OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

МЛАДИ ОДБОЈКАШИ ВОШЕ ПРВИ ПУТ СА СЕНИОРСКОМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ – Матија и Лука: Велика част

Image

После сезоне у којој је подмлађени састав Одбојкашког клуба Војводина премашио очекивања освојивши два трофеја, Куп Србије и Суперкуп, због добрих партија у црвено–белом дресу позив селектора сениорске репрезентације Србије Игора Колаковића стигао је 19–годишњим играчима, дизачу Матији Милановићу и коректору Луки Станковићу.
Први пут су се Вошини бисери нашли на припремама са најбољим одбојкашима Србије, који у Београду тренирају за Лигу нација.

Имали смо успешну сезону и најпре бих се захвалио клубу што ми је дао прилику да играм јер сам је искористио и селектор Колаковић је то приметио – рекао је Матија Милановић. – Имао сам добрих партија, али без тренера и да нисам играо, овај позив не би дошао.

Он и његов саиграч Лука су најмлађи на списку.

Ово је за мене велика част. Тренираћу са мојим идолима, који су наши најбољи играчи и бити на списку међу 30 таквих имена није мала ствар. Трудићу се да што више напредујем, стекнем искуства, пре свега од Колаковића, као и да од дизача Николе Јововића покупим што више савета.

Матија и Лука су прошли пионирску, кадетску и јуниорску репрезентативну селекцију играјући на европским и светским шампионатима.

Изненадио ме је позив – истакао је Лука Станковић. – Свестан сам да смо лепо играли ове сезоне и узели два трофеја, али да се нађем са 19 година на списку са таквим именима, то сам могао само да сањам. Ово је остварење још једног сна.

Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић предводе имена на позицији коректора.

То су играчи које сам до јуче гледао на телевизији, а сада ћу с њима тренирати. Позив Колаковића је за мене велика част и мотив за даљи рад – додао је Станковић.

Вошин двојац има прилику да стекне драгоцено искуство, које ће му најпре допринети за главно такмичење овог лета, Европско јуниорско првенство у Врњачкој Бањи.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Београд и Нови Сад поделили титуле на Мајском турниру

Учествовало 40 екипа у четири категорије из седам земаља.
У дворани УСЦ „Вождовац“ на Бањици, у Београду, свечаном доделом медаља, пехара и признања завршен је међународни, 59. Мајски турнир – Трофеја Београда 2024. у организацији Одбојкашког савеза Београда, под Покровитељством Одбојкашког савеза Србије и Градског секретаријата за спорт и омладину. Титуле победника су освојиле пионирке и кадеткиње Београда, као и пионири и кадети Новог Сада.

У конкуренцији пионирки (до 15 година, 2009. и млађе) медаље су добили Београд, Стара Пазова и Чачак. Лара Вучуревић (Београд) је најбоља играчица (МВП), Ђурђа Вујичић (Чачак) је најбољи блокер, Теодора Николић (Београд) је најбољи либеро, а Миа Солеша (Стара Пазова) најбољи техничар.

Специјални награду „Љубомир Шиља Аћимовић“ за најбољег тренера добио је Никола Милановић (Београд).

У конкуренцији пионира (до 16 година, 2008. и млађи) медаље су освојили Нови Сад, Мислиња (Словенија) и Топола. Стефан Попић (Нови Сад) је најбољи играч (МВП) турнира, Коста Матић (Топола) најбољи блокер, Воранц Час (Мислиња) је најбољи либеро, а Роман Гегић (Нови Сад) најбољи техничар.

Специјални награду „Љубомир Шиља Аћимовић“ за најбољег тренера добио је Марко Холик (Нови Сад).

У конкуренцији кадеткиња (до 17 година, 2007. и млађе) медаље су добили Београд, Нови Сад и Уб. Милана Станковић (Београд) је најбоља играчица (МВП) турнира, Лана Рајков (Нови Сад) је најбољи блокер, Дуња Стојановић (Београд) је најбољи либеро, а Маша Врцељ (Београд) најбољи техничар.

Специјални награду „Љубомир Шиља Аћимовић“ за најбољег тренера добио је Марко Стојановић (Београд).

У конкуренцији кадета (до 18 година, 2006. и млађи) медаље су освојили Нови Сад, Београд и Пожаревац. Вук Кулпинац (Нови Сад) је проглашен за најбољег играча (МВП) турнира, Андреј Алексић (Нови Сад) је најбољи блокер, Богдан Томашевић (Београд) најбољи либеро, а Стефан Марић (Нови Сад) најбољи техничар.

