Bila jednom jedna tombola

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
Post Reply
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Bila jednom jedna tombola

Post by Владика »

Некада давно Војводином су управљали људи који су покушавали да на здравим основама покушају да организују финансирање клуба. Због тога је те давне 1981. године основана томбола. Томбола се налазила у Змај Јовиној улици, у пасажу насупрот славне кафанице " Безец".
Ко је бар једном тамо навратио, сигурно се сећа густог дуванског дима и кратежа које су испијали ликови који су могли комотно да се појаве у неком роману Чехова или Достојевског. Свако је покушавао да дође до добитка, неке своје среће, али и да помогне клуб за који је некада читав град дисао. Међутим, после 5. окотбра 2000. године у Војводини су се појавили људи који нису дисали за Војводину већ за голи профит. Покушали су да направе "комбинацију" и одузму од клуба атрактивни простор у самом срцу града. Волшебно су престали да плаћају рачуне и режије за Томболу због чега је Ј.П. "Простор" одузело од клуба овај вредан објекат. Душебрижници нису успели до краја да спроведу свој план па је због тога тај простор остављен пропадању а Војводина је остала без једног важног извора финансирања.
Image
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Да додам још коју на ову тему. Колики је био значај томболе за наш клуб најбоље нам илуструје податак да је њен приход комплетно покривао плате запослених у клубу.
Pripadnik
Posts: 62
Joined: Wed Oct 14, 2009 10:49 am

Post by Pripadnik »

Hvala ti podbara što nam vraćaš ova lepa sećanja i budiš emocije. Mislim na ceo ovaj deo foruma, i da je sreće ovo bi bio najčitaniji i najposećeniji podforum.

P.S. Velika je šteta, ali i razumljivo s obzirom na dugogišnju situaciju u zemlji, što ljudi ne vide kakvo blago imamo u našem gradu... i šta se sve dobija očuvanjem tog blaga...

Samo jedna je naša vojvodina!
Mi smo jedno to je naša snaga...
Post Reply