Intervju / Danijel Aleksić

U narednom periodu ćemo sigurno biti ravnopravan protivnik Zvezdi i Partizanu01.12.2008. 00:00

Danijel Aleksić(2)
D

EJAN: Na pitanja forumasa odgovara nam Danijel Aleksić! Molio bih sve koji žele da postave pitanja da to učine što pre, pošto uskoro možemo očekivati i odgovore.

DA: Ćao svima, izvinjavam se zbog malog kašnjenja sa odgovorima ali verujte da stvarno imam dosta obaveza tako da ću se sad potruditi da vam svima odgovorim, nadam se da mi nećete zameriti.

ZELJAFCV: Ćao Alex!
Šta fali ovoj ekipi Vojvodine da bi konačno počela da igra lepršav fudbal? Da li je to kvaliteten plej, pošto je evidentno da pas igra slabo štima trenutno? Na primer, Tadić razbija u mladoj repki a ovde ne može da se sastavi. Šta je glavni problem u ovom timu?

DA: Ovoj ekipi vojvodine po meni fali jedan plejmejker, ostalo je sve ok i vidiš da igra polako ionako postaje sve bolja i bolja.

ZELJAFCV: Da li bi više voleo da odeš u neki inostrani veliki klub ili bi kao Gojko, Kraske i Lane, prvo se dokazao i postao vrhunski u nekom relativno manjem, na primer Herta? Nemoj ići nigde pre 21!!!

DA: Iskreno, joč nisam razmičljao gde bih voleo da nastavim karijeru, kada dođe vreme za to, videću.

ZELJAFCV: Ko još od tvojih vršnjaka može uskoro očekivati da uđe u vatru za prvi tim (mislim od Vošinih omladinaca), ko su momci pored tebe koji obećavaju?

DA: Za sad su najbliži, Ristić, Medojević, Mitošević, Smiljanić... Imamo vrhunske omladinske kategorije, Vojvodina sa njima u budućnosti će biti mnogo jaka!

ZELJAFCV: Oceni tandem Sepuja - Ti od 1 do 5?
Želim ti puno sreće i zdravlja u daljoj karijeri i naravno da osvojiš neke trofeje sa Vojvodinom!

DA: 4!

MILAN: Bezobrazluk nema granice!!!
Dani, nadam se da će ti između ostalog i ovo biti podstrek u nastojanju da postaneš vrhunski fudbaler. Mi bismo silno želeli da ostaneš bar još 3 godine u Voši, u kojoj ćeš ostaviti neizbrisiv trag začinjen šampionskom titulom. Ne obaziri se previše na ciganska posla. Isto takvim podmuklim metodom su pokušali da dođu i do Kačara, a vidi ga sada... Puno pozdrava!!!
edit: Ovo sam pisao u vreme dok je tekst o prelasku Aleksića kod cigana bio ovde postavljen.

DA: Hoće, naravno, a sad za budućnost, videćemo. Meni je u Vojvodini super za sad, nemam nikakvih zamerki a za dalje kako će i šta biti, stvarno ne znam. Pozdravljam te!

TURIJA: Velik pozdrav! Da Ti se prvo zahvalim na volji i hrabrosti da direktno odgovoriš na pitanja navijača Vojvodine, kao i odvojenom vremenu za nas. Želim Ti puno sreće i uspeha u karijeri i da Te uskoro gledamo u A Reprezentaciji.
Zaista se danas divno osećaju navijači Vojvodine kada vide kako u reprezentaciji igraju njeni bivši igrači, tj. da su glavna snaga Antićevog tima. Bez Laneta i Krase napad bi bio totalno tup i Antiću bi se već zadrmala stolica. Kačar će za jedno godinu - dve biti ravan pomenutom dvojcu i nezamenjiv na svojoj poziciji (valjda će dotle biti iskristalisano koja je ona?). Zbog sjajnih igara pomenutih igrača, nije čudo što Antić ima sve više poverenja u Vošine fudbalere, pa je kooptirao u repku Đurića i Mrđu (eh da je Despot imao sreće da dočeka u Voši Antaru, a ne da sad poziva Mrđu na kredu). Mislim da bi i Brka bio pozvan u A tim ( s obzirom koliko Antić sada ima poverenja u naše igrače), samo da Krčmarević dozvoli. Da ne dužim.
U kojem periodu, u dosadašnjoj fudbalskoj karijeri, smatraš da si najviše i najbrže napredovao, odnosno usvojio najviše fudbalske veštine i znanja. Naravno, prema ličnom utisku?

