можда и најбољи који сам до сада видео у нашој лиги, а ми смо успевали да из тог притиска излазимо, правили шансе, преполовили њихово вођство пре одмора, али смо и пропустили прилике да још више пунимо шеснаестерац, када је лопта била на боковима.

Вољни моменат Новосађани су испољили начином на који су одговорили на шок с почетка дербија. Успели су да анулирају вођство домаћина, али и да приме трећи гол, за општу мобилизацију у колективу и конкретније задатке у одбрани

Трећи гол примили смо на недопустив начин – сагласан је Бандовић. – Међутим, када све саберем и одузмем, у суштини могу да будем задовољан, играли смо добро и мислим да смо заслужили и нешто више од минималног пораза. Увек говорим, када имаш игру, а Војводина је има, доћи ће све на своје. Вратили смо навијаче на „Карађорђе“ и то је најбољи показатељ свега. Времена за јадиковке нема, јер већ у среду имамо врло важно гостовање у Крагујевцу, у полуфиналу Купа. У сваком случају, честитам ТСЦ-у на победи, а колеги Лазетићу јубилеј, 100-ту утакмицу на клупи изузетно организованог клуба.

Војводинино гостовање у Бачкој Тополи тек је прва карика у захтевној серији утакмица, где се европски путеви преплићу: у среду је полуфинале Купа са Радничким у Крагујевцу, у суботу на „Карађорђе“ стиже црвена звезда, а следе партизан и мечеви с директним конкурентима за четврто место - Чукаричким и крагујевачким Радничким 1923.
User avatar
Milan
Posts: 4165
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Re: Prvi tim

Post by Milan »

Mare_Liman wrote: Thu Apr 18, 2024 5:58 pm



Ne znam zašto, ali na pamet mi je pao kabić. Je l’ igra taj još lopte? :greenbutt:
POŠTO OBRAZ ???!!!
User avatar
rykerfcv
Posts: 744
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: Prvi tim

Post by rykerfcv »

Milan wrote: Sun Apr 21, 2024 9:12 pm
Mare_Liman wrote: Thu Apr 18, 2024 5:58 pm



Ne znam zašto, ali na pamet mi je pao kabić. Je l’ igra taj još lopte? :greenbutt:
Јуче сам баш размишљао о њему,4 утакмице 249 минута ове сезоне.
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8843
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Prvi tim

Post by Radoye »

Milan wrote: Sun Apr 21, 2024 9:12 pm Ne znam zašto, ali na pamet mi je pao kabić. Je l’ igra taj još lopte? :greenbutt:
Ko ti je taj, nikad cuo?





:mrgreen:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
CRD FCV
Posts: 1613
Joined: Mon Dec 23, 2013 6:47 pm

Re: Prvi tim

Post by CRD FCV »

Шта мислите да ли ћемо са повратком Антонијевића бити јачи на тој позицији?


Ако ништа друго млађи је од Ђорђевића 9 година па тиме и могућност напредовања.
Post Reply