Специјални награду „Љубомир Шиља Аћимовић“ за најбољег тренера добио је Страхиња Козић (Нови Сад).

Традиционални, међународни „Мајски турнир“ ове године је окупио 40 екипа у 4 категорије из 7 земаља: Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Бугарске, Републике Српске и Србије.

Утакмице су игране у дворани УСЦ „Вождовац“ на Бањици, дворани „Жарково“, сали Факулета спорта и физичког васпитања и сали Четврте београдске гиманзије.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

После десет трофеја одлази Лазар Бајандић

Image

https://okvojvodina.org/2024/05/02/posl ... -bajandic/

Пре скоро десет година Лазар Бајандић наступао је на финалном турниру Трофеја Новог Сада са екипом Футога, када је добио награду за најбољег играча. Након наступа за градску селекцију на турниру у Италији, кроз разговоре је договорено да се Бајандић прикључи млађим селекцијама Војводине, где је радио са тренерима Ђорђем Ђурићем, Марком Наранчићем и Синишом Гавранчићем. У сезони 2017/18. освојио је јуниорску титулу првака Србије, а исте те сезоне био је део првог тима. Након тога отишао је на позајмицу у Футог, вратио се 2019/20. и од тада до данас био је стални члан првог тима. Са Вошом је освојио четири шампионске титуле, исто толико пехара Суперкупа и два трофеја Купа Србије.

Иако не волимо растанке, некада су они неизбежни, а када дође тренутак за то, можда је овакав увод најбољи начин да почнемо причу о Лакију, и са Лакијем, како га сви у клубу зову. По завршетку минуле сезоне истекао му је уговор са Војводином, а након седам година (рачунајући и једну на позајмици) и десет трофеја, у двадесетпетој години Лазар је одлучио да се окуша у иностранству.

Мислим да смо веровали од почетка да можемо, а тај Суперкуп нам је то и потврдио и био нам је ветар у леђа – почиње Бајандић: – Наставили смо добро да радимо и да играмо. Имали смо доста осцилација, успона и падова, али смо успевали када је најважније да урадимо праву ствар. Освајањем Купа Србије доказали смо да први трофеј није био случајан. Посебно зато што нисмо имали лаган пут до финала. Некако су се пред финале улоге промениле, сви они са стране су мислили да ето ми само треба да дођемо и узмемо тај пехар. Није било тако и то у спорту не иде на тај начин. Но, управо зато смо показали карактер, јер смо против Младог радника изнели ту улогу фаворита и показали да можемо да поднесемо и притисак.

Пре свега мислим да смо били добро припремљени захваљујући тренерима. То је први услов да може даље да се прича о нечему. У том великом броју утакмица које смо играли у пет сетова, успевали смо да сачувамо фокус и снагу. Све су то били изазови, рачунајући и европска искушења, освајање два трофеја. Све то нас је доста и истрошило. Зато мислим да је било очекивано да паднемо после Обреновца. Одмах после тога смо имали две тешке утакмице, које смо изгубили. Повредио се Негић и до краја сезоне се осетило да нам недостаје. Мислим да би нам Негић много значио у завршници, Мишковић и Ђогић су одиграли максимално, али је Негић имао много више утакмица и навикли смо. Требало нам је времена да се ускладимо с новим играчима у постави. Ушли смо у плеј – оф мало уздрмани. Дошли смо до неке игре, борили смо се, али нисмо успели. Да смо издржали мислим да бисмо можда играли и боље касније.

Како вели Бајандић и у тешким моментима екипа је чувала заједништво и једнаку жељу.

Нисмо изгубили енергију на крају. Имали смо исти приступ, тимски дух и заједништво, И даље смо се борили за сваки поен, стварно смо желели, али фалило нам је мало концентрације и сигурности.

Упркос таквом крају, нико у клубу нема дилему да је то била једна сјајна сезона. То мишљење дели и Лазар.

Cигурно смо премашили очекивања. Да нам је неко понудио два трофеја када смо се окупили у августу мислим да бисмо сви одмах потписали. Била је то успешна сезона, а сви смо и појединачно и екипно напредовали – каже новосадски примач.

Осим трофеја, сезону је обележила та посебна енергија – и породични дух, који су црвено-бели гајили на терену и ван њега.

