Siniša Mihajlović - legenda kluba?

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
Post Reply

Da li je Sinisa Mihajlovic legenda FK Vojvodina?

Poll ended at Tue Sep 01, 2009 11:10 pm

DA
7
30%
NE
16
70%
 
Total votes: 23

User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Siniša Mihajlović - legenda kluba?

Post by Voja »

Ajd da malo aktuelizujemo i ovaj deo foruma.
Dakle,imamo dve nedelje da Sinisi Mihajlovicu dodelimo ili ukinemo status legende kluba.

Da cujemo vase komentare...
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8836
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Sinisa jeste legenda srpskog fudbala, zbog svoje celokupne i klupske i reprezentativne karijere. I za to mu svaka cast!

Sto se tice naseg kluba, mislim da je status legnede zasluzila cela sampionska generacija 1989 ali kolektivno, a ne kao pojedinci. Svi oni su se suvise kratko zadrzali u nasem klubu i svoje ime su uglavnom gradili noseci necije tudje boje, ali to sto su svi zajedno postigli u pola crvenom pola belom ce se vecno pamtiti.

U tom drustvu, cisto gledano samo ucinak u dresu FK Vojvodine, Sinisa se ni po cemu bas specijalno i ne izdvaja.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 3961
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Post by Rabba »

Ne bas. Pokusao je da nam se uvuce u dupe sa oprostajnom u Novom Sadu ali nikad nece shvatiti koliko je prelaskom u zvezdu povredio Vojvodinase
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Protiv. Igrac mora da odigra bar 4-5 sezona u klubu da bi uopste dobio priliku da udje u uzi izbor za legendu. (Doduse, postoje i tu neki izuzeci - Milan Belic, koji me je "kupio" otimanjem za zastavu sa Zemuncima). Zatim, za tih nekoliko godina mora da bude standardan, da u svaku utakmicu udje spreman da slomi nogu za grb koji nosi (svoju ili tudju :mrgreen:), da po necemu "iskoci" od ostalih, da ima par poteza (na terenu, van njega, svejedno) koje navijaci pamte do kraja zivota... Sinisa u evropskom fudbalu jeste ostavio trag, ali kod nas je bio "samo" jedan deo uspesnog kolektiva, jedan medju jednakima. Staviti ga u isti kos sa jednim Vujketom, Vasicem, Krsticem, Tozom, Velkerom, Pantelicem, Trivicem, ... bilo bi obezvredjivanje statusa legende. Legenda kluba mora da navija za klub!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Radoye wrote:Sto se tice naseg kluba, mislim da je status legnede zasluzila cela sampionska generacija 1989 ali kolektivno, a ne kao pojedinci.
Sjajan definicija. Svaka čast!
Sad što je Siniša otišao u zvjezdu on je najmanje kriv za to. Mnogi su se okoristili od toga, a pojedini, po Sinišinim rečima, su se i skućili od toga (Flower boy). Sećam se kao danas kada je izjavio za Dnevnik da će se vratiti u Vojvodinu, jer je to njegov klub. Život ga je odneo na drugu stranu, ali ne može da mu se zameri da je zaboravio Novi Sad i Vojvodinu.
User avatar
Milan
Posts: 4151
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Po meni, Siniša ne ispunjava kriterijume za status legende kluba...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Post by Mare »

