3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda 0:1

Locked

Ko pobeđuje u subotu?

Voša
51
84%
Niko
8
13%
zvezda
2
3%
 
Total votes: 61

User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda 0:1

Post by Grba_NS »

Sjajnim sistemom žrebanja Fss-a naviknuti smo godinama da utakmice sa ciganima uglavnom označavaju kraj prvenstva, jesenjeg ili prolećnog, pa ova promena i meč koji dolazi nešto ranije predstavlja malo osveženje. Obe ekipe utakmicu dočekuju u dobroj formi i sa maksimalnim učinkom od 6 bodova, što obećava dobru utakmicu (ili se nadamo bar).

U prvom kolu zvezda je pobedila Radnički iz Niša 2:0, golovima Milijaša u 43' i 45' (slobodni udarac). Do tog trenutka Radnički je bio ravnopravan rival i imao jednu 100% šansu koju nisu realizovali zahvaljujući izuzetnoj nespretnosti (tehničkoj neobučenosti) svog igrača. Inače golovi zvezde na tom meču su posebna priča... Prvi gol, nakon šuta Milijaša lopta je zakačila jednog igrača i odbila se u nebranjeni deo gola Radničkog, dok drugi gol predstavlja sramotu domaćeg fudbala. Mogu slobodno da kažem da je golman pustio loptu da uđe u gol (nakon slobodnog udarca Milijaša).
U drugom meču pobedili su Jagodinu naših Mitoševića i Šušnjara, sa 3:0 golovima Milijaša 38' (slobodni udarac), Rakić 48', Lazović 67'. Oba meča su počeli u istom sastavu: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Lazović, Pečnik, Rakić.

Generalno, ono što karakteriše zvezdinu igru jeste, izuzetna agresivnost i težnja ka presingu kad lopta nije kod njih. Kad osvoje loptu pokušavaju dosta sa centaršutevima sa poludistanci kao i sa promenama težišta igre. Ono što njihova agresivnost izaziva kod protivnika jeste dosta greški (u iznošenju lopte), a greška u pasu često iznudi i faul. Na taj način su postigli i dobar deo golova (Milijaš udarcima sa distance). Inače ta agresivnost i presing nisu još dovoljno uigrani, pre svega u onom delu kad prvi igrač koji vrši presing ispadne, što ostavlja dosta prostora za kontre. Nešto slično kao i reprezentacija sa Mihajlovićem u samom početku ciklusa, naročito u utakmicama sa Belgijom. Njihovom treneru fali znanja o trenažnom procesu, što nadoknađuje velikom fanatičnošću i motivatorskim sposobnostima. Samo fudbalsko (trenersko) znanje je poprlično skromno i tačno tu vidim našu šansu.

Što se nas tiče, mi smo u prva dva kola pobedili Ofk Bograd 3:0 govima, Gaćinovića, Ivanića, Alivodića i 2:1 Mladost iz Lučana golovima Veselinovića. U prvoj utakmici smo sva tri gola postigli iz 16-ca, akcijama sa boka, a to je ono i što karakteriše igru ove sezone - završni pasovi dolaze uglavnom sa boka. Generalno stvramo dosta šansi, a to je ono čega smo se najviše pribojavali odlaskom Sergeja.

Ja bih rekao da je njihov stil igre stvoren za jednu školovanu ekipu, koja ima tehnički jake igrače u sredini i brze bočne, kao što smo mi. Tipujem na Ivanića, kome odgovraju ekipe koje igraju visoko i agresivno, jer tu do izražaja dolazi njegov osećaj za dribling i kontrola lopte (u sredini terena), i na Mijata, koji svojom brzinom i direktnošću traži prostor koji ostavljaju ekipe kao što je zvezda. Mi treba da budemo oprezni sa faulovima, da smanjimo greške u iznošenju lopte i da na desnog beka stavimo Živkovića jer Puškarić ne može da izađe na kraj sa igračima kao što su to Lazović i Pečnik.

