KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ЈЛС: ВОША СПРЕМНА ЗА ПЛЕЈ-ОФ

Image

Јуниори КК “Војводина мтс” победили су екипу Ужица 101:74, у последњој утакмици регуларног дела Јуниорске лиге Србије.

У првом полувремену екипа Војводине играла је мало слабије од противника, те је на паузу отишла са два поена у минусу. Већ у трећу четвртину ушла је концентрисана, преузела меч и отишла у 24 поена у плусу. На то је у последњих 10 минута додала још три поена, па је утакмицу решила са 27 поена разлике у односу на противника, 101:74.

Са 26 постигнутих поена црвено-беле предводио је Марко Вучковић. На то је Лука Савановић додао 17, Никола Ушљебрка 12, а двоцифрени су били и Александар Војиновић и Димитрије Кондић са по 10 поена.

Тренер Александар Чолић најављује да ће се за финални турнир Воша добро припремити.

У првом полувремену смо били слаби, без енергије и без одговорности у одбрани. У трећој четвртини смо заиграли много озбиљније и чвршће. Изгледали смо онако како желимо. Следи нам финални турнир за који ћемо се добро спремити, каже Чолић.

У оквиру завршног турнира КК “Војводина мтс” одмериће снаге са БКК “Раднички”, а утакмица ће бити одиграна у Београду.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ВОШЕ И ПЛАСМАНА У ПОЛУФИНАЛЕ АБА 2 ЛИГЕ Доминација у обе утакмице

Image

Доминантна игра у већем делу оба дуела и пролаз у полуфинале АБА 2 лиге, који се ниједног момента није доводио у питање. Кошаркаши Војводине су после 89:84 у Никшићу и у Новом Саду, овај пут са 81:70, савладали Сутјеску и тако као бољи из четвртфиналног двомеча дошли до места међу четири најквалитетнија у такмичењу.
Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић био је задовољан партијом своје екипе, која ће за место у финалу да се бори против Подгорице. Црногорски састав изненадио је Златибор и тако спречио српски дерби.

Одиграли смо одлично прво полувреме, пре свега дефанзивно и онда смо из тога могли да кроз одређено трчање, након неких пет, шест минута већ видимо да смо ми ти који доминирамо у темпу и да будемо ми ти који су отишли на осетнију разлику. У другом полувремену смо имали одређени пад, то нам се није обило о главу овај пут, али гледаћемо да те осцилације у игри смањимо колико год је могуће. Сала је била пуна и хвала нашим навијачима што су дошли. Нови Сад се зажелео добре кошарке и могао је да види две одличне екипе посебно у првом полувремену, што се тиче Војводине. У полуфиналу очекујемо екипу која је у најбољој форми у АБА 2 лиги, Подгорицу, која изгледа феноменално – поручио је млади стратег.

У другом полуфиналу, састају се Спартак и МЗТ.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ПОЧИЊЕ КОШАРКАШКА СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: ФМП - Војводина и Борац - Спартак на отварању

Утакмицама ФМП – Војводина и Борац – Спартак, које су на програму у петак и суботу, почиње кошаркашка Суперлига Србије.
За титулу шампиона државе бориће се седам тимова, а осим поменутих екипа, које ће се кроз разигравање квалификовати за једно преостало место у плеј-офу, такмичиће се још црвена звезда, партизан и Мега.

Према систему такмичења, а на основу пласмана у АБА лиги, црвена звезда у полуфиналу плеј-офа чека победника разигравања, док други полуфинални пар чине партизан и Мега.

Све утакмице у разигравању и плеј-офу играју се на две добијене утакмице.

"Изузетно смо задовољни првим делом такмичења, где смо видели доста добрих екипа и талентованих играча, као и младих, перспективних тренера који ће бити носиоци великих екипа. Пред нама је да се добро припремимо за плеј-оф. Да искористимо све бенефинте које је Лига обезбедила. Морам да кажем да је помоћ државе била неизоставан фактор током ове сезоне и да су клубови то максимално искористили. Водили смо рачуна о календару колико смо могли да изађемо у суспрет селектору Пешићу. Полуфинална серија ће почети одмах након завршетка финалне серије у АБА лиги. Сви кубовима желимо пуно среће у плеј-офу, играчима пуно здравља“, рекао је на конференцији за медије у уводном излагању директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин.

Он је потом прокоментарисао систем такмичења.

"Систем је изнуђен због жеље да наши клубови буду у прилици да освоје АБА лигу и тиме обезбеде место у Евролиги, али и да остали клубови кроз АБА 2 лигу осигурају Србији шестог учесника у регионалном такмичењу. Трудили смо се да нађемо најбољи модел који би нашим клубовима дао простор да се добро припреме и остваре најбоље могуће резултате. Такође, водили смо рачуна и о репрезентацији која ће учествовати на Олимпијским играма. Овакав систем такмичења је само за ову сезону, а дубоко верујем да ћемо од сезоне 2025/2026. имати професионалну кошаркашку лигу Србије“, истакао је Грујин.

