Press / Večernje novosti: Katai i Mitošević: Ne znamo šta je problem Vojvodine!

Katai i Mitošević: Ne znamo šta je problem Vojvodine!28.03.2012. 07:51

Večernje novosti(1)
N

A treninzima pesma, ali na mečevima, disharmonija. Od starta proleća nešto ne štima u profesionalnom pogonu Novosađana, od čijih fudbalera se mnogo više očekivalo, s obzirom na to kakav sastav imaju i kada se zna kakvim potencijalom raspolažu. Poraz na Karaburmi upalio je lampicu i potvrdio da negodovanje i nezadovoljstvo navijača igrom njihovih miljenika, nije bilo bez osnova.

- Obrušili su se svi na nas, kao da smo ispali iz lige - kaže Aleksandar Katai (20), levokrilni napadač Novosađana. - Naravno, nije lepo kada se doživi poraz, ali u sportu mora i da se izgubi. Šta se dešava s nama, zaista ne znam. Lično, ne znam ni gde bih locirao problem. S druge strane, znam da sa strane nemamo nikakvih problema, da su sve plate i premije isplaćene unapred i kada se sa tribina pogleda na naš učinak na terenu, ispada da se ne zalažemo, ali nije tako. Imamo volju, želju i htenje da sve bude bolje. Jasno je da nemamo mnogo vremena da se "nameštamo" i da tražimo gde smo pogrešili, gde nismo. Jer nam predstoji žestok ritam sreda-subota. Zato, jedini recept je da pokažemo sliku koju želimo već u subotu kada na "Karađorđu" dočekujemo Jagodinu. U tom meču, jednostavno, moramo da pokažemo još više borbenosti i volje za pobedom. Jer, tako mora da bude.

Njegov vršnjak, Vuk Mitošević, sjajni veznjak Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije, takođe s mnogo emocija doživljava situaciju u kojoj ekipa ne pokazuje željeno.

- Nemamo nikakav problem u klubu a zašto nam ne ide, verujte, mnogo me muči to pitanje - kaže Mitošević. - Razmišljam o tome i nije lako, jer nema uživanja na treninzima kao ni u privatnom životu. Sve se održava na to. Zato, smatram da je jedini izlaz iz svega da svako od nas u glavi raščisti i odluči da jednostavno mora celog sebe da pruži na terenu. Znamo čime se bavimo i znamo da u fudbalu moraš dobiti mnogo mečeva da bi bio zapažen, kao i da samo jedan poraz može sve to da baci u vodu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...