Press / Mondo: Apija uz Moreiru?

Apija uz Moreiru?29.01.2012. 11:34

Mondo(0)
F

udbalski klub Vojvodina, nakon što je 21. januara ove godine angažovao bivšeg fudbalera Partizana Almamija Moreiru, najavio je da to neće biti jedina "bomba" u ovom prelaznom roku.

Srpski mediji najavljuju da je ta druga "bomba", ni manje-ni više, nego bivši kapiten Gane, Stiven Leroj Apija. On bi narednog ponedeljka trebalo da doputuje u Novi Sad na završne pregovore sa "lalama", posle čega će - ako ne bude iznenađenja - biti podvrgnut lekarskim pregledima.

To bi potencijalno mogla da bude poslednja prepreka za Apiju da potpiše za Vojvodinu, s obzirom na to da od kraja sezone 2010/11, tokom koje je nastupao za Ćezenu u Seriji A, ovaj snažni defanzivni vezista nije igrao profesionalni fudbal.

To je Apiji prvi put od 1997. godine i dolaska u Evropu, u tim Udinezea, da nema klub. Od tada, bivši kapiten "Crnih zvezda" sa svetskih prvenstava 2006. u Nemačkoj i 2010. u Južnoj Africi, nastupao je redom za Parmu, Brešu, Juventus, Fenerbahče, Bolonju i Ćezenu.

U Seriji A odigrao je blizu 150 mečeva i suvišno je govoriti koliko bi, uz Moreiru, bio od koristi za mladi novosadski sastav u nastavku sezone.

Apija je za Ganu, za koju više ne nastupa, odigrao 69 utakmica i bio strelac 16 golova. Rođen je u Akri, 24. decembra 1980. godine.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...