Конференцији за медије присуствовали су тренери свих екипа учесница Суперлиге, а тренер црвене звезде Јанис Сферпоулос је рекао да је за клуб са Малог Калемегдана ово такмичење веома важно.

"За мене лично, као странца, част је да будем део српске лиге. Одрастали смо и стасавали уз српску кошарку и кошарку у бившој Југославији и зато ми је велика част што ћу бити део ње. Ово је моја прва сезона у Србији и могу да кажем да је такмичење сјајно. Оно што сам видео и у Купу Радивоја Кораћа и у АБА лиги и АБА 2 лиги, је да су сви тимови јаки, играчи знају како да играју, а тренери су веома организовани на терену. Лига ће бити веома такмичарска, желим срећу свима и нека најбољи победи“, рекао је Сферопулос.

После две године паузе у Суперлиги Србије поново ће играти и партизан.

"Систем такмичења је направљен на тај начин да се водило рачуна о свему. Није лако направити тачне датуме, јер прилично је компликовано. У овом тренурку много је тешко размишљати о Суперлиги Србије док играмо АБА лигу. Сама чињеница да ћемо играти полуфинале доводи до тога да се увек ради о истој ствари, мотивацији за оно што је испред тебе. Надам се да ћемо успети да мотивишемо играче“, рекао је тренер црно-белих Жељко Обрадовић.

Стратег Меге Марко Бараћ истакао је да је иза његовог веома младог тима врло успешна сезона до сада.

"Давно смо почели са припремама, још крајем јула. Окупили смо се и селектирали екипу која је у стању да игра добру кошарку. Очекујемо да ћемо, како се сезона ближи крају, да будемо још бољи. Имамо највеће могуће поштовање према домаћем такмичењу. Желимо да кроз њега промовишемо што више младих играча, као што смо то урадили и прошле сезоне, а од чега је бенефите имала и јуниорска реперезентација Србије, а касније и наш клуб. Одгледао сам много утакмица КЛС, задовољан сам нивом и квалитетом кошарке, а највише сам гледао ОКК Београд које је успео да промовише неколико добрих играча“.

Тренер ФМП-а Саша Никитовић је нагласио да је као тренер другог клуба био у прилици да учествује у КЛС за коју је имао само речи хвале.

"Могу да потврдим да је последњих година квалитет Лиге доста порастао, чак је и прерастао у неком делу и АБА 2 што показују резултати наших клубова у том такмичењу. Ми одмах играмо против Војводине, најјаче екипе из КЛС. Имали смо турбулентну сезону, после два и по месеца смо направили костур који желимо да покушамо да усталимо током Суперлиге, неке играче смо вратили са позајмице, па сада у саставу имамо 19 играча. Желимо да Суперлигу искористимо максимално и да покушамо да дођемо до полуфинала са црвеном звездом. То би нам био циљ. Неће бити лако, Војводина је добра екипа, изузетно расположена. Идемо са највишим амбицијама, али и да креирамо тим за следећу сезону“, констатовао је Никитовић.

Кошаркашки Војводине освојили су прво место у КЛС са скором 26 победа и само четири пораза. Тренер Новосађана Милош Исаков Ковачевић је нагласио да је част и привлегија бити у друштву најбољих тренера и играча.

"Имали смо одличну сезону, почели смо 17. септембра, већ смо одиграли преко 50 утакмица. Веома смо задовољни и поносни, јер смо и даље у игри у два такмичења. Што се нас тиче, у најважнијем делу сезоне имамо мањак времена за тренинг. Али, радићемо оно што смо и до сада радили најбоље. А то је уживање у игрању са нашим клубовима. Први пут немамо императив резултата, али волимо да изађемо на терен и да те ствари које вежбамо пренесемо на званичне утакмице, а нема лепше прилике од ове. Једва чекамо минимум тај двомеч са ФМП-ом. Даћемо све од себе да продужимо сезону што је могуће дуже“, изјавио је Исаков Ковачевић.

Чачански Борац на конференцији за медије представљао је помоћни тренер Иван Дробњак.

"Нама је ове сезоне циљ био да имамо мало опуштенију сезону, за разлику од прошле године када смо у последњем колу изборили опстанак у АБА лиги. У томе смо успели, направили смо помак, као тим смо одиграли доста добру сезону. Борац са великим задовољством игра ову лигу, свих ових година колико смо ту дали смо доста на квалитету и развоју КЛС. Играмо против клуба који је направљен за ниво више, у коме су играчи са интернационалним искуством. Пошто смо америчке играче пустили кући, желимо да промовишемо играче из Чачка. Они ће попунити тај број који је остао упражњен. Желимо да против Спартака одиграмо серију која ће бити квалитетна“, рекао је Дробњак.