DA: Hvala na lepim zeljama! Mislim da mi je protekli period od godinu-dve dana najviše pomogao u tom nekom mom sazrevanju i navikavanju na seniorski fudbal koji se mnogo razlikuje od onog u mlađim kategorijama.

TURIJA: Da li misliš da je taj razvoj mogao ići i bržom uzlaznom putanjom? Ja mislim da jeste, bez obzira što je i ovo odlično za Tvoje godine. Upoređujući Tebe i Tadića, imam utisak da si daleko brže preležao "dečije bolesti" i da više nisi dete u seniorskoj konkurenciji.

DA: Mislim da je mogao ali za sad i ovo je ok, ne žalim se:)

TURIJA: Koliko još vremena (godina ili meseci) očekuješ (realno) da ćeš nositi dres Vojvodine?

DA: Mislim da ne duze od 2 godine.

TURIJA: Na kojoj poziciji u timu bi najradije igrao?
Imao bih još pitanja, ali dosta. I drugi će imati sijaset, pa treba na sve to odgovoriti.
Moram da kažem da si me neizmerno obradovao kada si se izjasnio za koji klub navijaš.To isto je rekao i Lane i Krasa i Gojko, nemajući ni najmanje dileme. I, vidiš gde su sada. Tako ćeš sigurno i Ti, tj. njihovim putem internacionalne i domaće slave. Zapamti, Vojvodina je uvek bila IN Klub. Klub posebne sorte ljudi. BITI NAVIJAČ VOJVODINE JE PRIVILEGIJA, A TEK ĆE BITI

DA: Na ovoj na kojoj se trenutno nalazim (napadač).

021: Zbog čega nosiš broj 33, da li ti znači nešto posebno?

DA: Da budem iskren, nisam ga ja ni birao, tako mi zapalo, ali super je broj i ne nameravam da ga menjam.

021: Da li je igra glavom tvoja slabija strana, ili sam ja stekao pogrešan utisak, posebno posle onog promašaja protiv Azerbejdžanaca?

DA: Jeste, to mi je najslabiji deo ali trudim se da to ispravim.

021: Kada možemo očekivati da ćeš preuzeti izvođenje slobodnjaka, pre svega onih iz izglednijih pozicija?

DA: Videćemo, to je kako se ko oseća u tom trenutku, ako se ja sledeći put budem najbolje osećao,preuzeću, što da ne...

021: Misliš li da ima još igrača iz tvoje generacije koji zaslužuju da budu u prvoj ekipi?
Za kraj, jedan mali savet (nisam mogao da odolim): Pokušaj manje da driblaš na sredini terena, da se što brže oslobađaš lopte i više sarađuješ sa saigračima u napadu. Takođe, nastavi slobodno sa pokušajima sa poludistance. Evidentno je da imaš paklen šut, a što više šutiraš - veća je verovatnoća da će neka od tih lopti završiti u protivničkoj mreži (kao protiv Borca).
Sve najbolje u nastavku karijere. Nemoj nas samo napuštati već ovog leta, ostani još koju sezonu.

DA: Nije moje da pričam o tome ali sigurno da ima igrača koji će uskoro biti u prvoj ekipi!

