Intervju / Danijel Mojsov

Sanjam Premier ligu!24.05.2011. 10:07

Danijel Mojsov(21)
Strelac najznačajnijeg gola sezone
Strelac najznačajnijeg gola sezone
N

ekoliko Makedonaca je nastupalo za naš Klub, neki su ga predvodili i sa klupe, ali je malo onih koji su za tako kratko vreme postali naši istinski heroji! Kažu neki poznavaoci fudbala da je najvažnije u timu imati napadački tandem – mi tvrdimo, a i ova sezona je pokazala, da je gotovo presudno imati half-tandem. Kada ispred Kapitena Brke stoje oni (Mojsov i Trajković), tu za nas problema nema.

Daniel je, rešivši pitanja odbrane našeg gola, rešio još neka – kakva je samo dva maestralna gola (naravno, nisu mu ni prvi ni jedini) postigao u finalu Kupa, i da je pravde, bio bi proglašen "Igračem utakmice"! Da to nećemo nikada zaboraviti, neka svedoči podatak da će pred poslednji meč sezone, na našem “Karađorđu”, protiv Crvene zvezde (nedelja 17h), Danielu Mojsovu biti uručen Pehar za “Najznačajniji gol sezone” (taj drugi na pomenutoj utakmici, koji smo, mi navijači Vojvodine okupljeni oko ovog Sajta i Foruma PRIZNALI, za razliku od sudije Veselinovića).

Borba, želja, znanje, umeće… Kada dovodiš pojačanje u klub, kakav je FK Vojvodina, ono mora da pokaže baš navedeno. Daniel Mojsov je nama, u ovoj sezoni, pružio i više od toga, te ga s pravom zovemo NAŠIM HEROJEM.

Ekskluzivno za naš Sajt, Daniel je odgovorio na neka pitanja i time zadovoljio našu znatiželju. Kako sigurno preskače duel u sredu u Smederevu, a nadamo se da će dobiti smanjenje kazne i da će imati pravo da nastupi na gorepomenutoj utakmici u nedelju, te da će lično pomoći Klubu da se “okiti” vicešampionskom titulom, do tada mu želimo da se odmori i pripremi za naše zajedničko slavlje, nakon okončanja utakmice i sezone koja će svima nama ostati u sećanju!


fkv.com team: Koji su tvoji utisci o navijačima Vojvodine?

Mojsov: Najlakše bih odgovorio kada bih rekao “No comment”. Jer kako komentarisati one koji su najbolji? To znamo svi u Klubu, a nama igračima je bila posebna čast što smo čitave sezone igrali za njih. O podršci koju su oni nama pružali, ne vredi trošiti reči. Drago mi je i da je sve više ljudi na našem Stadionu, a onu njihovu “predstavu” na finalu Kupa je videla čitava Evropa. Navijači i Klub jesu jedno, i jedno bez drugog ne mogu. Zato ta podrška mora biti baš takva – konstantna i sve veća, kako bi Vojvodina dosegla one visine koje svi želimo.

fkv.com team: Koliko si igrački napredovao u ovoj sezoni?

Mojsov: Bilo bi nepravedno da ne kažem – u svojoj dosadašnjoj karijeri sam najviše napredovao upravo u FK Vojvodina, i to u apsolutno svim segmentima igre. Realno – imam odlične saigrače u zadnjoj liniji, pa mi i Vule, Paja i Trajče puno pomažu da zajednički ostvarimo cilj – da Kapiten Brkić ima što manje posla!!! Sjajno sam se uklopio u celinu, jer to Vojvodina ove sezone jeste – mašina bez mane!

fkv.com team: Da li možeš da nam kažeš nešto o tvojim planovima za budućnost?

Mojsov: Imam samo jedan plan – to je da svakim danom i svakim treningom sve više učim i napredujem. Verujem da će to doneti i neki moj budući veliki transfer, a najviše bih voleo da to bude engleska Premier liga. Simpatišem Mančester Junajted, pa zašto da se ne nadam da mogu jednog dana zaigrati i za taj klub. Preduslov tome je da nastavim sa napredovanjem, a to mi FK Vojvodina svakako omogućava.

fkv.com team: Da li imaš nešto da poručiš navijačima Vojvodine pred meč sa Zvezdom?

Mojsov: Da – dođite da još jednom ove sezone napravimo spektakl. Mi igrači na terenu, Vi na tribinama NAŠEG Stadiona, pa da se posle zajednički radujemo! To što ste sa nama i uz nas i kad je teško, govori o tome koliko ste VELIKI I HRABRI. Zato je obaveza svakog Igrača da vam to vrati borbom i hrabrošću na terenu. ZAJEDNO sigurno MOŽEMO do trijumfa i veličanstvene pobede!!! Zato ću da Vam se zahvalim na tome što ste meni lično i mojim saigračima pružili takvu podršku u toku čitave fudbalske godine, i u napred što ćete biti sa nama i u nedelju!


Daniele, majstore, Hvala za sve. Ponašanje, igru vrednu aplauza, ponosno nošenje našeg dresa… Posle svega viđenog – KAKO DA U NEDELJU NE BUDEMO PORED VAS? To je čast!!!

Vesti
Sezonske karte u prodaji

Fudbalski klub Vojvodina pustio je danas u prodaju godišnje karte za sezonu 2015/16, pa će tako karta za zapadnu tribinu moći da se kupi za 3000 dinara, a za istočnu tribinu za svega 1500 dinara. Imaoci godišnjih karata od prethodne sezone imaju dodatni popust od 10% pri...

Press
Mijat Gaćinović jača Ajntraht

Srđan Babić se početkom jula obreo u Real Sosijedadu, kako se zucka, njegov bivši saigrač iz Vojvodine i kompanjon iz švajcarskog investicionog fonda Mijat Gaćinović neće, kako se pričalo i pisalo, u Groningemu već u Ajntrahtu. Obrt je usledio...

Lista strelaca
Stanisavljević2
Mrdaković2
Ivanić2
Puškarić1
Kordić1
Ožegović1

Igrač sezone
Stanisavljević12
Ivanić5
Maksimović4
Stamenić4
Pankov2
Đurić1
Žakula1
Sekulić1
Kordić1

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...