Intervju / Dragan Mandić

Novi Sad je najlepši grad u Srbiji i srećan sam što sam jedan deo karijere proveo u njemu29.12.2010. 08:47

Dragan Mandić(10)
Mandić u dresu Azal Azerbejdžana
Mandić u dresu Azal Azerbejdžana
O

ve zimske i hladne dane, uredništvo sajta je iskoristilo da obavi nekoliko intervjua sa bivšim prvotimcima FK Vojvodina. Uz veliku pomoć jednog našeg prijatelja, došli smo do Dragana Mandića.

Verovatno se sećate tog tihog momka, koji je u leto 2004. godine prešao u redove Vojvodine iz kulskog Hajduka. Po dolasku u Novi Sad brzo se ustalio u startnoj postavi. Bio je velika radilica, odgovoran u odbrani, ali bez velikog učinka u napadu, što, ruku na srce, i nije bio njegov zadatak.

Nakon dve sezone provedene u Vojvodini, dalji put ga vodi u daleki Azerbejdžan gde već petu godinu za redom zarađuje fudbalski hleb.

fkv.com: Koje vas uspomene vežu za Vojvodinu i Novi Sad?

Vežu me uspomene na to da sam upoznao i stekao mnogo prijatelja, što igrača, tako i trenera. Danas mi je dres Vojvodine, koji sam tada nosio, uramljen i okačen na zid u sinovljevoj sobi. Novi Sad je, bez sumnje, najlepši grad u Srbiji i smatram da sam zaista srećan što sam jedan deo svoje karijere proveo u Srpskoj Atini.

fkv.com: Da li ste u kontaku sa bivšim saigračima?

Naravno da sam kontaktu! Ponajviše sa Todićem, Vukeljom, Stepijem i Lazarevićem, da se ne naljute oni koje nisam nabrojao, ima ih dosta.

fkv.com: Najlepši i najtužniji momenat koji ste doživeli u Vojvodini ?

Najlepši momenat je kad smo konačno pobedili Crvenu zvezdu u Novom Sadu. Najtužniji je kad sam napravio penal protiv Partizana u Novom Sadu. Želeo bih sada javno da kažem hvala tadašnjem treneru Milanu Đuričiću koji je bio sa mnom u tom trenutku i pomogo mi da prebrodim tu tešku situaciju.

fkv.com: Koji je trener najviše uticao na vaš igrački razvoj?

To su Miroslav Vukašinović, Džimi Marić i Milan Đuričić. Svi su oni zaslužni za moj igrački napredak.

fkv.com: Najdraži gol koji ste postigli u Vojvodini?

Nisam postigao puno golova u dresu Vojvodine. Najdraži gol je pao na utakmici koja nas je sve koštala puno živaca. To je bio gol iz penala u kup utakmici protiv RFK Novog Sada!

fkv.com: Da li možeš nešto više da nam kažeš o tvom sadašnjem klubu i tvojim ambicijama u budućnosti?

Moj sadašnji klub je PFC Olimpic, koji je nedavno preimenovan u PFC Azal Azerbeijan. Klub je trenutno na trećem mestu, a osnovan je davne 2003. godine. U klubu sam već pet godina i mogu slobodno reći da sam veoma zadovoljan.

Za kraj bih želeo da iskoristim priliku i pošaljem veliki pozdrav za sve navijače i sve ljude koji vole našu Vojvodinu!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...