Ми, који смо условно били “старији” нисмо тренирали строгоћу, све је било другарство. Млађи су имали поштовање, а ми то нисмо злоупотребљавали. Трудио сам се ако је било потребно да скренем пажњу, упутим критику, али и то је било само на тренингу. На утакмицама није било простора за тако нешто, то су тренуци када само подршка долази у обзир – истиче Лаки и додаје: – Имали смо и одличан однос са тренерима. Они су имали ауторитет, ми смо их поштовали, али смо увек могли да попричамо другарски, па и да се зезамо. Рецимо, мени ће увек остати у сећању моменат када тренер Марко пре утакмице каже “момци шта год да се деси тренер вас после утакмице води на пиће”. Зато као успомену носим сјајну атмосферу, тимски дух, сјајан однос са тренерима, са свима у екипи и клубу. И наравно, та два трофеја. То се никад неће заборавити. Сваки се памти – поручује Бајандић.

Иако га најсвежија сећања вежу за ову сезону, у кофер са успоменама спаковало се много више од тога – много година, трофеја, рада, искушења…

У свакој сезони било је нешто што остане у сећању, нешто упечатљиво, некада добро, некада мање добро, али су углавном то биле лепе ствари. Сваки трофеј се памти, а ако бих морао издвојити онда нека то буде Куп Србије ове сезоне, Суперкуп из Краљева и титула у финалу против партизана у сезони 2020/21. Ову сезону ћу памтити дуго, јер ми је била посебна. У сваком случају, са свима сам имао лепу сарадњу и никада ништа лоше нисам доживео у Војводини – каже Бајандић.

Како истиче његове амбиције су да види колико може да догура у иностранству. Потајно прижељкује веће европске клубове, али и репрезентацију. За сада, каријеру наставља у чешкој екипи Карловарско.

То су моје жеље, а видећемо шта ће бити реалност – поручује на крају Лазар Бајандић, а ми му желимо да му се те жеље уз велики рад, по којем је препознатљив, и испуне.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Диригент из бачке вароши

Image

Сунцем окупан дан радо бисте провели у природи, по могућности ван града, а опет не много далеко. Посетили сте многа позната излетишта, па овог пута желите да истражите нова места. Дозволите себи да вас пут одведе и у Бач.

Општина Бач смештена је између Бачке Паланке и Оџака, на 62 км од Новог Сада, 50 од Сомбора, 140 од Београда и 120км од Суботице. Ово мало војвођанско место лежи на обали Дунава дугој 43 километара. Својом историјском лепотом на прву ће вас освојити најочуваније средњевековно утврђење у Војводини, Бачка тврђава, а у план обиласка обавезно морате уврстити и Манастир Бођани, Дидину етно кућу, Фрањевачки самостан, Турско купатило и право место за освежење, Језеро Провалу код Бача. Нећете остати имуни ни на прелепе пределе, пешачке и бициклистичке стазе, игралишта за децу и добру храну. У угостилтељским објектима можете уживати у традиционалним војвођанским јелима, а уколико питате будите сигурни да ћете добити праве препоруке где можете купити тамошњи чувени кулен и кобасицу.

Ако сте на тренутак помислили да сте сурфујући залутали на неки портал туристичког водича, погрешили сте. И даље сте на црвено-белим одбојкашким таласима. А у Бачу, да знате, боме играју и одбојку. И то какву.

Осамнаестогодишњи техничар Матија Милановић (у августу ће напунити 19), прве кораке направио је управо у свом Бачу, а нећемо претерати ако кажемо да већ сада полако прети да надмаши оца Дарка и сестру Ирину.

Image

Управо Матија трећи је играч чију ћемо причу из yоутубе серијала “Усуди се да верујеш” пренети у њеб издање нашег магазина.

Представници медија који су често узимали изјаве од Матије, без сумње су од њега много пута могли чули да не воли да губи. Отуда су сигурно потекле и сузе на крају сезоне, након другог меча четвртфинала са Карађорђем. И можда су те сузе уместо њега потврдиле да су целу сезону саиграчи и он играли свим срцем.

Још увек ми је понекад тешко и криво, јер сам убеђен да смо могли да се боримо даље и за трећи трофеј. Једноставно, концетрација је била слабија и нисмо успели – почиње причу Милановић: Но, срећан сам јер смо имали одличну сезону, којој се нико, мислим пре свега на оне са стране, није надао. Успели смо као велики тим, сви заједно, играчи, тренери, управа.. Сви смо веровали да можемо, борили смо се, потврдили потенцијал и освојили два трофеја.

Матији је ово била друга сезона у првом тиму, с тим да претходне није играо, сем неколико мечева када је Буцуљевић био повређен. Зато је меч за Суперкуп био прави изазов и искушење за њега.