Inače statistika kaže da od 2005/06 imamo na domaćem terenu imamo nešto bolji skor sa ciganima - 4 pobede, 3 nerešene i 3 poraza. Račnajući i utakmice na gostvanju kao i kup utakmice, od sezone 2005/06 ukupni skor sa ciganima je 9 pobeda ( 4 kod kuće i 5 u gostima), 5 nerešenih (3 kod kuće 2 u gostima) i 11 poraza (3 na Karađorđu, 6 na marakani i 2 u kupu).

Cene ulaznica:
-500 zapad
ssnigd
Posts: 3401
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by ssnigd »

Grbo svaka cast na analizi. Otprilike slicno i gledamo na nas i njih. Ono sto je posebno bitno u ovakvim utakmicama a to je ne nasedati nikako na njihove provokacije kojih ce svakako biti u liku Mijailovica i prljavosti malog Kovacevica na sredini. Sto bi rekli trebaju nam igraci koji su hladni kao spricer i koji plesu na terenu ne mareci ni za koga. Pokazali smo da znamo da igramo fudbal, tako i treba da nastupimo bez straha i respekta. Rekao bih da su sanse 50%-50%.

PS. Obrisi cenu karata za istok, to nece biti nasa tribina.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
madda fakka
Posts: 1114
Joined: Wed Jun 04, 2008 7:15 pm
Location: Adice

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by madda fakka »

Grba_NS wrote:U prvom kolu zvezda je pobedila Radnički iz Niša 2:0, golovima Milijaša u 43' i 45' (slobodni udarac). Do tog trenutka Radnički je bio ravnopravan rival i imao jednu 100% šansu koju nisu realizovali zahvaljujući izuzetnoj nespretnosti (tehničkoj neobučenosti) svog igrača. Inače golovi zvezde na tom meču su posebna priča... Prvi gol, nakon šuta Milijaša lopta je zakačila jednog igrača i odbila se u nebranjeni deo gola Radničkog, dok drugi gol predstavlja sramotu domaćeg fudbala. Mogu slobodno da kažem da je golman pustio loptu da uđe u gol (nakon slobodnog udarca Milijaša).
U drugom meču pobedili su Jagodinu naših Mitoševića i Šušnjara, sa 3:0 golovima Milijaša 38' (slobodni udarac).....
Lepa analiza Grbo svaka cast. Ako cemo da gledamo ovu suvu statistiku Milijas im je pola ekipe. Cuo sam da je prodat ali ne znam jel i dalje u ekipi u svakom slucaju je veoma bitan faktor da se ne prave glupi faulovi u zoni direktnog udarca na gol ili cak centarsuta. Oni nemaju neke napadace i iskreno vise se bojim njihove sredine nego napada. Babic i Pekaric ce njihove napadace zatvoriti nece se ni cuti.

Nasa ekipa sa druge strane moze napasti sa bilo kojim igracem iz veznog reda (pa cak i nastic ume odlicno da probije sam) ali zato nemamo Radoju vise u ekipi :( Ocekujem Mazica kao sudiju jedino tako cu znati AKO izgubimo da smo izgubili posteno. Ocekujem opet utakmicu u kojoj napadamo i igramo fudbal :!: samo hrabro do nove pobede momci :!: :!:
I Bog je Slaninar...
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4824
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by gospodinFKV »

Grba, bravo za analizu. Ja bih bio zadovoljan i sa minimalnom pobedom, samo da im kapitena ispratimo u drugu turski ligu kako dolikuje - podvijenog repa...
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by tulip »