Помоћни тренер Спартака из Суботице Марко Перић био је кратак.

"Искрено, задовољни смо резултатима до сада. Очекује нас тежак противник, а то је Борац. Видећемо како ћемо играти, али даћемо све од себе“, закључио је Перић.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Кошаркаши Војводине сутра од 18 часова играју утакмицу осмине финала Суперлиге Србије против ФМП-а у Београду. Победник двомеча иде на бољег из дуела Борац Чачак - Спартак Суботица. Пренос на Арени спорт 4.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »



lapo-lapo
Posts: 218
Joined: Fri May 20, 2022 11:47 am

Re: KK Vojvodina

Post by lapo-lapo »

Ovu Super ligu kao da hoce da "odrade" radi reda pa je nesto na brzinu smandrljano bez ligaskog dijela, potpuno je bacena u drugi plan i ne bi me zacudilo da donesu odluku da se vise ni ne igra.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

lapo-lapo wrote: Sat Apr 20, 2024 10:50 am Ovu Super ligu kao da hoce da "odrade" radi reda pa je nesto na brzinu smandrljano bez ligaskog dijela, potpuno je bacena u drugi plan i ne bi me zacudilo da donesu odluku da se vise ni ne igra.
Да имају нешто у глави сви поготово ова петорка из Аба лиге и да се направи наша кошаркашка лига Србије. Доста добрих тимова имамо поред Војводине, Спартака и Златибора ту су још Вршац, Слобода, Џокер итд мислим да би имали најјачу лигу у региону и то да буде лига од 12 тимова да се сви боре за излаз у Европу, јер кажем сигурно 10 добрих екипа имамо са петорком из Аба лиге ту би била борба и за опстанак, али шта је ту је. Та суперлига више је на штету тренутно клубовима највише Војводини и Спартаку који се боре у Аба2 лигу тренутно.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

1/8 финала Суперлиге Србије - прва утакмица
ФМП - Војводина (22:21, 19:13, 29:14, 7:20)
Друга утакмица је на програму следеће суботе од 18 часова.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: ВОША ИЗГУБИЛА ОД ФМП-А

Image

Разигравање у АдмиралБет Суперлиги Србије за Војводину мтс је почело поразом од ФМП-а. У првој утакмици, на гостујућем терену, Војводина је изгубила 77:68.

Иако је утакмица почела егал, а прва четвртина завршена само поеном разлике 22:21, у другом кварталу концентрација Вошиних првотимаца је попустила, па је на полувремену резултат гласио 41:34. Ни након паузе црвено-бели нису повратили ритам, па је противник одмакао за још 15 поена. У последњих 10 минута Војводина је показала своје право лице, али то није било довољно да меч окрене у своју корист.

Центар Војводине Зоран Николић честитао је екипи ФМП-а на игри и победи.

Што се нас тиче лоше смо одиграли трећу четвртину. Дигли смо се у четвртој четвртини и успели да смањимо тај заостатак, али на крају је ФМП заслужено побједио, рекао је Николић.

Коментаришући ток меча, тренер Милош Исаков Ковачевић каже да је Војводина имала добру прву четвртину.

Пред крај друге четвртине кренули смо да промашујемо слободна бацања. Имали смо проблем са преокретима, што је довело до тога да ФМП има седам поена разлике на полувремену. После тога трећа четвртина у којој нисмо добро контролисали емоције и уместо да се бавимо игром, ми смо се бавили неким стварима којима не треба да се бавимо. Уследила је и наша закаснела реакција у четвртој четвртини која је довела до тога да овај пораз буде прихватљивији за нас, рекао је Исаков Ковачевић.

Са 16 поена Војводину је предводио Петар Ракићевић, а на то је још 15 додао Василије Вучетић. У скоковима се истакао Зоран Николић са 4 дефанзивна и 2 офанзивна, док су по броју асистенција најбољи били Марко Љубичић и Бошко Бумбић са по три асистенције.

