Press / Dnevnik: Cilj Novosađana jasan - pehar

Cilj Novosađana jasan - pehar10.04.2014. 22:11

Dnevnik(1)
D

vostrukom pobedom od po 1:0 nad Spartakom u Novom Sadu, a potom i u Subotici, fudbaleri Vojvodine plasirali su se u finale Kupa Srbije. Na taj način crveno-beli našli su se po sedmi put u istoriji kluba u meču koji će odlučivati o osvajaču pehara pobednika Kupa, jedinom domaćem trofeju koji Novosađani nemaju u riznici.

Uz to, u poslednjih pet godina biće ovo četvrto učešće crveno-belih u meču za veliki pehar FSS i 7. maja će imati novu šansu da da ga osvoje i to baš u godini kada proslavljaju 100. rođendan kluba. Rival će im, baš kao i u prošloj sezoni, biti tim Jagodine, ekipa koja brani pehar i koja je u polufinalu dva puta savladala OFK Beograd.

Kao i u prvenstvenom susretu s Partizanom, strelac odluke i na Gradskom stadionu u Subotici bio je Sergej Milinković-Savić, omladinski reprezentativac naše zemlje i momak koji je tek napunio 19 godina i koji iz meča u meč potvrđuje talenat. Uz iskusnog stopera Nina Pekarića bio je najbolji akter ove utakmice.

- Presrećan sam i prezadovoljan zbog toga što su moji golovi bili presudni za izjednačenje u Beogradu, odnosno za pobedu u Subotici – rekao je stariji od braće Milinković-Savić. - U Subotici sam iskoristio priliku koja mi se ukazala uz dosta sportske sreće i posle lopte koju je, nakon odbitka od stative, uspeo da mi doturi Srđan Babić. Pogodio sam mrežu Spartaka i ispostavilo se da je to bio gol za finale i novu priliku Vojvodine da osvoji trofej u Kupu Srbije.

O samoj utakmici u gradu na severu Bačke, popularni Serđo je istakao:

- Nismo ušli u meč onako kako je trebalo, ali domaćin, ipak, nije imao šansi da nas opasnije ugrozi. U nastavku, međutim, delovali smo dosta bolje, organizovali smo nekoliko veoma dobrih i opasnih kontranapada i jedino smo zatajili u realizaciji.

Kup je šansa da ova izuzetno mlada ekipa Vojvodine stigne i do vrednog trofeja u srpskom fudbalu.

- Biće nam ovo prvo veliko finale i šansa da već na samom početku naših karijera uđemo u klupsku istoriju. Učinićemo sve da tako bude, u to nema nikakve sumnje. Sada nam je u glavama prvenstveni susret s Radom, koji igramo u nedelju na „Karađorđu“ i koji će, nema sumnje, biti veoma težak. Međutim, želimo da pobedom pokažemo da nam je i dalje cilj u prvenstvu da osvojimo treće mesto, iako ni jednog trenutka nećemo zaboraviti da je Beograđanima svaki bod zlata vredan u borbi za opstanak. .

Vojvodina sve više igra na način kao kada su njeni omladinci dva puta osvajali titule prvaka Srbije.

- Nije to nikakakvo čudo, sve nas je više u prvom timu i to je nekako i očekivano, zar ne? Ne znam ko se nalazi u ulozi favorita i to ni ne treba da nas opterećuje. Znam šta nam je cilj, a to je da podignemo trofej. Ponoviću, do tada ima dosta vremena, čekaju nas izazovi u prvenstvu i o duelu s Jagodinom razmišljaćemo kada za to bude vreme – zaključio je Sergej Milinković.Savić, igrač koji je i pred početak prolećne sezone „viđen“ kao jedan od nosilaca igre Vojvodine i mladić koji sve više dokazuje da izrasta u motornu snagu crveno-belih.


Bez treme

U utakmici s Partizanom Sergej Milinković-Savić izjednačujući gol i bod Vojvodini doneo je šutom s bele tačke u 93. minutu. S obzirom na njegovu mladost, zanimalo nas je da li je bilo treme u tim trenucima.

- Ne, nikakve treme nije bilo – odgovorio je uz dečački osmeh mladi igrač crveno-belih. - Čak sam bio srećan što imam priliku da baš ja budem strelac. Sačekao sam golmana Lukača da krene u jednu stranu i poslao loptu u suprotnu.


Sosa želi nastavak dobrih igara

Šef stručnog štaba Vojvodine Branko Sosa Babić nije krio zadovoljstvo zbog plasmana u finale Kupa.

- Pravo je zadovoljstvo biti deo atmosfere koja vlada u ekipi posle važne pobede u Subotici. Vidite i sami da je raspoloženje na visokom nivou, ali već smo počeli da razmišljamo o susretu s Radom i o tome kako da ga odigramo što bolje. Želimo da pokušamo da nastavimo s dobrim igrama u kontinuitetu.

Dodajmo, utakmica Vojvodina – Rad igra se u nedelju, na stadionu „Karađorđe“, s početkom u 18 časova.


Čestitka gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je fudbalerima Vojvodine na plasmanu u finale Kupa Srbije. On je u lestitci rekao:

- U ime grada Novog Sada i svoje lično ime, čestitam vam od srca na plasmanu u finale Kupa Srbije, na borbenoj igri i zasluženoj pobedi. Još jednom ste nas obradovali rezultatom i ponovo probudili nadu da ćemo se u maju zajedno radovati trofeju koji nedostaje u vašoj stogodišnjoj istoriji i koji čekaju svi Novosađani. Novi Sad je uz vas! Zajedno do konačne pobede!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...