Časopis "Moja Voša" u PDF formatu

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
Post Reply

Kako bi ste ocenili ovaj casopis (1-5)?

1
0
No votes
2
3
14%
3
1
5%
4
10
45%
5
8
36%
 
Total votes: 22

User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Časopis "Moja Voša" u PDF formatu

Post by budababa »

Početkom ovog veka, klupske strukture su napravile strategiju podizanja marketinga na mnogo viši nivo (zvuči poznato?) Pored izrade web prezentacije kluba, osnivanja pula sponzora, ostvarivanja tešnje saradnje sa lokalnim i pokrajinskim medijima i dr., došlo se na ideju štampanja klupskog časopisa koji bi izlazio jednom u par meseci i u kojem bi bile sadržane kako aktuelne informacije, tako i neke činjenice iz bogate istorije kluba, intervjui sa igračima, osvrt na navijačke grupe koje su pratile FKV, itd. Nažalost, časopis je jednim delom iskorišćen za bezobzirnu promociju tadašnjih rukovodilaca kluba, mada se moglo naći i interesantnih tekstova u svakom broju. Prva tri broja su se pojavila u junu, avgustu i decembru sada već daleke 2001. godine, a onda je, usled nedostatka materijalnih sredstava ili nezainteresovanosti vodećih struktura kluba, izlazak časopisa obustavljen. Poslednji trzaj da se časopis oživi desio se 2004. godine, kada je izašao četvrti, ujedno i poslednji, broj.

Pošto je i ovo bio jedan vid pokušaja proboja našeg kluba na (tada vrlo rezervisano) tržište klupskih časopisa, nije zgoreg da se mlađi uvere, a stariji podsete, kako je sve izgledalo pre desetak godina. Časopise ću postavljati hronološki, kako budem završavao sa skeniranjem, obradom slika i upload-ovanjem. Rezolucija je malo viša, jer danas velika većina koristi brz pristup internetu, pa smatram da neće biti problem, a opet se dobija malo na kvalitetu. Uživajte!

Image Image
Image Image

Moja Voša br. 1 - download

Moja Voša br. 2 - download

Moja Voša br. 3 - download

Moja Voša br. 4 - download
Last edited by budababa on Sat Mar 26, 2011 9:46 pm, edited 1 time in total.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Прво, свака част за уплоад и труд. Што се тичег само часописа, могу слободно рећи да је то био покушај да се направи озбиљан клупски часопис. По мом скромном мишљењу, фалила му је једна искрена Војводинашка црта, јер екипа која га је правила су углавном плаћеници за које је Војводина само средство за зараду.
Minja
Administrator
Posts: 1903
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Post by Minja »

Dok je g.Vislavski bio u klubu, o ovakvim stvarima se itekako vodilo racuna. Ko se seca, imali smo klupsku TV emisiju, dve radio emisije nedeljno (gospoda Sava Savic i Vladimir Utornik), casopis (za moj ukus i previse luksuzan) "Moja Vosa", mali miilion desavanja i non-stop akciju, da ne kazem frku i trku, kao u nekoj kosnici. Kasnije, nakon sto je g.Vislavski, naravno, smenjen, cela prica se ispuvala.

Nesto malo pokusaja bilo je za vreme g.Samardzica, kada su radjeni bilteni za pred utakmicu, ali to je kratko trajalo i nije vredno ozbiljnije price.
User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Još jedan vid marketinga u tim godinama bili su i almanasi, koji su nudili obimnu statistiku čitave sezone koja je pokrivala: broj nastupa, golove, kartone, minutažu, ... uz mnoštvo slika jedne generacije koja je dosta vredela, ali nije uspela da to manifestuje na zelenom terenu, kao i osvrta na neka zanimljiva izdanja Firme iz tog perioda. Uprkos tome što se rezultatski nismo proslavili, sa setom se sećamo tih godina, ako ni zbog čega drugog jer smo bili desetak godina mlađi 8) Mala reklama šta možete naći u ova dva broja:

Image
Tada nije dobio pravu šansu u klubu. Par godina kasnije je eksplodirao, ostalo znate :wink:


Image
A nekada smo ovako dočekivali magistra :mrgreen:


Image
Raspucavanje u poslednjem kolu, kada je već kasno za sve. Poznato?




Image Image


Almanah - sezona 2000/2001

Almanah - sezona 2000/2001
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Велико хвала! Гледам у питању су сезоне 2000-2002. Где већ пролетеше те силне године?
Post Reply