Odlicna zapazanja Grbo i odlican skauting mrskog nam neprijatelja. Musavi su znacajno promenili stil igre dolaskom novog trenera. Visoki presing im je znacajno prolazio na domacem terenu, gde su uz gromoglasnu pomoc navijaca unosili pocetnu paniku u neiskusne protivnicke igrace. Mada bih ja sa velikom rezervom uzeo igru Radnicko N i Jagodine, obzirom da su prvi pod Vučićevim patronatom, a drugi su im uz Napredak i ofk-u, najveca filijala.
Po meni ce se glavna bitka voditi na sredini, gde ce nam ovaj put stvarno nedostajati Radoja. Ne sumnjam u igru Mareta i Ćomija. Oni ce debelo nadtrčati njihov vezni red i za klasu kvalitetnije vladati loptom. Nepoznanica mi je taj nas treci vezni igrac. Makaric bi mogao da podlegne tremi i pritisku zbog neiskustva. Puška bi na tom mestu bas legao jer igra jednostavno i cvrsto, a mogao bi cesce da dolazi u prilike i oproba svoju prangiju. Ni Popara ne bi bio lose resenje, obzirom da je bas protiv musavih odigrao svoju najbolju utakmicu u Voši.
Bez obzira na njihovu agresivniju igru, smatram da su u odbrani teška rupa. Ne vidim na koji nacin oni mogu da pohvataju nasa brza utrcavanja iza njihovih ledja. Tu moze samo Kovacevic eventualno da nam parira. Bitno je da Laza pojednostavi i ubrza igru. Da se skoncentrise na suteve i brza proigravanja, a ne na svoje driblinge.
Vanjina degaziranja, takodje mogu biti nase veliko oruzje i mislim da je slaba odbrana musavih, kao stvorena za to.
Njihov nesigurni golman uliva nadu u jos jednu nasu veliku pobedu, a njihovu katastrofu.
DAJ GOL!!!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8881
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by Radoye »

tulip wrote:Makaric bi mogao da podlegne tremi i pritisku zbog neiskustva.
Makaric bi morao da odmori ovu utakmicu, ako Dzimi ima pameti. Ovo je ipak vise od igre i ne treba tvrdoglavo eksperimentisati. Zivkovic na beka a Puska ili Tumba na zadnjeg veznog.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
srkins
Posts: 1446
Joined: Tue Apr 23, 2013 8:24 pm

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by srkins »

Nasa prednost su krila Gacinovic i Alivodic su mnogo bolji igraci od njihovih bekova ocekujem da im prave dar mar po odbrani. Onda misterija su golmani,dva mlada talentovana golmana zajedno 5 utakmica u JSL svasta moze da se desi s tim sto mi mozemo da stavimo i iskusnijeg golmana (Mogu i oni ako registrujy) i na kraju minus nam je po trenutnoj postavi Makaric ide na Milijasa,ocekujem faulove na iskustvo Milijasa jeste da je protiv Radnickog bilo smesno ali Jagodincima nije bilo spasa bio je savrsen sut. Ako mu se da tri cetiri sanse jednom ce pogoditi nema kondicije ali im znaci puno ume da opali a ume i da proigra treba ga se paziti.Mi imamo dve mogucnosti ili tim kao i do sada ili iskusniji moje dileme su Jovanic ili Vanja ili Zakula na golu ,Zivkovic ili Puskaric desni bek i Puskaric,Makaric ili Tumbasevic zadnji vezni.
Helm
Posts: 2101
Joined: Fri Aug 26, 2011 2:22 pm

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by Helm »

Iskreno, mislim da mi na desnom beku nemamo resenje za ovu utakmicu. Cinjenica je da Puska ima neke vrhunske kvalitete i da je znacajan igrac za tim, ali za beka jednostavno nije dovoljno dobar u odbrani (verovatno zbog nedostatka brzine). Ako se Puska stavi na zadnjeg veznog, koji mislim da mu je i prirodna pozicija, onda imamo logicnu situaciju sa Zivkovicem na svojoj prirodnoj poziciji. Problem je sto Zile nije cestito ni debitovao ove sezone i zbog toga (nedovoljno utakmica u nogama, velika zelja i znacaj utakmice) bi mogao lako da napravi neku glupost kao protiv Trencina, poput Nastica kada je tek pocinjao da igra redovno.

S druge strane, ono malo sto sam gledao zvezdu protiv Radnickog, u fazi napada jedino je Pecnik upotrebljiv igrac. Pravio je velike probleme odbrani i to upravo po levoj strani. Lazovic sa desne strane nista nije pokazao, zapazio sam da ima ogromnu sklonost da sutira iz svih pozicija cim dobije loptu, a svi koje sam video su bili bezopasni. Takodje ni od Savicevica nista nisam video. Jedino Pecnik i to upravo na poziciji gde smo mi najtanji. Rakic mozda ako dobije upotrebljivu loptu, ali mislim da Pekaric i Babic nece imati problem tu.

