Intervju / Darko Lovrić

Ceo život sam posvetio fudbalu, živim sportski i posvećen sam porodici21.04.2009. 00:00

Darko Lovrić(5)
D

EJAN: Na pitanja forumaša će odgovarati Darko Lovrić, pitajte!

SLOBANN: Prvo da pozdravim Darka i poželim mu srećne uskršnje praznike i sve najbolje u nastavku karijere!
Da li ćeš ostati i sledeće sezone u Vojvodini?

DL: Pozdrav za Slobu! Obzirom da imam 28 godina želja mi je da odem u inostranstvo, ali i ako ne odem, voleo bih da ostanem ovde i da ostavim neki trag u klubu.

SLOBANN: Kako je uticala na tebe nepravda da si bio u drugom planu cele sezone (jedan Mijatović koji nema veze sa fudbalom je igrao pre tebe)?

DL: Sigurno da mi nije bilo lako, ali sam trenirao, radio i verovao da ću dobiti pravu šansu.

SLOBANN: Sa kime od svih štopera se najviše slažeš u timu?

DL: Mada nismo imali priliku da igramo često zajedno na toj poziciji, ali na nekoliko utakmica koje smo odigrali pokazalo se da mi Stošić najviše odgovara.

SLOBANN: Šta misliš (ali iskreno) o navijačima Voše?

DL: Iskreno, mislim da ste odlični, i hvala vam što nam pruzate podršku na svakoj utakmici, kako kući tako i na strani.

SLOBANN: Je l' istina što kaže Brkić da prvi dođes na trening i zadnji odeš?

DL: Pa, istina je. Od malena imam tu naviku da dolazim ranije na treninge.

SLOBANN: Kako je na tebe uticala krađa sudije u meču sa Partizanom?

DL: Posle svake utakmice koju izgubimo budem jako nervozan, a pogotovo posle te utakmice gde nas je Spasić unakazio.

SLOBANN: Da li ćemo biti na kraju makar drugi?
Čestitam ti na dobrim igrama u dresu Voše! Samo tako nastavi!

DL: Mislim da imamo realne šanse da ostanemo na drugom mestu ukoliko nastavimo da pružamo dobre partije kao u proteklih nekoliko kola.
Hvala, potrudicu se!

TURIJA: Pozdrav za još jednog Sremca u FK Vojvodini!
Darko, nalaziš se u zrelim igračkim godinama (ali za štopera 29 nije puno), pa je moje prvo pitanje da li razmišljaš o inostranstvu ili nameravaš do kraja igračke karijere igrati u Vojvodini?

DL: Pozdrav!
Zbog godina sigurno da mi je na prvom mestu da odem negde u inostranstvo, ali i ako se to ne desi neće mi biti žao da ostanem u Vojvodini.

TURIJA: Da li si od početka bavljenja fudbalom igrao štopersku poziciju, ili neku drugu?
Meni se čini da imaš daleko bolju tehniku od "rođenih" štopera, pa sam "posumnjao" da si u mladosti igrao neko "kreativnije" mesto u timu?

DL: U karijeri sam igrao na dosta pozicija, ali najviše kao zadnji vezni i na štopera sam prešao pre par godina.

TURIJA: Koliko si visok i koliki odraz imaš?
Meni se čini da skačeš veoma visoko (za fudbalera), na pravo mesto, i u pravo vreme?
Sledeće što mi se dopada kod Tebe je što se trudiš da loptu iz skoka (kadgod je to moguće) uputiš ka saigračima, a ne da je samo odbiješ što dalje od sebe. Takođe mi se dopada što umeš da izneseš loptu, ne paničiš, i više nego tačno (za štopera) je predaš našim igračima.

DL: Visok sam 181cm, a što se tiče odraza, nisam merio ali sam zadovoljan.

TURIJA: Stekao sam utisak da si maksimalno posvećen fudbalu, savesno radiš i živiš sportski. Da li je to tačno?

DL: Tačno je. Ceo život sam posvetio fudbalu, živim sportski i posvećen sam porodici.

TURIJA: Da li je Novi Sad grad u kome vidiš sebe i posle igračke karijere?

DL: Novi Sad je jako lep grad, dolazio sam ovde često i pre nego što sam došao da igram u Vojvodini, tako da je moguće da ovde ostanem da živim.

TURIJA: Pošto si rodom Sremac, da li možda od malih nogu navijaš za Vojvodinu? Odnosno, od kada? :)

DL: Dok sam kao mali igrao u Radničkom iz Šida protiv mlađih selekcija Vojvodine, svideo mi se stadion Vojvodine. Maštao sam da jednog dana i sam zaigram na njemu u dresu Voše.
Pozdrav i hvala na komplimentima!