RADOYE: Pozdrav nasem Danijelu uz zelje za dugu i uspesnu karijeru. Samo jedno pitanje, vezano za našu evidentnu neefikasnost ove sezone: Mi navijači imamo svoja mišljenja o tome, ali stvari sa tribina (i preko TV) izgledaju drugačije nego gledano sa terena iz perspektive neposrednog učesnika. Među navijačima su mišljenja podeljena - neki kažu da je problem u sredini (nedostatak igrača "kreativca" koji bi hranio napadače upotrebljivim loptama) dok drugi misle da je problem u napadu (nedovoljan kvalitet novodovedenih pojačanja - pre svega Lazetića, pa i Purketa i Mrđe). Opet, ima i onih koji misle da problem ustvari nije na terenu već van njega (stručni štab, uprava...).
Ne želim da te stavim u nezgodnu situaciju jer i sam si u konkurenciji sa nekim od navedenih igraca (uz Bukuja i Sepuju), ali šta ti misliš, gde to najviše "škripi"? Gde menjati da bi konačno sve profunkcionisao kako treba?

DA: Iskreno, ne znam šta bih ti odgovorio, jer veruj mi da ni ja sam ponekad ne znam odgovor ni rešenje...

SSINGD: Pozdrav Dani i molim te na sva pitanja odgovaraj iskreno, bez klišea i uzdržavanja. Koji je uzrok u takvom nazadovanju u igri celog tima u odnosu na proleće? Odlazak Brzica, dolazak Bekija pa zatim i Radojičića, loš prelazni rok ili...

DA: Svi ti odlasci i dolasci su po malo uticali na našu igru ali igra sada naša postaje sve bolja i bolja i u nastavku sezone ce sigurno ličiti na onu našu staru prepoznatljivu igru!

SSINGD: Hoće li Vojvodina odigrati ove godine, a možda i sezone, utakmicu u kojoj će totalno razbiti protivnika na terenu? Sve do sada što smo dobili, dobili smo na mišiće, uz mnooogo sreće i gde smo strepeli do kraja utakmice.

DA: Evo, ova prošla protiv Jagodine je pravi primer jedne takve igre!

SSINGD: Šta misliš o koreografiji OD PET PENALA I BABA BI DVA DALA?

DA: Odlična, zaslužili smo :)

SSINGD: Mijatović, kapiten posle 5 mečeva za Vošu! Za sve navijače to je SRAMOTA. Kako ste se osećali ti i drugi igraci koji su godinama u Voši?

DA: Znam da je mnoge to iznenadilo ali veruj mi da je Mijat pravi vođa na terenu, dečko koji ima dva srca, bez obzira koliko je u klubu, mislim da bi mu je i ja dao u odsustvu Popa i Stoleta!

SSINGD: Kizito je ove godine naš ubedljivo najbolji igrač! Da li po tebi zaslužuje kapitensku traku?

DA: Ne

SSINGD: Atmosfera u ekipi, ali najiskrenije, bolja ili lošija u odnosu na prolece?

DA: Isto, nema razlike nikakve po meni, svi su odlični momci.

SSINGD: Lazetić u Voši, DA ili NE? Navijači glasno kazu NE!

DA: Po meni, da! Treba da mu pružite šansu.

SSINGD: Misliš li da Sepuja zaslužuje da dobije više šanse da igra i kako komentarišeš Gagino namerno ignorisanje navijača sa zapada da Sepuja dobije šansu da igra?
Sve najbolje u daljoj karijeri i da zaigras u tom Arsenalu kada ti taj dres tako lepo stoji kako si i sam izjavio

DA: Izvini, ali ne bih baš da odgovaram na ovo pitanje...
Pozdrav i hvala ti puno!

BUDABABA: Pozdrav Daniju, uz želje da ostvari fantastičnu fudbalsku karijeru i jednog dana se vrati da je završi u Vojvodini!
Da li misliš da je titula realnost za FK Vojvodina ili samo utopija najzagriženijih? (Ne samo ove sezone, vec i u narednom periodu)

DA: Možda nije realnost, ali sigurno da imamo šansu da je uzmemo, ako ne ove godine onda već u narednom periodu ćemo sigurno biti ravnopravan protivnik Zvezdi i Partizanu!

