Stadion "Karađorđe"
Apsolutno bih se složio sa prethodna dva posta.
A mi navijači svakako možemo dati svoj doprinos da se neke stvari polako menjaju, samo moramo dosta truda uložiti, ako se ulenjimo po običaju, gotovi smo.
Što se tiče Rusa i Gasproma, to što je Novi Sad njihovo sedište u ovoj centralizovanoj zemlji ništa ne znači, a koliko trpimo mi, trpe i one manje sredine po Vojvodini iz kojih se ta nafta i crpi, a oni sami nemaju od toga nikakve koristi.
Krivica je isključivo na beogradskim i novosadskim glavešinama, sve debelo povezanim kada su sport i fudbal u pitanju sa Titovim blizancima i dodvoravanjima njima zarad koristi ili sticanja jeftinih političkih poena.Pritom zaboravih i razne potkupljene medije.
A mi navijači svakako možemo dati svoj doprinos da se neke stvari polako menjaju, samo moramo dosta truda uložiti, ako se ulenjimo po običaju, gotovi smo.
Što se tiče Rusa i Gasproma, to što je Novi Sad njihovo sedište u ovoj centralizovanoj zemlji ništa ne znači, a koliko trpimo mi, trpe i one manje sredine po Vojvodini iz kojih se ta nafta i crpi, a oni sami nemaju od toga nikakve koristi.
Krivica je isključivo na beogradskim i novosadskim glavešinama, sve debelo povezanim kada su sport i fudbal u pitanju sa Titovim blizancima i dodvoravanjima njima zarad koristi ili sticanja jeftinih političkih poena.Pritom zaboravih i razne potkupljene medije.
- madda fakka
Ja ne znam odakle bilo kome volje i snage i LUDOSTI da ulaze u srpski fudbal 450 miliona evra. Ova prica je totalna izmisljotina!Neusatzer wrote:Nije vezano za naš stadion, ali indirektno jeste vezano za nas:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=501669
Znam svojevremeno da kada se trebala graditi Allianz arena koja kosta nesto vise od 500miliona evra u Nemackoj ponavljam U NEMACKOJ su to smatrali kao jednom ogromnom investicijom za koju nisu znali hoce li se isplatiti gde je cak i gospodin Schroeder upleo prste i rekao da se napravi referendum da vidi da li poreski obveznici Bavarske zele tako nesto. Ishod referenduma je bio veoma tesna pobeda u korist izgradnje stadiona. Takodje su molili Allianz (izmedju ostalih najvece i najbogatije osiguravajuce drustvo na svetu) mesecima za pare i na kraju su "uleteli" sa nesto vise od 300 miliona evra da se izgradi, pokrajna Bavarska 100 i klub se obavezao jos 100. Prica je bila ako Nemacka ne dobije organizaciju SP 2006 da ce manje vise biti dugo u minusu dok im se ne isplati investicija....
Treba jos dodati da je savez gradio "kucu fudbala" vise od 2 godine a investicija toga je bila, zvanicno, nesto oko 10 ili 15 miliona evra sa stalnim odlaganjem rokova zavrsetka radova itd... Takodje, sta treba na samoproklamovanoj tzv. marakani da se radi sto je vredno 450 miliona? Kada igra zlezda domacu ligu prazan stadion, kada igra repka poluprazan stadion, kada igra zlezda kvalifikacije za evropu opet nije dupke pun stadion...
Ja sam odavno odustao od sportske redakcije B92 kada se radi o domacem fudbalu samo se setite koliko puta su nasi igraci isli u zlezdu i patlidzan sa vec potpisanim ugovorima a na kraju odu u inostranstvo plus sto nisu preneli ono sramocenje zlezdine uprave kada su na autoputu zaustavili Adjurua i Vulicevica da ih mole da ostanu u BG...
I Bog je Slaninar...
Marketing iz ciganske satre! "Armija" navijaca gladnih trofeja je jako nervozna i moraju im ispirati mozak sa ovakvim pricama. Samo naivan (prosecan navijac pentagrama) ce poveraovati u ovo, u dugovanjima su preko 20 miliona evra i neko ce im dati tolike pare za stadion.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Tih ulaganje će najverovatnije biti , ali ne u stadion već u neki ultra fancy stambeno poslovni kompleks na mestu sadašnje rupe , zajedno sa onim pomoćnim terenima to je dosta prostora na najskupljoj lokaciji u BG-u , a romi će najverovatnije negde kod uglednog biznismena Čumeta u Surčin ,ili u za njih najboljem slučaju na Adu . Nije Putin dolazio tamo da gleda omladince raspale Zvezde , već da ošmeka i zapljune buduće gradjavinsko zamljište za koje su Rusi zainteresovani , mada to sve i nije naš problem.
Mi treba da sačekamo šta će biti od ovih navodno sigurnih reflektora ,pošto se ovima ništa ne treba verovati unapred , pa ako i ovaj put ispale onda preći na neke radikalnije korake .
Mi treba da sačekamo šta će biti od ovih navodno sigurnih reflektora ,pošto se ovima ništa ne treba verovati unapred , pa ako i ovaj put ispale onda preći na neke radikalnije korake .
Ako ovaj put ispale? Hmmm!
U tom slučaju, pohvatati gradske funkcionere (a ima ih više nego sitnih svetaca), smestiti ih na krov stadiona i svakom u ruke metnuti po jedan reflektor, pa nek svetle, sunce im lopovsko i lažljivo!
Ionako će ih istorija zaobići sa svojom memorijom, pa da imamo makar neke koristi od njih!
Naravno, u slučaju ispale - revolucija! Svi na ulice! Malo je dosta bilo zavlačenja!
Neka to bude "Novosadsko proleće", samo sa drugačijim ishodom!
U tom slučaju, pohvatati gradske funkcionere (a ima ih više nego sitnih svetaca), smestiti ih na krov stadiona i svakom u ruke metnuti po jedan reflektor, pa nek svetle, sunce im lopovsko i lažljivo!
Ionako će ih istorija zaobići sa svojom memorijom, pa da imamo makar neke koristi od njih!
Naravno, u slučaju ispale - revolucija! Svi na ulice! Malo je dosta bilo zavlačenja!
Neka to bude "Novosadsko proleće", samo sa drugačijim ishodom!
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
- One and only
У питању је предизборна кампања из 1935 године. На бини се види један знаменити Карловчанин Стеван Ћирић(рођени брат владике Иринеја Ћирића) у то време министар просвете у влади Богољуба Јевтића. Тог дана ЈНС(Југословенска национална странка) планирала је да испред дома Новосадске трговачке омладине(данас Булевар Михајла Пупина) одржи митинг али због мноштва света које се окупило решено је да се скуп одржи на нашем Карађорђу.
Више о свему
http://i357.photobucket.com/albums/oo14 ... 25-003.jpg
Више о свему
- Grof Žekula
- Administrator
podbara wrote:У питању је предизборна кампања из 1935 године. На бини се види један знаменити Карловчанин Стеван Ћирић(рођени брат владике Иринеја Ћирића) у то време министар просвете у влади Богољуба Јевтића. Тог дана ЈНС(Југословенска национална странка) планирала је да испред дома Новосадске трговачке омладине(данас Булевар Михајла Пупина) одржи митинг али због мноштва света које се окупило решено је да се скуп одржи на нашем Карађорђу.
Више о свему
podbara, prošlost ti je u malom prstu. Svaka čast za ovo, kao i za još jednu fenomanelnu sliku našeg "Karađorđa"!!!
- Grof Žekula
- Administrator