Intervju / Dejan Govedarica

Imam dogovor sa klubom da posle karijere nastavim rad u omladinskoj školi.07.02.2005. 00:00

Dejan Govedarica(1)
Đ

UMI: Od večeras možete postavljati pitanja najiskusnijem i jednom od najboljih igrača Vojvodine!

PODBARA: Veliki pozdrav! Počeo si u Zrenjaninu kao napadač, pa si igrao u vezi i u odbrani. U kom segmentu igre možeš najviše da pružis danas? Ovde se nekoliko puta ponavljala ideja da ti i Belić treba da činite napad?

DG: Istina je da sam igrao na svim pozicijama u timu, trenutno mi najviše odgovara igranje u sredini terena, mada ideja nije loša sa Belkom u špicu.

PODBARA: Zašto smo neefikasni iz skok igre?

DG: Verovatno bi sa boljom postavkom i centaršutevima, realizacija bila bolja.

PODBARA: Šta misliš o pojačanjima?

DG: Imaju svi velike šanse i na njima je da ih iskoriste, treba da znaju da su u velikom klubu.

PODBARA: Da li te možemo očekivati na nekoj direktorskoj funkciji u klubu (mada ti još možeš puno da pružiš na terenu)?

DG: Imam dogovor sa klubom da posle karijere nastavim rad u omladinskoj školi.

PODBARA: Milan - Leće 1:2! Kako si se osećao posle drugog gola na San-Siru?

DG: Fenomenalno.

PODBARA: Da li si u kontaktu sa Samardžićem, Pantelićem i Mihajlovićem i ako jesi gde su oni?

DG: Da, sa svima sam ostao u kontaktu. Sami je u NS-u, viđamo se redovno, Mihajlović je na Kipru - čujemo se, i Panta je u kini.

PODBARA: Šta se dogodilo sa Zrenjaninom, velikim rasadnikom fudbalskih talenata? Da li ista opasnost preti Novom Sadu?

DG: Proleter je u velikoj krizi, nadam se da će uspeti da izađe iz nje. Ja znam Vošu iz boljih dana i sigurno treba da se vrati na taj put.

PODBARA: Najdraži gol i u kom klubu si proveo najlepše igračke dane?

DG: Reprezentacija - Španija, Voši i RKC-u.

PODBARA: Da li ti je budućnost vezana za Novi Sad ili inostranstvo?

DG: NS.

RED FIRM: Veliki pozdrav za Dekija.
Zbog čega na svakom treningu zastaješ kod trenera, dok ostali igrači trče? Da li svojim bogatim internacionalnim iskustvom pokušavaš da uputiš trenera u neke segmente koji nedostaju ili se radi o nečemu drugom?

DG: Sigurno je da i Ljube i ja treba da pomognemo svima u timu.

RED FIRM: Pošto si bio član reprezentacije upitao bih te za jednu tezu koja se sve više proteze u fudbalskim pričama mnogih sportskih radnika. Da li je istina da se u novije vreme mesto u reprezentaciji kupuje?

DG: Ja mislim da ne.

RED FIRM: Koji ti je gol u dresu Vojvodine najdraži? Da li je to možda onaj protiv Partizana (u Novom Sadu) u sezoni 95/96 (1:1, 85. minut) ako se ne varam, ti si ga dao?

DG: Biće da je taj.

RED FIRM: Da li je istina da si po povratku u klub dobio stan u vrednosti od 70 000 E?

DG: Naravno da nije. Nisam dobio ni kad su bili bolji dani u Voši.

RED FIRM: Da li bi voleo da karijeru zavrsiš u FK Vojvodini i da li postoji opcija da se tako nešto u skorašnje vreme i desi?

DG: Naravno, zato sam se i vratio, da pomognem koliko mogu.

RED FIRM: S' obzirom da si u Volendamu igrao sa dva saigrača iz Vojvodine (Samardžic i Vukov) da li bi nam preneo neke tvoje informacije vezane za ovu dvojicu igrača? Da li si sa njima ostao u kontaktu? Gde su, šta rade?

DG: I Sami i Vukov su u NS-u, viđamo se svaki dan.

