Bas tako, Turija. Kad sam trazio sansu za omladince, nisam mislio da se bace u vatru, nego postepeno, 10-15 min, pa poluvreme, kad god to utakmica tj. razvoj situacije na utakmici dozvoljava, plus da redovno odigravaju te utakmice rezervnog tima, i to je upravo ono sto me je iznerviralo kod Zagorcica - igramo protiv nekih likova iz 65-e lige i on neda klincima (npr. Ivanic) da odigraju vise od 10 minuta (tu ne mislim da ovu utakmicu protiv Lovcenca nego one pre).Turija wrote:Ne očekujem da će Zagorčić nešto bitno menjati u Beču (da je trener poput Toze, sigurno bi to uradio), ali pošto je velik ulog, a on trener u usponu, ako napravi jednu kvalitetnu izmenu, u odnosu na startni tim iz utakmice u Novom Sadu (i u drugom poluvremenu još dve), prolazimo u sledeće kolo.
Ono što ja očekujem od Zagorčića je da u domaćem prvenstvu da pravu šansu ovim momcima i eliminiše poluigrače iz naše postave.Ako to ne uradi, nije uradio ništa i napraviće toj deci, isto ono, što je Voša napravila njemu, kao igraču, a mi i dalje biti miljama daleko od kvalitetnog fudbala u Novom Sadu.
Pola tih momaka je moglo je sad ravnopravno da konkurise za prvih 11, samo da su na vreme krenuli sa njihovim uvodjenjem. Ivanic vec sad treba da igra znacajnu ulogu u prvom timu, atipican igrac za nase prostore, odlicna tehnika, odlican pregled igre, jos bolji 1 na 1 (pa i 1 na 2), oooogrooooman potencijal, i kao takav mora da bude bar alternativa Moreiri (malko me podseca na Iniestu). Nastic je vec trebao da bude u prvih 11 umesto Pavlovica, jer je zreo i fizicki i mentalno, a sa svojih 18 godina ne zelim ni da objasnjavam koliko jos rezerve ima u sebi. Stvarno odlican bek, pouzdan pozadi, a napred jos bolji rekao bih, ima strasan centarsut. Sekulic koji se ponajmanje forsira od svih omladinaca (ne znam zasto) vec sad moze da odigra bolje od onog sto igra Grin. Prgav, bezobrazan, fanaticno borben, uz dobru tehniku i razoran sut, pravi zadnji vezni, mada bez problema moze da odirga i ofanzivniju ulogu. Kosovic pravi smeker na terenu, nepredvidiv izuzetno kreativan, odlicno se krece bez lopte i rekao bih da je lider, ima pravi karakter vodje na terenu. Ima strasan zadnji pas, odlicnu spoljnu (nisam video tako nesto u prvoj ligi) i mirnocu u igri. Spremo, momak nevidjenih fizickih predispozicija, kako aerobnih tako i brzinsko/eksplozivnih. Odlicna igra 1 na 1, osecaj za gol, malo "cudan" temperament, zbog kog bih rekao i da ima jos uvek te uspone i padove u igri - malo ga ima (eksplodira), pa ga nema. Treba biti izuzetno oprezan sa njim. Desni bek Nikolic, kog kad gledam imam nekako osecaj da irga sa "lakocom". Kao i Nastic, pouzdan pozadi, a napred strsaaaan centarsut, i voleo bih da vidim koliko je imao asistencija u ovoj sampionskoj sezoni omladinaca. Aca Glumcevic, stoper, koji me dosta podseca na Djurica. Vrzljast, izuzetno dominantan u skoku.
Puuunoooo, puno potencijala u ovim momcima, samo treba biti pravedan i pazljiv sa njima.