НАРЕДНИ МЕЧ ИЗМЕЂУ ВОЈВОДИНЕ И ФМП-А БИЋЕ ОДИГРАН 27.АПРИЛА У 16:30 ЧАСОВА У НОВОМ САДУ
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ПОСЛЕДЊА ДЕОНИЦА ПРОТИВ ФМП-а ОБЕЋАВА Воша има чему да се нада пред реванш

Image

Так­ми­че­ње у Су­пер­ли­ги Ср­би­је ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не ни­су по­че­ли на нај­бо­љи на­чин. У пр­вом ду­е­лу раз­и­гра­ва­ња за по­лу­фи­на­ле, из­гу­би­ли су од ФМП-а са 77:68. Утак­ми­ца је од­лу­че­на у тре­ћој че­твр­ти­ни, ка­да је до­ма­ћин из Же­ле­зни­ка сте­као и ви­ше од 20 по­е­на пред­но­сти, на­кон че­га је би­ло еви­дент­но да ће аба­ли­гаш да сла­ви.
Тре­ба да се на­по­ме­не и то да су Но­во­са­ђа­ни, упр­кос то­ме што их већ у сре­ду оче­ку­је ду­ел АБА 2 ли­ге у Под­го­ри­ци, од­лу­чи­ли да од­и­гра­ју мак­си­мал­но по­све­ће­но.

Тре­нер цр­ве­но-бе­лих из Но­вог Са­да Ми­лош Иса­ков-Ко­ва­че­вић опи­сао је шта је би­ло кључ­но у то­ме да ње­гов тим не из­не­на­ди фа­во­ри­зо­ва­ног су­пар­ни­ка.
Пред крај дру­ге че­твр­ти­не кре­ну­ли смо да про­ма­шу­је­мо сло­бод­на ба­ца­ња. ФМП је по­том сте­као се­дам по­е­на пред­но­сти на по­лу­вре­ме­ну. Усле­ди­ла је тре­ћа че­твр­ти­на, у ко­јој ни­смо до­бро кон­тро­ли­са­ли емо­ци­је и, уме­сто игром, ба­ви­ли смо се не­ким ства­ри­ма, ко­јим то не тре­ба да чи­ни­мо. По­том се де­си­ла и на­ша за­ка­сне­ла ре­ак­ци­ја у че­твр­тој че­твр­ти­ни (20:7), ко­ја је до­ве­ла до то­га да овај по­раз бу­де при­хва­тљи­ви­ји за нас – ис­та­као је Иса­ков-Ко­ва­че­вић.

На­ред­на утак­ми­ца се­ри­је ко­ја се игра на две по­бе­де, на про­гра­му је 27. апри­ла.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОША СУТРА ПРОТИВ ПОДГОРИЦЕ У ПОЛУФИНАЛУ АБА 2 ЛИГЕ Ривал екипа у најбољој форми

Image

После пораза од ФМП-а, кошаркаше Војводине очекује главни изазов – да наставе са врхунским партијама у АБА 2 лиги.
То неће бити лако, с обзиром на то да ће сутра од 17 часова у Подгорици одмерити снаге против истоимене екипе у првом дуелу полуфиналне серије.

Капитен Новосађана Марко Љубичић анализирао је предстојећи окршај.

Улазак у полуфинале АБА 2 лиге сигурно представља велики успех нашег клуба. Пре почетка сезоне, нико се овим успесима није надао. Ове године бележимо резултате изван свих очекивања, а самим тим желимо и да наставимо у том ритму. Да би се то десило, морамо да будемо фокусирани на све задатке које испред нас поставља стручни штаб. Подгорица нам је нанела пораз у АБА 2 лиги и због тога смо сигурно још опрезнији на оно што нас чека на њиховом терену. Гледамо искључиво себе, бавимо се нама и оним што се тражи од нас. Радујем се гостовању – истакао је Љубичић.

Стратег Војводине Милош Исаков-Ковачевић сличног је размишљања.

Тим су који је тренутно у најбољој форми од свих учесника полуфинала. То потврђује и чињеница да су у обе утакмице против Златибора постигли преко 100 поена. Дефанзивна транзиција и контрола скока, пре свега у дефанзиви морају да буду на веома високом нивоу у оба меча против ривала. Добар спејсинг у нападу и што мање изгубљених лопти су, такође важни како бисмо омогућили себи да кроз позициону одбрану наметнемо наш ритам игре – рекао је млади стручњак.

Све серије завршнице АБА 2 лиге играју се по систему једна утакмица у гостима и једна код куће, након чега се броји укупан кош количник. У другом полуфиналу састају се МЗТ и Спартак.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Данас кошаркаши Војводине играју против Подгорице прву утакмицу полуфинала АБА2 лиге.
Утакмица је на програму од 17 часова. Реванш је у четвртак 2.маја са почетком од 19 часова.
Срећно момци! :cheers:
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1929
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

lapo-lapo
Posts: 218
Joined: Fri May 20, 2022 11:47 am

Re: KK Vojvodina

Post by lapo-lapo »

Steta sto se termin poklapa sa fudbalom. Kad vec imamo sportsko drustvo, trebalo bi da se u okviru njega ljudi iz fk i dvoranskih sportova dogovaraju oko termina da se ne desava da igraju u isto vrijeme, pogotovo kada se igraju vaznije utakmice.
Post Reply