RED FIRM: Prisećajući se na tvoje stare dane igranja u Vojvodini, tada je zaista teško bilo stupiti u kontakt sa nekim od fudbalera, jer je zaista vladala neka druga klima. Međutim, meni kao tadašnjem klincu uspelo da dobijem od tebe autogram koji mi je tada značio mnogo i ja ti se zahvaljujem.

DG: Bilo mi je zadovoljstvo.

VOJA: Jedan extra veliki pozdrav za Dekija od Voje iz Bačke Palanke (nadam se da me se sećas :))!
Deki, ti si igrač koji je meni trenutno najslabija tačka, moj si favorit i jako teško mi je pitati te bilo šta, jer i na terenu i van njega si pokazao da umesto reči za Dejana Govedaricu govore njegova dela!!!
Možda jedino, kad se Podbara seti gola za Leće, da se i ja prisetim golova koje si dao: reprezentaciji Argentine (kada si istrčao kontru, kao najbrži atletičar svih vremena), reprezentaciji Španije (gol koji je video ceo svet, i koji se teško zaboravlja), slavnom Ajaksu (gol koji samo fudbalski velemajstori mogu da nam priušte, lob golmana sa 20-ak metara, a golman 2-3 metra ispred linije), još slavnijem Milanu (gol glavom u same rašlje), Zvezdi (tvoj i Pantin gol se ne zaboravljaju, na Marakani za 2:2), Partizanu (kako si samo u kupu sada probusio Kralja)... Lično, najiskrenije bih voleo da te vidim sa Belim u špicu, ali... tu se vec Đumi pita.
Drago mi je što si se vratio u Vošu, i nadam se da ćeš i po završetku karijere ostati u Voši na nekoj funkciji, jer zaslužio si to, svojim igrama, zalaganjem, karijerom, delima... Posle Vošinog dresa, najdraži mi je dres RKC-a sa brojem 8!!!
Deki, hvala ti za sve radosti što si mi priuštio do sada!!!

DG: Veliki pozdrav za Voju, nisam te zaboravio, očekujem te na prvoj prolećnoj utakmici. Dres je spreman.

DEBELI: Veliki pozdrav za najboljeg poznavaoca holandskih liga i molim te da preneseš pozdrave još većem poznavaocu italijanskih liga jer ja nisam uspeo sinoć.

DG: Izvinjavam se u moje i Ljubetovo ime, mi stvarno nismo poznavaoci holandskog i italijanskog fudbala, bar što se kladionice tiče.

PODBARA: Da iskoristim šansu (nadam se da ćemo bar još jednom u ovoj sezoni ovako komunicirati) za još jedno pitanje. Da li je činjenica da si Vojvodinin fudbaler bila pogubna za tvoju karijeru u nacionalnom dresu? Ako saberemo tvoje igre u plavom dresu, ostaje pitanje kako to da te česće nije bilo u ekipi?

DG: Zadovoljan sam svojom karijerom, mada uvek može bolje. Nadam se da ćemo imati nove igrače u A selekciji iz Voše.

BOCKANAC: Dejane, šta misliš, da li bi Voša, realno, mogla da izbori mesto koje vodi u Evropu?

DG: Objektivno - teško, mada, nikad se ne zna.

BOCKANAC: Da li više voliš da igraš u odbrani ili u sredini?

DG: Sredina terena više.

BONDNS: Veliki pozdrav, velikom Dejanu (u Milojko Pantić stilu :)). Po meni, ti si trenutno najjači igrač u Vojvodini i po iskustvu i po znanju, a definitifno po zalaganju na terenu.
Koliko još misliš da ćeš moći da igraš (nadam se da nećeš kao Dejo ili Mijat da forsiraš, mislim da su na kraju ispali pomalo smešni)?

DG: Sigurno još ovo proleće. Za dalje ne znam.

BONDNS: Želja svih nas, koliko vidim po postovima na forumu, je da ostaneš u klubu i kada završiš karijeru. Da li bi "ćutao" i radio ili bi bio "bučan" i radio (znam sigurno da bi radio, jer si takav)?
Toliko od mene uz još jedan pozdrav za sve.

DG: U klubu verovatno ostajem, u omladinskoj školi. Radio bih, a kakav bi bio, zavisiće od situacija. Ko me poznaje, zna.
Veliki pozdrav svima, budite uz Vošu. Voša mora da nađe izlaz iz ove teške situacije

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...