Ova zanimljiva tema je vec jednom pretesena pre 2 godine na firminom forumu ali da probamo sta ovde kaze vox populiZaista je puno vremena proslo pa se i ja pitam da li bi trebalo malo osavremeniti izgled grba.To je uradio Chelsea a kod nas Hajduk Kula i zvezda.
Ja sam dosta privezan starom grbu (zivela tradicija,zivela 1914.godina),ali bih zeleo da vidim kako bi izgledao novi (ako ga je neko vec smislio),mozda se predomislim.Ako bi se pokazala nova verzija grba,ne bi bila losa jedna anketa - ko je za stari,a ko za novi!
gabric_a wrote:Ja sam dosta privezan starom grbu (zivela tradicija,zivela 1914.godina)
Neka ostane tako.Hteli su posle II svetskog rata da nam osavreme i ime kluba,pa umalo da nam daju ime Kombajn ili Srafciger ! Na kraju ispade Sloga.
Da nam savremene tekovine ne zgaze secanje na sam nastanak i istoriju kluba !
Kanda se nismo razumeli.Nisam mislio menjanje vec osavremenjivanje.Mogu uporedo da postoje i dva slicna grba(F.C. Millwall) a svaki je nastao kao izraz ljubavi starijih i mladjih generacije.Nije tajna kada se pojavio nas grb da je bio novina(pogledajte koliko ga je samo klubova kopiralo) a zasto ga ne bi osavremenili kao sto je uradila Firma?
Po izgledu grba, moze se dosta toga naslutiti o samom klubu. Bolje je da grb ostane u sadasnjem obliku, jer on asocira na tradiciju, nego da se unose kojekakve zlatne ivice, da se grb "presijava" kao da je ispoliran, i sl. Ja sam za "old style".
Mislim da bi trebalo mozda uraditi nesto slicno sto je uradila Zvezda,staviti neki krug ko grba.Znam coveka koji je vec osmislio novi krb Fk Vojvodina,samo treba da ga pozove neko ,i kluba i Vosa ima novi grb!!!
To sam i ja mislio da ne menjamo vec obogatimo grb umetnickim izrazom ove generacije kao i ovog vremena.Zar ne izgledaju lepo oni venci i 90 oko grba?Ajde nek neko stavi firminu varijantu grba!
Podbara je verovatno mislio na onu varijantu bez lavova, dakle grb Vose sa zlatnim klasjem sa leve i desne strane koji se ukrstaju sa donje strane grba, i na tom mestu (ili pak iznad grba) plavim pise "90".
Nboja hvala na pomoci!Mislio sam na obe varijante.Ovde prikazana je sasvim uredu jedino sto fali plava zvezda u grbu!Da li ima jos nekih idejnih varijanti?
Ja mislim da ga ne treba menjati. Eventualno neki dodatak, mozda gesla iznad ili ispod sa natpisom Jedna jedina...Kao sto imaju u Engleskoj Everton, West Ham, Aston Villa...Da bi pokazalo bliskost kluba sa njegovim navijacima!