Rabba wrote: ↑Mon Apr 29, 2024 8:00 pm
@Voja - očekivanja su ti krajnje neracionalna na ovu temu. Kako je napisano, Rosić je doveden da bude prvi golman, ne da sedi na klupi, pa verujem da je Carević imao dogovoren odlazak i na zimu, pa se tu nešto izjalovilo. Inače, Vojvodina pored Carevića, Rosića i mladog Boraka ima još 5 golmana na pozajmicama, Toromana i mladog Jakovljevića u Sremskoj Mitrovici, Puškića u RFKNS 1921, Gočmanca u Mačvi, za kojeg je plaćeno i obeštećenje, i Ognjena Bogunovića u Omladincu iz Novih Banovaca. Valjda se može iskopati od tih 6 momaka jedan koji može da brani na 5-6 utakmica sledeće sezone. A verujem da je u prvom planu baš taj Gočmanac.
Sve to stoji, ali fudbal nije samo statistika, fudbal je i strast i emocija, a mladi klinci vole da se identifikuju sa igracima na terenu. I ne identifikuju se sa bilo kim, nego sa onim koji ima tu neku unutrasnju energiju koju samo klinci prepoznaju. Da li si se nekad nasao na poljancetu na kom klinci igraju fudbala, da li osluskivao kako posle dobrog poteza uzvikuju imena igraca koji su ih osvojili tom energijom? Imali smo plejadu dobrih golmana, jedina dva golmana cija imena sam cuo na poljancetu u ovih 30-ak godina su bili samo Zakula i Emil Rockov. Nisu bili najkvalitetniji na terenu, ali su imali ono nesto sto je klincima budilo zainteresovanost u njima. Mnogo cesce sam osluskivao klince koji klicu Borjan, nego Glazer, mnogo cesce Kralj nego Stojkovic. Nema to veze sa kvalitetom, jednostavno takvi igraci privlace klince na stadion. Evo kad budes na tribinama, ispitaj par klinaca i ubedjen sam da ce pre prepoznati Kembela i biti ushiceniji kada vide njega nego Serija, Pre ce prepoznati Bjekovica nego Djordjevica, Lazarevica. Pre ce zavristati kad vide Zukica nego Savicevica. To je jednostavno tako, i to nam je takodje neka vrsta nevidljivog marketinga. Ubedjen sam da su mnogi klinci juce bili odusevljeni Carevicem i da im je on na neki nacin sad idol. Prvo ce biti tuzni kada dodju na neku sledecu utakmicu, a Cara ne bude na golu, a posle se sigurno nece vezivati za Rosica. Imas i primer Korac, Crnomarkovic... i ovaj drugi igra sasvim korektno, pouzdano, cak je imao najbolju asistenciju u ovoj sezoni, a nikada nijed klinac koji pocne da navija za Vosu nece dati prednost Crnomarkovicu u odnosu na Koraca. I mi sad navodno imamo taj pozitivan saldo (za sve sem za Juniora
), pravimo neku nazovi "sampionsku" pricu. Nismo nikom duzni (nikom sem Junioru
), svi igraci su nasi, nismo upetljani sa menadzerima... i zar nismo u stanju sad sebi da priustimo to zadovoljstvo da sacuvamo okosnicu tima Carevic - Korac- Njegos - Seri - Ivanovic. (jos bih tu dodao iz raznih razloga Kembela, Gurama, Jovanovica, Savicevica i recimo Bjekovica). Sve ostalo moze na prodaju. E to bi se onda zvalo nadogradnja. I u igrackom i u rezultatskom i u navijackom, a ubedjen sam na kraju (kad posteno odrade po minimum 3 godine) i u finansijskom smislu.
Car ima to nesto sa cim bi se novi klinci mogli identifikovati, a sto je jos veci benefit ima i postovanje protivnika sto je isto veoma bitna stvar