ICE: Pozdrav za Darka! Želim ti dobro zdravlje i uspešan nastavak karijere!
Mozeš li malo da nam opišeš tok tvoje karijere, od početka pa do kraja?

DL: Pozdrav!
Kao mali počeo sam da treniram u Radničkom iz Šida, gde sam i rođen. Nakon toga, sa 18 godina, sam došao u Vojvodinu, to je bilo u junu 1999. godine, ali se nisam dugo zadržao, samo šest meseci jer u klubu nije bila baš najbolja situacija. Kasnije sam igrao za Zvezdaru, Železnik, Radnicki (Novi Beograd), Voždovac, Bežaniju i sad, eto me opet u Voši.

ICE: Šta misliš, koja je idealna četvorka nazad u Vošinoj odbrani, koja dva beka i koja dva štopera?

DL: Poslednja utakmica sa Zvezdom je pokazala da u ovom sastavu dobro funkcionišemo, pa neka bude: Buač, Stošić, Lovrić, Kizito.

ICE: Šta misliš o mladom Karanu koji je na pozajmici u Novom Sadu i njegovim igračkim kvalitetima?

DL: O Karanu imam odlično mišljenje jer sam sa njim u paru igrao cele pripreme na prijateljskim utakmicama u Antaliji. Mislim da su ga nepravedno poslali na pozajmicu u Novi Sad jer zaslužuje da bude uz ekipu Vojvodine.

ICE: Da li na leto ideš iz Vojvodine ili ostaješ, ako ostaješ šta misliš kojeg bi novog igrača Vojvodina mogla da dovede na poziciji štopera, pošto je jasno da takav igrač treba jer gotovo izvesno Đuric i Stošic odlaze?
Toliko i mnogo pozdrava za Darka i pohvale za igre u drugom delu sezone.

DL: Za sada razmišljam samo da do kraja pružim još bolje partije i da ostanemo na drugoj poziciji, a kad dođe leto, videćemo šta dalje. Naravno da mi je prioritet da odem negde u inostranstvo jer imam 28 godina ali i ako ostanem neću zažaliti.
Što se tiče igrača na poziciji štopera koji bi mogao doći u Vojvodinu, Goran Dragović iz Javora je odličan igrac ali tamo ne dobija šansu da to pokaže.
Pozdrav i hvala na postavljenim pitanjima!

BUDABABA: Pozdrav za Lovreta (ako ti to nije nadimak, eto, dobio si novi) i moram reći da si me prijatno iznenadio svojim igrama u drugom delu sezone, pošto sam na početku sumnjao u tvoje kvalitete (valjda ti nisam dao dovoljno dug period adaptacije). Nadam se da ćeš ubuduće pružati još bolje partije i greške svesti na minimum. Samo tako nastavi, na dobrom si putu, i nemoj da se uljuljkaš posle ovih pohvala, već radi još više na sebi.
Da li spadaš u brže ili sporije igrače u FK Vojvodina, i za koliko istrčiš 100m?

DL: Pozdrav!
Tu sam neka zlatna sredina, nisam dugo merio koliko trčim na 100m, javiću ti kad se testiram.

BUDABABA: Da li si Vojvodinu simpatisao i pre nego sto si došao u klub i smatraš li je usputnom stanicom u svojoj karijeri ili mestom na kojem bi se mogao i duze zadržati?

DL: Naravno da sam je simpatisao jer potičem iz ovog kraja, a i pre 10ak godina sam bio kratko u Voši, a cilj mi je da ostavim trag u klubu, i da se jednog dana, kad završim karijeru, ponovo vratim ovde.

BUDABABA: U kojoj stranoj ligi bi voleo da zaigraš?

DL: Od malih nogu sam maštao da igram u Španiji, a ne bi bilo loše kad bi se to i ostvarilo.

BUDABABA: Da li možeš iz svake linije tima (odbrana, sredina, napad) da izdvojiš po jednog igraća, na osnovu njegovih fudbalskih vrlina i znanja, kao i da obrazložiš zašto je to tako.

DL: Kizito kao odbrambeni, Popović kao vezni i Mrđa kao špic jer svi poseduju kvalitete koji su potrebni za igrača na tim pozicijama.

BUDABABA: Ko ti od preostalih štopera u timu najviše odgovara, tj. sa kim se najbolje razumeš na terenu?

DL: Miodrag Stošić

BUDABABA: Možeš li, u svoje i u ime kolektiva, da nam obećaš barem to drugo mesto?
Očekujem, naravno kao i svi drugi, iskrene odgovore na sva pitanja. Pozdrav i puno uspeha u daljoj karijeri!

