Nino Pekarić

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Nino Pekarić

Post by ice »

Otvaram ovu temu ovde jer po svemu sudeci ovo ce biti poslednja takmicarska ekipa u Vosinom dresu naseg kapitena Nina Pekarica koji gotovo sigurno odlazi u zimskoj pauzi.Sta reci o njemu?Mislim da se godinama unazad posteno oduzio klubu i navijacima i ostavio znacajan trag.Eto neke simbolike,upravo je on i resio mec u Lucanima u sredu.Nino je mozda prvi igrac koji je dosao u nas klub iz beogradske sredine,a da se prema Vosi odnosio sa dubokim postovanjem i respektom.Skoro uvek je pruzao 100 % svojih mogucnosti na terenu,bio primer drugima a pogotovo mladjima,a cesto je igrao i povredjen.Tokom vremena provedenog u Vosi,Nino je izgradio dobar odnos i sa navijacima koji su pogotovo znali da cene njegovo NE Partizanu koji je hteo da ga vidi u njegovim redovima.Sta reci sem da ostaje zal sto Nino ne odlazi iz kluba sa peharom,ali ostaje nada da ce ga u tome zameniti na kraju prolecne sezone Gojko Kacar.Sve najbolje Ninu u daljoj karijeri.Bilo bi lepo da mu svi mi u subotu na neki nacin odamo priznanje
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Da dodam,moguce je da ce i Despotovicu ovo biti zadnja utakmica,mada on nema toliko konkretnih ponuda kao Pekara i mozda ce on ostati. U svakom slucaju hvala im obojici za sve sto su uradili za Vosu.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Ice, meni je posebno drago što si otvorio ovaj topik za Kapitena.

Sećam se prvenstvene utakmice Vojvodine i Radničkog iz Obrenovca odigranoj na stadionu Kabela, kada mi je taj visoki i pošteni momak, svojom igrom i ponašanjem na terenu, zapao za oko i kada sam na forumu tada oficijelnog sajta Vojvodine iskreno poželeo da ga dovedemo u Novi Sad.
Kada se transfer ostvario, sa tada malo poznatim centarhalfom, govorio sam da ćemo tek videti kakav posao je napravljen.Sećam se i jednog posta, nepoznate Obrenovčanke koja je podržala moje zadovoljstvo (iako je onda bilo nekog skepticizma zbog dovođenja anonimnog igrača) otprilke rečima:Vojvodina je dobila izvanrednog igrača, ali još boljeg čoveka.
Pekara se više nego pošteno odužio Klubu i navijačima. Ja mu želim još uspešniju karijeru u inostranstvu, da ga zdravlje i sreća posluže, a povrede zaobiđu.
Kao što je on nama drag, verujem da je i njemu drag Novi Sad i da će poželeti, kao i mi, da se ponovo vidimo u svakoj pruženoj prilici.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

Koliko god je dobro za Nina da ode u inostranstvo gde ce moci da zaradi vise para toliko mi je zao sto odlazi..:(
Rec je o odlicnom igracu ,kapitenu , pravom profesionalcu koji je pokazao mnogo puta kako treba da igra igrac koji nosi Vosin dres.
Zelim mu sve najbolje u zivotu ,da ode u dobar klub i da se jednog dana vrati , da bude pomoc mladjima...varijanta Pante.
vladans
Posts: 548
Joined: Tue Sep 18, 2007 2:55 pm
Location: novi sad