Siniša Mihajlović je svakako fudbalska legenda, ali da li je i legenda FKV? Uzmemo li u obzir činjenice kao što su, broj odigranih utakmica, doprinos uspesima kluba, odnos prema dresu na terenu i van njega, odnos prema navijačima... moje lično mišljenje je da se Miha nije dovoljno dugo zadržao u klubu da bi postao njegova legenda. Titula iz 1989 godine je rezultat celog kolektiva, u kojoj je Miha svakako imao svoj veliki doprinos ali i ostali igrači su isto tako dali svoj pečat toj tituli. Iskreno mislim da FKV i Novi Sad kao grad zauzimaju posebno mesto u njegovom srcu i da on ceni ono što je Vojvodina pružila njemu, ali se i on odužio Voši. Njegov prelazak u Zvezdu ja uopšte ne doživljavam tako tragično, ne osuđujem ga zbog toga, pa cela generacija se raspala posle titule, ako ćemo po tome da gledamo naš trenutni sportski direktor M. Pantelić je takođe bio član Zvezde, znači tu moramo malo da spustimo loptu.
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Mare wrote:Siniša Mihajlović je svakako fudbalska legenda, ali da li je i legenda FKV? .
Sa moje tačke gledišta, mnogo je kontraverzi oko Siniše Mihajlovića i FK Vojvodine, da bi mogao biti Legenda Kluba.Po meni, Siniša je samo jedan od naših najpoznatijih igrača, novog doba.
I dan danas, za mene je nerešena enigma motiva Sinišine oproštajne utakmice u Novom Sadu :?: Da li je on logički, kumovski, pokajnički, politički, propagandni... :?: Emotivni i iskren, da se oduži FK Vojvodini i njenim navijačima, izgleda mi najmanjim u celoj priči (možda u nekim tragovima žala za Mladost i svog dolaska u Novi Sad, posle neuspele probe u Dinamu).
Zato se potpuno slažem sa Radoyem, da bi čitavu tu Šampionsku Generaciju trebalo proglasiti Kolektivnim Legendama Kluba
Možda bi svi oni i ostali na okupu (mnogo duže), ostvarili neki evropski rezultat, postali istinske Legende Kluba, međutim, došlo je vreme diferencijacije, tako da je personalno i kolektivno Klub potpuno izdiferenciran i oslabljen :cry:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Mondo wrote:Mihine želje - Inter, Zvezda i Srbija

Kada je Mihajlović u decembru stigao na Siciliju, Katanija je bila poslednja na tabeli Serije A. Posle serije dobrih igara popela se na 14. poziciju i najverovatnije će izboriti opstanak.

"Ugovor mi ističe za godinu dana i trenutno planiram da ostanem u Kataniji, čak iako me budu zvali veći klubovi. U budućnosti želim da treniram Inter, koji verujem da će i ove sezone biti šampion Italije", rekao je Mihajlović listu "Gazeta delo sport".

"Ne znam kada, ali želim da se vratim u Inter. A, moj drugi san je da treniram Crvenu zvezdu, ili reprezentaciju Srbije", dodao je Mihajlović.

Nekadašnji as Vojvodine, Zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera počeo je trenersku karijeru pre četiri godine, kao pomoćnik Roberta Manćinija. Prošle sezone je samostalno vodio Bolonju.
Kraj rasprave.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Post by vojvodina jedna jedina »

Ova izjava Mihajlovica me je u potpunosti iznenadila.Naravno u negativnom smislu.A gotivio sam ga...
šumar
Posts: 253
Joined: Thu Feb 05, 2009 8:27 pm

Post by šumar »

Siniša Mihajlović ne može biti NIKADA legenda FK Vojvodine iz istog razloga kao i Miodrag Pantelić, tojest zbog načina na koji je prešao u Zvezdu.
Meni nije bio drag prelazak nijednog našeg igrača u Zvezdu ili Partizan, ali neki igrači su to obavili ipak na neki kulturan način ne vređajući osećanja navijača Vojvodine/Kocić,Vujačić,Jokanović,Tanjga,Pekarić,Živković,Vorkapić.../.
Siniša je čak za nijansu ružnije odradio odlazak u Zvezdu od Pantelića/miniranje celog tima u zadnjoj polusezoni provedenoj u Vojvodini, slikanje u Zvezdinom dresu za Tempo dok je još bio igrač Vojvodine/.
Pa da li bi navijači bilo kog kluba na svetu opravdali i zaboravili takve postupke nekom igraču, bez obzira na njihov igrački kvalitet.
User avatar
ristoo7
Posts: 398
Joined: Tue Mar 09, 2010 7:39 pm
Location: Banana drzava

Post by ristoo7 »

Читајући стигао до Будабабиног поста, та вест ми је прва пала на памет када сам видео тему. Човек је лепо сам рекао. Мислим да има коректан однос према нашем клубу и то је то, по мени то је неки минимум који би сваки нормалан играч и требао да поштује. У Београду се није играла утакмица зато што вероватно није био у добрим односима са управом, сигуран сам да би пре тамо одржао него код нас да је могао.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8836
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

šumar wrote:...neki igrači su to obavili ipak na neki kulturan način ne vređajući osećanja navijača Vojvodine/...Jokanović.../
Narocito ovaj supak od coveka nije nikada vredjao navijace Vojvodine :roll:
šumar
Posts: 253
Joined: Thu Feb 05, 2009 8:27 pm

Post by šumar »

Slave je ispao nekorektan u poslednjih godinu dve kao trener Partizana, što jest jest.
Post Reply