DL: Ako budemo pružali dobre partije kao u proteklih nekoliko utakmica, nadam se da ćemo zadržati drugo mesto i proslaviti zajedno sa vama po završetku sezone.
Pozdrav i hvala!

ETXEBERRIA: Pre svega, pozdrav za našeg štopera!
Za koga navijaš, (slobodno reci ako ne navijaš za nas, mnogi igrači koji su tu ponikli ne navijaju tako da smo navikli)?

DL:Pozdrav!
Oduvek sam bio privržen klubovima u kojima sam igrao a Vojvodina je od njih najveći,i ako budem otišao u inostranstvo ostaću njen navijač.

ETXEBERRIA: Ko je po tebi pojedinac koji se izdvaja kao najbolji?

DL: Izdvojio bih Josepha Kizita i Željka Brkića

ETXEBERRIA: Planovi za sledeću sezonu?

DL: Prioritet mi je da odem u inostranstvo, ako se to ne desi, voleo bih da ostanem u Voši.

ETXEBERRIA: Da li igrači shvataju koliko navijačima znači pobeda na Marakani?
Sve najbolje!

DL: Videli smo to po povratku sa utakmice. Mnogo ste nas obradovali tim gestom jer nam mnogo znači vaša podrška. Nadam se da ćemo i po završetku prvenstva svi zajedno proslaviti drugo mesto.
Hvala!


SOMBORAC: Pre svega jedno veliko hvala Dejanu za još jednu priliku da pitamo nase prvotimce, to je zaista privilegija!
Želim da kažem da mi je izuzetno krivo što sam imao pogrešno mišljenje o Darku Lovriću prilikom njegovog dolaska u Vojvodinu. Olako smo ga povezali i stavili u isti koš sa igračima koji su tada došli, Mijatovićem i Lazetićem, samo što je u odnosu na njih Lovrić za dve klase bolji čovek i fudbaler, zaista je lepo čuti kada skoro svi prvotimci govore da je pravi sportista i profesionalac koji je primer ostalim. Pored toga, prilikom dolaska u naš klub to nije učinjeno posredstvom i zahvaljujući menadžeru, pa zato nije dobijao pravu priliku od samog starta, a i kada bi je dobio mi bi smo bili suviše kritični zbog ranijih predrasuda. Uvek je u životu slađe kada dođes do onoga što želiđ težim, zaobilaznim i pravim putem, tada te i ljudi više cene i poštuju. Mislim da stvari polako dolaze na svoje mesto!
Za kojeg štopera ili uopšte fudbalera iz naše lige misliš da bi mogao da bude dobro pojačanje za naš klub (ne računamo ovde dva BG kluba)

DL: Pozdrav i hvala tebi i ostalim navijačima što sada imate lepo mišljenje o meni kao igraču a ja ću se potruditi da i dalje ostavljam dobar utisak!
Na mene su najbolji utisak ostavili igrači Rada - Slaviša Jeremić i Jovan Radivojević. Možda bi njih dvojica bili prava pojačanja za Vojvodinu.

SOMBORAC: Kojeg trenera posebno ceniš?

DL: Ima ih više,ali bih izdvojio Nebojšu Vučićevića i Milana Đuricica, sadašnjeg trenera Inđije.

SOMBORAC: Da li misliš da su sadašnji fudbaleri Vojvodine dobro upoznati sa dugom tradicijom našeg kluba i da li su svi dostojni da nose dres sa grbom Voše?

DL: Mislim da nisu svi igrači dovoljno upoznati sa tradicijom našeg kluba, a što se tiče igrača, smatram da su dostojni da nose dres sa grbom Voše samim tim što se nalaze u klubu.

SOMBORAC: Nakon završetka karijere, da li sebe vidiš i dalje u sportu ili imaš neke druge planove?

DL: Od svoje 7. godine igram fudbal i planiram da posle završene karijere ostanem u sportu jer ne vidim sebe u nekom drugom poslu.

SOMBORAC: Koji ti je omiljeni strani klub i igrač?
Želim ti puno uspeha u nastavku prvenstva!

DL: Omiljeni klub mi je Barselona a od igrača najvise cenim Mesija i naseg Vidića.
Hvala!

GRBA_NS: Pozdrav za Darka, možda i našeg najboljeg igrača poslednjih mesec dana, i moram reći da me stilom podsećaš na našeg najboljeg štopera Nemanju Vidića - zaista si neprikosnoven u skoku, kao i on...
Želim takođe da kažem da mi nije jasno zašto od početka nisi imao prednost u odnosu na neke igrače, jer si nas sve prijatno iznenadio, samo tako nastavi!
Da li ima neki klinac u Voši(omladinac) koji te je impresionirao, a da to nije Dani?