BUDABABA: Da li je bilo suđeno da nam se dogodi Lion (kao posledica odnosa između pojedinih grupa igrača)?
Sve najbolje, i molim te - budi iskren!

DA: Posle onakve utakmice koja se dogodi jednom u 100 godina, čini se kao da je bilo suđeno, sad zbog čega, ne znam.

LESA: Pozdrav za Danijela uz želje da se u beli svet otisne sa osvojenom titulom i kao prvi strelac lige. Da li u tvojoj generaciji ima neko koga bi voleo da vidiš u Voši?

DA: Nisam razmišljao o tome stvarno, možda Ljajica, Ignjovskog iz OFK...

LESA: Da li stvarno prvo Holandija pa neka od tri najjače lige? (ja bih lično radije voleo da te vidim odmah u Arsenalu ili Mančesteru pre svega zbog trenera koji ih vode)

DA: Prvo neki tim u kojem ću igrati sigurno, posle videćemo...

LESA: Sa kim od napadača, koji su trenutno u klubu, misliš da najbolje funkcionišeš?

DA: Ne znam, nisam imao priliku sa svima da igram...

MIHAILOV: Iz Veternika si, a znamo čiji navijači preovladavaju tamo. Šta te je inspirisalo da navijaš za Vojvodinu?

DA: Ja sam dete Vojvodine i nije logično navijati za bilo koji drugi tim osim Vojvodine.

MIHAILOV: Šta misliš o ideji da ne dobijate platu do kraja godine? (što je veoma glupo po meni)

DA: Naravno da nema ništa od toga, u pravu si za to.

MIHAILOV: Kakva atmosfera vlada u klubu trenutno, klub u pogonu ima preko 25 igrača, ima li nezadovoljnih? (iskreno)

DA: Atmosfera je odlična a i logično je da ima uvek nezadovoljnih igrača pogotovo što je svima stalo da igraju za ovaj klub ali to nezadovoljstvo se ne odražava na atmosferu.

MIHAILOV: Najdraži gol?

DA: U dresu reprezentacije koji je moju generaciju odveo na evropsko prvenstvo.

MIHAILOV: Jel pucaš penale? Puno sreće u daljoj karijeri!

DA: Naravno! :) Hvala ti puno,pozdrav!

GRBA_NS: Pozdrav za Danija uz najiskrenije želje za nastavak karijere, koja neće voditi u Zvezdu i Partizan. Od koga si najvise naucio u karijeri - koji trener?

DA: Iskreno, ne bih mogao da izdvojim nijednog posebno jer me je dosta trenera treniralo tako da je svaki od njih posebno drag.

GRBA_NS: Damir Topčagić - je l’ možeš nešto o njemu da kažeš (kakav je igrač), i koliko znam on više nije Vošin igrac?!

DA: Ne znam, igrali smo zajedno u mlađim kategorijama i bio je tada odličan igrač a sad ne znam, mislim da nije dobio pravu šansu.

GRBA_NS: Mančester ili Arsenal?

DA: Mančester

GRBA_NS: Najbolji tehničar u Voši?

DA: Duca Tadić.

GRBA_NS: Da li je Sepi stvarno toliko jak koliko sam čuo, i šta misliš o njemu?

DA: Mnogo je jak ali nije neki poseban kvalitet, a možda i nije dobio pravu šansu...

GRBA_NS: Da li su pojedini igrači svesni koliko ih mi navijači ne volimo? (Lazetić)

DA: Ne bih o tome da pričam, a što se tiče Lazetića, mislim da bi trebali da mu pružite šansu.