Sto se tice naseg napada, ocekujem barem 2 gola, kao sto su vec rekli pre mene - u onoj odbrani duva sa svih strana. Desni bek (ne znam ko je) ispao je milion puta protiv Radnickog, sticem utisak da je vrlo spor. To bi trebalo da bude raj za Mijata.

I obavezno skrenuti igracima paznju da ne prave glupe faulove u zoni suta.
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by laki »

Zile na desnog beka, Mare na Radojino mesto, Puska na maretovo mesto i sve ostalo kao i do sada i gazimo ih sa 2 0!

Ali sve to pada u vodu jer je Dzimi mazga i furace Makarica dok nam se to debelo ne obije o glavu!!
Image
User avatar
Grouch
Posts: 206
Joined: Tue Feb 25, 2014 4:44 pm

Re: III kolo JSL: Fk Vojvodina - fk crvena zvezda, subota 20

Post by Grouch »

http://www.fkvojvodina.rs/2014/08/derbi ... m-terminu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Opet neki debil koji je zaduzen za ova saopstenja(verovatno Capelja) izostavlja info za Sever.I ne samo na sajtu,nego ce tako biti bilo gde da se reklamira utakmica.Ljudi ce misliti da je Sever rezervisan za neke ljudozdere gde obican narod nema pristup...
User avatar
ДушанСП
Posts: 712
Joined: Tue Apr 23, 2013 4:08 pm

Re: 3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda, subota 20:30h

Post by ДушанСП »

Више се бојим нас него звезде.Да је ту Радоја,био бих убеђен да их добијамо,мада мислим да смо и сад квалитетнији од њих,али нам фали један задњи везни који ће да гризе.
Petrovic.B
Posts: 59
Joined: Mon Dec 05, 2005 4:11 pm

Re: 3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda, subota 20:30h

Post by Petrovic.B »

Vazno je podrzati decu protiv drzavnog projekta. Mora podrska do kraja, pritisak na savez i sudijsku organizaciju je ogroman pucaj i politicki pritisci i zato samo borbeno.
User avatar
borrissey
Posts: 1063
Joined: Fri Aug 26, 2011 9:25 pm
Location: ograda na Istoku

Re: 3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda, subota 20:30h

Post by borrissey »

Stvarno, koja je fora sa tim cenama za sever? Unosi se zabuna kao da se ne puštaju u prodaju...
Uzgred, po meni cene karata su niske. Slaninari su mahom pokupovali karte protiv OFKe za zapad, a 400 RSD za istok je bagatela. I da li klub konačno ima nameru išta da uradi da mobiliše uspavane Slaninare da dođu na stadion? Sad više nego ikad bih voleo da ih oduvamo na tribinama!
User avatar
ragazzi di Neoplanta
Posts: 350
Joined: Mon Dec 17, 2012 11:46 pm

Re: 3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda, subota 20:30h

Post by ragazzi di Neoplanta »

Da li su već puštene karte u prodaju? Moguće da nisam dobro čuo, a na sajtu ne piše, da su karte već u prodaji za zapad, a oni koji hoće da zamene svoj isečak za kartu za zapad će moći da urade dan pre utakmice i na dan same utakmice?
Ako je tako, onda će ponovo moći cigani da uzmu karte, i uopšte nema poente cela ova peripetija sa besplatnim kartama.
"Kontam da 99% mase sa ovog foruma stoji pola sata ispred rafa sa hlebom, ne znajuci koji da izabere."
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: 3. kolo JSL: Vojvodina-crvena zvezda, subota 20:30h

Post by laki »

Ne, za istok je ok cena, ne treba biti dju**e, neka bude 400 i neka idu svi tamo a za zapad neka bude 1000, pa ko od ciganstura ne zeli da ide na navijacku tribinu, kako onmi to kazu, tj na tribinu namenjenu za gostujuce navijace, izvoli pa pljuni soma pa sedi na zapad. Slaninarima koji nisu kupili kartu, mada je dosta njih pokupovalo protiv ofke, trebalo bi omoguciti da u sopu kupe zapad po povoljnijoj ceni u koliko dodju sa nekim obelezjem kluba. Tako da ili na istok ili nam napunite malo kasu, smrdljiva bargo. Jako mi je trulo to sa 500 din...
Image
Locked