Post by vladans »

pre nekoliko nedelja hteo sam da otvorim ovu temu,ali mi se cinilo malko prerano iako je vec odavno bilo jasno da ce nas nas kapiten i jedan od najboljih igraca u narednom prelaznom roku definitivno napustiti!moram odmah da napomenem da mi je nino omiljeni igrac(neka se ostali ne naljute :D )i da ce mi biti bas zao sto na prolece vise nece biti sa nama,ali ako je neko zasluzio da se pre svega materijalno obezbedi a onda i da pronadje klub koji ce mu omoguciti igranje na nekom visem nivou,to je sigurno on! pre svega mislim da je nino(iako ga licno nepoznajem) atipican fudbaler za nase prilike i da to pokazuje u svakom svom interviju u novinama kao i kada(doduse veoma retko)gostuje na tv-u,jednostavno jedan skroz normalan lik sto je priznacete danas veoma retko medju fudbalerima u nasoj zemlji!secam se kada je dolazio u nas klub(u veoma teskom trenutku) da su mnogi bili skepticni kada je na konferenciji za stampu tadasnji trener bane smiljanic rekao kako poznaje njegovu porodicu i kako je on veoma kulturan i lepo vaspitan momak a tek na kraju rekao par stvari o njegovim igrackim kvalitetima. danas kada se toga setim vidim da je pored igrackih kvaliteta(kojih nas kapiten ima itekako)veoma vazno iz kakve kuce igrac dolazi i kakav je covek jer za uspeh celog tima podjednako je bitno i jedno i drugo!sto se tice njega kao igraca,sigurno je da od saule i tanasijevica mi nismo imali tako kvalitetnog i pouzdanog igraca u defanzivi,jednostavno nema tog igraca u nasoj ligi koji ce ga dobiti jedan na jedan,koji ce ga dobiti u skoku,a pored toga ima sasvim korektnu tehniku za poziciju na kojoj igra.a da negovorim koliko na psiholoskom planu znaci njegovo prisustvo drugim igracima(siguran sam da ima veliki udeo u napretku djurica),ponasa se kao pravi kapiten,bodri saigrace i kada naprave gresku i kada je tesko,a i mi smo na tribinama mnogo sigurniji kada ga vidimo na terenu!mslim da je i nas navijace zaduzio iz nekoliko razloga,pre svega postenim odnosom prema dresu kluba koji volimo,zatim sto je dosao kod nas u jednom veoma teskom trenutku kada su mnogi igraci zaobilazili novi sad i na kraju sto nije prihvatio otvorenu ponudu partizana letos vec se poneo kao pravi kapiten i sigurno tim cinom nastetio svojoj karijeri jer bi u suprotnom sad sigurno bio standardni reprezentativac i nebi imao problema da nadje klub na zapadu!
zelim mu da ode u neki ozbiljan kub u zapadnoj evropi,da ga zaobidju povrede i da nam se posle vrati da zavrsi karijeru u njegovom omiljenom dresu,dresu vojvodine :!: :!:
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Neverovatno cudan topic.... mnoga osecanja mi se mesaju sad.... jedno je sigurno,za kapitena ni rec zamerke.Kad se samo setim koliko puta je iznesen sa terena,koliko puta s vracao na isti,hramljuci,sa stegnutim zubima..... Vidi sve to neko odozgo,zato nam je Nino i doneo tri boda u Lucanima,ko ce ga znati,mozda taj gol i istoriju ispise,nikad se ne zna.Zao mi je sto cemo izgubiti takvog igraca,takvog coveka,ali se nadam,da ce se "vratiti na mesto zlocina" makar kao neki klubski funkcioner.Nino,zelim ti svu sportsku srecu u nastavku karijere,itekako si je zasluzio..... Sve najbolje!!!
Image
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Nino,hvala ti za sve,za svu radost koju si nam doneo,za sve golove koje si postigao,a pogotovo sto si verno cuvao nasu mrezu!Ipak,ponajvise ti hvala na profesionalizmu,na vernosti i odnosu prema navijacima!
Nazalost,ocigledno da ce uskoro biti otvoren topik Gojko Kacar...
Napred Voso!
limanfkv
Posts: 2834
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Sta reci posle svega...Onaj oprostaj,mislim da nema pravih reci!