DL: Pozdrav za Grbu i hvala na lepom misljenju!
U klubu ima dosta mladih igrača koji mogu da izrastu u prave profesionalce, ali bih izdvojio Medojevića i Katei Sašu.

GRBA_NS: Igrač iz reprezentacije koji ti se najviše dopada i kog najviše ceniš(a da nije Vidic)?

DL: Najvise cenim kapitena Stankovića a smatram da je trenutno najbolji igrač naše reprezentacije Milan Jovanović.

GRBA_NS: Najbolji štoper u ligi (po tebi), i napadač protiv koga ti je bilo najteže igrati?

DL: Ne bih mogao da izdvojim ni jednog posebnog štopera, ima ih više sa podjednakim kvalitetima.

GRBA_NS: Najbolji igrač Voše?!
Pozdrav za Darka, sve najbolje u nastavku karijere!

DL: Najbolji igrac Voše - Joseph Kizito, a i golman Brkić ne zaostaje.
Hvala i pozdrav za tebe Grbo!

BUCA: Pozdrav Darko, kako su te moji istomišljenici pitali već sve vezano za fudbalski teren imam neka škakljivija pitanja. ;)
Na početku sezone, verovatno najgora utakmica Vojvodine kako ekipno tako i pojedinačno u Izraelu. Da li bi mogao da nam opišeš ukratko tu utakmicu i da nam navedeš iskrene razloge takve očajne igre našeg tima?

DL: Pozdrav Buco!
S obzirom da je to bio početak sezone i da nismo pružali dobre partije u prvenstvu, možda je Hapoel u tom momentu bio veliki zalogaj za nas.

BUCA: Evo i pitanja čiji je odgovor meni i najvažniji. Da li si posle nekog poraza ili remija (OFK, Čukarički) razmišljao o ljudima koji su tu utakmicu pratili, ne na način "nismo imali sreće, žao nam je", nego da se zapitaš, kako je onim ljudima što nam na svakom gostovanju prave atmosferu kao da igramo na Karađorđu, a na Karađorđu, kako je bilo onim 500 ljudi koji su svaku utakmicu vise srcem nego glavom uz vas? Da li se ta tema ikada javila kao razgovor među vama igračima u svlačionici?

DL: Sigurno da svaki poraz koji doživimo, igračima teško padne, i da posle svake takve utakmice pričamo o razlozima zašto je bilo tako. Veruj mi da razmišljamo i o tome kako nas ljudi koji nas gledaju sa tribina doživljavaju u tom trenutku i da nas je sramota što se nismo pokazali u boljem izdanju.

BUCA: Da li Kizito može još bolje da igra?
Pozdrav Darko, želim ti da te zdravlje posluži i da imaš puno sreće u životu, naravno ako Bog da i da ostaviš neizbrisiv trag u Voši!

DL: Kizito je jedan od mojih najboljih drugova u klubu i znam koliko se trudi da odigra svaku utakmicu što bolje a naravno da svako od nas misli da uvek može da pokaže i nešto više.
Hvala na lepim željama, potrudiću se koliko god mogu!

STOIK: 'Di si Darko? :) Imam samo jedno pitanje za tebe, da te ne mučim previše.
Šta si to radio saigračima na pripremama, kad kojeg god da sam pitao za tebe, svi do jednog su odgovorili: Aaaaaa, Lovre je lik! :)

DL: Pozdrav za najboljeg fotografa!
Ne znam šta da ti odgovorim, verovatno sam im zanimljiv... :)

STOIK: Ustvari, evo još jedno bonus pitanje. Kad si poslednji put dao Brki gol na treningu? (PS Budi iskren, čuće Brka za odgovor)
Sve najbolje u daljoj karijeri i mnogo dobrih izbijanja lopte sa linije gola, kao recimo one sa Marakane.
Pozdrav!

DL: Što se tice golmana Brkića, svakodnevno vadi loptu iz mreže. :)

1892: Veliki pozdrav za Darka i samo bih želeo da te pohvalim i da kažem da si nas sve prijatno iznenadio sa poslednjih nekoliko partija, svaka cast!
Koji su to lokali u koje izlaziš po NS, tj. vrsta muzike koju slušaš?

DL: Pozdrav i za tebe!
Slabije izlazim, uglavnom su to porodična druženja, a od muzike sve može da prođe u zavisnosti od raspoloženja i okruženja.

1892: Da li igraš texas holdem, pošto znam da je popularan među pojedinim igracima Voše? :)
Puno sreće u daljoj karijeri, bilo to u našem dresu ili inostranstvu!

DL: Nisu me navukli na poker ovi mlađi. :)
Hvala!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...