Сећам се те утакмице као да је јуче била. Тада, али и целе сезоне тренери су се максимално трудили да скину терет са нас. Нисмо имали притисак, само подршку, а од нас се тражило да се боримо, да играмо као тим, свим срцем. Мени, а и још неколицини у екипи, била је то прва утакмица такве важности у каријери. Имао сам трему, али сам успео да је смирим.

Како вели Матија, трофеј Суперкупа им је донео самопоуздање, био је ветар у леђа за нове изазове.

Много нам је значило све то, био је то велики успех, али нас то није опустило. Напротив, знали смо да нас чека још много рада, тешких мечева, искушења и да сваки наредни пут на терен морамо изаћи спремни. Увек нам је био циљ да пружимо максимум, водила нас је енергија и красило нас је велико заједништво. Никада нисмо одустајали, а имали смо велики број дугих мечева. Тајна је сигурно била и у физичкој припреми. Не знам да ли неко тако ради у Србији, као што смо ми радили са Ацом и исидором. Такође, увек смо имали подршку тренера, али и слободу – прича новосадски диригент.

Да Суперкуп није случајност Матија и другари потврдили су у Купу Србије, а пут до финала и трофеја није био лак. Највеће ривале морали су прескочити на путу до циља.

Утакмица четвртфинала против црвене звезде била је можда и наша најбоља утакмица. Одиграли смо је у једном даху. Затим су уследила два неизвесна меча у пет сетова против партизана. Знали смо да победа у Земуну од 3:2 не значи ништа, за нас је то било као да је 0:0. А када смо 27. децембра ушли у малу салу Спенса, видели да је дупке пуна и да људи чак и на степеницама стоје, знали смо да само треба дамо све од себе и да ће све бити добро. Ја сам овде четири године, али нисам видео до сада у малој сали, сем у утакмицама финала плеј- офа, такву атмосферу. Имао сам притисак, јер сам знао да ћу, ако изгубим, уједно изгубити једну борбу за нови трофеј. И то ме је држало. Још увек памтим ту атмосферу, подршку свих, публике, стручног штаба, управе, свих у клубу… Осећао сам да морамо да се одужимо – каже Матија.

За резултате су потребни потенцијал, квалитет и рад пре свега. Али, Матија, попут његових саиграча, истиче да је њихова посебна вредност била заједништво.

Екипа, тренери, сви у клубу… Били смо сложни, дисали смо као један тим. Од старта смо градили јединство, а време смо проводили заједно и ван тренинга. Имали смо посебну енергију. Још једна важна ствар је то што имамо такав стручни штаб. Тренери Марко и Синиша саосећали су нама, разумели су нас, давали су нам снагу, подршку. Више пута нам је тренер Марко рекао да заједно можемо ишчупати радијатор из зида. Много значи када вам тренер то каже.

Сада је већ извесно да ће у наредној сезони Војводина бити још млађа. Али, извесно је и то да на домаћој сцени има највећу перспективу, потенцијал и играче који ће тек потврдити да нису случајно обележили сезону за нама.

Jа сам млад играч, морам још много да радим на себи. Као и сви ми. Чињеница је и то да смо показали да с нама не може лако да се игра, да можемо да се боримо за трофеје, па ће због тога наш задатак бити још тежи. Морамо се трудити да оправдамо поверење и да будемо још бољи. Колико год да екипа буде млада, добар рад, пожтвовање, енергија и заједништво могу донети резултат – закључује на крају Матија Милановић.

А спорту је то управо тако, једноставно. Резултати и трофеји су ти који говоре. Њих нико не може обрисати.

Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ФИНАЛНИ ТУРНИР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ за јуниоре у Новом Саду

Финални турнир првенства Србије 2024. у конкуренцији јуниора одиграће се у Новом Саду од 10. до 12. маја.
Технички организатори су Одбојкашки савез Новог Сада, ОК Војводина и ОК Нови Сад Манекс. Утакмице ће се играти у дворани Петроварадин и сали ОШ „Вук Караџић“.

У А групи ће играти Војводина из Новог Сада, Лаки Стар из Београда, ВА 014 из Ваљева и црвена звезда, а у Б групи партизан Ефбет, Нови Сад Манекс, Ниш и Сомбор.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Борба за јуниорску титул

Image

Сада већ по некој традицији, сезону на домаћој сцени затвориће млађе селекције, па ће се тако у наредних неколико викенда најбоље младе екипе борити за шампионску титулу у својој категорији.