Veliko HVALA, i SRECNO!

p.s. I da nam se vrati :wink:

JEDAN JE NINO KAPITEN!
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Puno zdravlja i sreće u daljoj karijeri! Svojom igrom i ponašanjem kako na terenu tako i van njega, meni je to važno, je pokazao kako treba da se ponaša svaki igrač!
" Dečko je pun zmajova! "
CICA GLISA
Posts: 28
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:14 pm

Post by CICA GLISA »

neznam zasto ovolika polemika oko NINA ... jeste on veliki igrac , voli VOJVODINU , super je momak .... Ja iskreno mislim da decko treba da ode preko i zaradi neku kintu , licno bih bio srecan ako bi ga video u REPKI , i da se vrati u VOSU i zavrsi karijeru pa da posle preuzme neku funkciju u klubu ... sto se tice njeovog odlaska , siguran sam da ce da ode ili ove godine , ili 2009 na leto , tu nema dileme , al pre mi nekako ideja da ce da ode na leto ......
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Malo li smo ga zadrzali...kada bi svaki igrac ostajao do 25 u zemlji...
I niko ovde nije rekao da ne treba da ode.Dao je srce klubu,vreme je za zaradu
Napred Voso!
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

Opet neka buva da Nino ide u zvijezdu :roll: Inace utamo u Bukurestu ne igra,ne znma zasto
Željko Brkić jedan je od nas!!!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Nadam se da nece uraditi ovu glupost :!:
vladans
Posts: 548
Joined: Tue Sep 18, 2007 2:55 pm
Location: novi sad

Post by vladans »

Dejan wrote:Nadam se da nece uraditi ovu glupost :!:
Pametan je on momak!Jedino ako ga bas neka velika muka ne natera!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

22. avgust 2008. | Izvor: B92
Lazetić, Petković, Pekarić u Zvezdi

Vezni fudbaler Nikola Lazetić, dosadašnji član italijanskog Torina, novo je pojačanje Crvene zvezde, saznaje B92. Lazetić, koji je prošao sve kategorije omladinske škole "crveno-belih", vratio se na 'Marakanu' posle 11 godina, a ugovor sa beogradskim klubom trebalo bi da potpiše u toku dana. Pored Lazetića, u redove Crvene zvezde dolazi i bivši dvojac Vojvodine - Nikola Petković i Nino Pekarić.

Lazetić je već nedeljama unazad pominjan kao moguće pojačanje Crvene zvezde, pregovori su u međuvremenu prekinuti, da bi dve strane sada, ipak, došle do dogovora.

30-godišnjem veznom igraču ovog leta je istekao ugovor sa Torinom, jednim od sedam italijanskih klubova za koje je nastupao tokom šest sezona u italijanskom fudbalu. Lazetić je napustio Zvezdu pre 11 godina, nakon što nije uspeo da se izbori za mesto u timu u generaciji Dejana Stankovića, a pod vođstvom Vladimira Petrovića Pižona.

Iz Beograda je prešao u Novi Sad i Vojvodinu, a od tada je nastupao i za Obilić, Fenerbahče, Komo, Kjevo, Lacio, Đenovu, Sijenu i Livorno.

'Crveno-beli' su se pojačali i Nikolom Petkovićem koji igra na poziciji levog spoljnjeg igrača. Petković bi trebalo da bude zamena za Poljaka Bronovickog koji će zbog obnovljene povrede kolena pauzirati narednih šest meseci.

Petković je bivši mladi reprezentativac, koji je karijeru počeo u Vojvodini, a prethodne dve sezone proveo je u turskom Genčeribigliju. Petković ima i jedan nastup za 'A' selekciju.

Pored Petkovića, u Crvenu zvezdu dolazi još jedan bivši igrač Vojvodine, Nino Pekarić. O Pekarićevom prelasku u redove 'crveno-belih' dosta se pričalo u poslednje vreme i izgleda da je taj dogovor konačno finalizovan. Pekarić, koji igra na poziciji centralnog defanzivnog igrača, posle Vojvodine kratko je nastupao za Dinamo iz Bukurešta, a karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca.
Locked