GRBA_NS: Možeš nešto više da kažeš o fudbalerima (drugarima) iz reprezentacije (90,91) - koga bi izdvojio kao najtalentovanijeg (posle tebe) i sa kim se najbolje slažeš od njih?
PS Moram stvarno da priznam da mi je prijalo kad su te par puta novinari pitali o budućem klubu (Zvezda, Partizan) a ti odgovorio da otkad znaš za sebe navijaš za Vošu i da je to jedini klub u zemlji u kom bi igrao! Još jednom sve najbolje u nastavku karijere Dani, i da dodam da zbog takvih kao što si ti, dolazi se na stadion!

DA: Ima mnogo talentovanih igrača iz tih generacija, npr. Ljajić, Medojević, Krstičić, Savić, Ignjovski, Milanović... Slažem se sa svima stvarno jer su svi super momci a najčešće se čujem i vidim sa Ljajicem.
E hvala ti puno, drago mi je da to čujem, stvarno!

SOMBORAC: Veliki pozdrav za našeg Danija! Pošto znam da si navijač Voše, da li možemo očekivati ubuduće proslavljanje golova sa Severom, emotivno kako su to činili Kačar i Despot?

DA: Za sad sam samo jedan gol postigao na toj strani i videli ste gde sam otišao.

SOMBORAC: Imaš lepu šansu da napraviš lepu karijeru u Voši, da ostaviš upečatljiv trag (već si najmlađi igrač koji je debitovao). Nadam se da nikada nećes ni pomisliti, a kamoli zaigrati za Titove blizance.

DA: Ne naravno, moja želja je iz Vojvodine u inostranstvo!

SOMBORAC: Kojeg trenera najviše ceniš i da li misliš da bi Gruja bio dobar trener prvog tima?

DA: Ne znam koga bih mogao da izdvojim ali za Gruju mogu da kažem da je vrhunski trener i još bolji čovek, što je najbitnije, i mislim da bi takvog trenera svi poželeli!

SOMBORAC: Za kojeg igrača iz domaće lige, misliš da bi predstavljao dobro pojačanje za Vošu?

DA: Ne znam stvarno ko bi mogao da bude pojačanje iz naše lige.

SOMBORAC: Koji ti je omiljeni strani klub i fudbalski idol?
Puno sreće i golova u nastavku karijere, nadam se da će ti se brzo u prvom timu priključiti Meda i Vuk.

DA: Omiljeni klub mi je Real Madrid a Pato mi je recimo idol, ili Anri!
Hvala i tebi, i ja se nadam za njih dvojicu da će se prikljuciti!

BUCA: Samo bih hteo da Te pozdravim, poželim puno uspeha i Titula u dresu najdražeg Ti kluba. Evo i par pitanja, nisam mogao da odolim. Šta misliš ko trenutno igra u Voši sa najviše motiva, da izgine na svakoj utakmici, da pokaže navijačima da zaslužuje da nosi dres naše svetinje? (samo nemoj odgovarati, da su to svi, jer dobro znamo da za neke u ovom timu naš dres ništa ne znači!)

DA: Iskreno, ne mogu da ti dam odgovor na ovo pitanje jer je nezahvalno zbog toga što ja sa tim momcima treniram i jedem za istim stolom svaki dan.

BUCA: Gde Ti nalaziš motiv za igranje u ovakvom šampionatu? U ljubavi prema klubu?
Pošto pretpostavljam da ti Internet i kompjuteri nisu strani, zamolio bih Te da svraćaš malo na ovaj naš forum, i barem posle svake utakmice da ostaviš neki svoj utisak, komentar! Samo tako nastavi, vredno radi, treniraj, i nastavi da na svakoj utakmici daješ sve od sebe i da naučiš nešto od Pantelinja.

DA: Meni ne treba neki veći motiv, dovoljno mi je to što volim ovaj klub i što uživam u fudbalu i svakoj narednoj utakmici ali sigurno da imam i primedbi i zamerki na ovaj naš fudbal u ligi koji je više nego tužan.
Puno pozdrava za sve navijače i vidimo se već na sledećoj utakmici!!!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...