Први ће на терен јуниори и то управо у Новом Саду. Од петка до недеље (од 10. до 12. маја), осам екипа играће на финалном турниру Првенства Србије за јуниоре. Мечеви ће се играти у Спортској хали Петроварадин и у Основној школи „Вук Караџић“.

Титулу првака брани екипа Војводина, која је прошле године била најбоља у држави.

А група: Војводина, Лаки стар, ВА 014, Црвена звезда
Б група: Партизан Ефбет, Нови Сад Манекс, Ниш, Сомбор

Петак, 10. мај, А група, СХ Петроварадин
1.коло: Војводина – црвена звезда (10 часова), Лаки стар – ВА 014 (12 часова)
2.коло: црвена звезда – ВА 014 (17), Војводина – Лаки стар (19)
Б група, ОШ „Вук Караџић“
1.коло: партизан – Сомбор (10), Нови Сад – Ниш (12)
2.коло: Сомбор – Ниш (17), Нови Сад – партизан (19)

Субота, 11. мај, А група, СХ Петроварадин
3.коло: Лаки Стар – црвена звезда (10), Војводина – ВА 014 (12)
Б група, ОШ „Вук Караџић“
3.коло: Нови Сад – Сомбор (10), Ниш – партизан (12)

Субота, 11. мај, утакмице за пласман
Меч за пето место, ОШ „Вук Караџић“: А3 – Б3 (17)
Меч за седмо место, ОШ „Вук Караџић“: А4 – Б4 (19)
Полуфинале, СХ Петроварадин: А2 – Б1 (17), А1 – Б2 (19)

Недеља, 12.мај, СХ Петроварадин
Меч за треће место – 10.30 часова
Финале – 13 часова
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Прво коло, Војвдоина - црвена звезда 3:0



Војводина - Лаки стар 3:0

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОЈВОДИНА ПРВАК СРБИЈЕ У КОНКУРЕНЦИЈИ ЈУНИОРА: Лука Станковић најбољи играч (МВП) и коректор првенства

Image

Јуниори Војводине одбранили су титулу шампиона Србије, пошто су у финалу завршног турнира савладали екипу партизана 3:2 (25:22, 20:25, 22:25, 25:23, 15:7).
Пред пуним трибинама, у сјајној атмосфери хале у Петроварадину, као да је играо први тим, новосадски и београдски тим одиграли невероватну утакмицу, борбену и квалитетну, те потврдили да Србија у будућности и те како има на кога да рачуна.

Треће место заузели су јуниори црвене звезде, који су савладали екипу Ниша 3:1. За најбољег играча турнира проглашен је Лука Станковић из Војводине, који је уједно ушао и идеалну поставу као најбољи коректор.

Појединачне награде, у оквиру поставе турнира добили су још: техничар Матија Милановић (Војводина), средњи блокери Стефан Кокеза (Војводина) и Пасквал Озокоје (Ниш), примачи Игњат Допуђ (партизан) и Лука Степановић (црвена звезда) и либеро Владимир Цаковић (партизан).

Појединачне награде, медаље и пехаре доделили су Данило Мрђа директор такмичења ОСС, Петар Богуновић председник ОСВ и потпредседник ОСС, Ђорђе Ђурић спортски директор Војводине, Богдан Сретеновић, Неџад Османкач председник ОСНС, некадашњи репрезентативац Васа Мијић, Борис Коларевић и Синиша Антонић.

Само финале било је прави шлаг на торту, односно најлепши печат комплетног завршног турнира, који је одигран у СХ Петроварадин и ОШ „Вук Караџић“. У неизвесном првом сету јуниори Војводине били су сигурнији у завршници, а имали су предност и у другом периоду. Ипак, партизан је играо веома мотивисано, одлично, борбено, успео је да надокнади заостатак и изједначи резултат у сетовима. Некако је у наставку партизан увек био за корак испред, а чак и кад би Војводина водила, ривал је нашао начин да окрене, па је у овом сусрету повео 2:1. Чинило се да су црно-бели потпуно сигурни, али су домаћи играчи још једном показали оно што се могло видели и када је у овој сезони играо први тим – били су борбени пулени Страхиње Козића, нису се предавали ниједног момента, подигли су ниво, ризиковали, били пре свега истрајни у игри блок-одбрана, али су били на висини задатка и у осталим елементима. Изједначили су Новосађани на 2:2, а у петом сету су просто експлодирали ношени подршком са трибина, па су потпуно дотукли ривала, који се у самој завршници није ништа питао.

Слике са утакмице финала првенства Србије:

Image

Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2020
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: OK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Post Reply