Press / Večernje novosti: Rad pogotkom Injca odneo tri boda iz Novog Sada

Rad pogotkom Injca odneo tri boda iz Novog Sada14.04.2014. 08:36

Večernje novosti(0)
R

ad je iznenadio Vojvodinu. Ekipa sa Banjice je na „Karađorđu“ načinila značajan korak u borbi za opstanak osvojivši sva tri boda. „Građevinari“ su i pored mnogo bolje igre domaćina uspeli da iskoriste samo jedan kiks u odbrani Vojvodine i postignu pogodak koji im mnogo znači kao temelj za gradnju člana elite. Pogodak za trijumf postigao je Injac u 52. minutu kada je centaršut Mihajlovića udaracem glavom prosledio u mrežu Novosađana.

Vojvodina je imala više od igre, nekoliko izglednih prilika ali i pokušaja kojim nije uspela da probije zid „građevinara“.

Najpre su pripretili „građevinari“, već u prvom minutu. Injac je odlično šutirao glavom posle centaršuta Ožegovića ali se istakao domaći golman Jovanić. Na taj način, gosti su stavili do znanja da će igrati za ceo plen, s obzirom na činjenicu da se bore za goli superligaški život. To su potvrdili, međutim, samo još jednom u prvom delu duela. U 14. minutu Ožegović je bio u prilici ali je golman Jovanić istrčao i odbranio pokušaj napadača Rada, da bi Ožegović zatim „otpadak“ prebacio preko gola Vojvodine. I to je, osim dobre igre u odbrani bilo sve od gostiju sa Banjice u prvom poluvremenu. Jer, Novosađani su uglavnom igrali na polovini gostiju i kontrolisali dešavanja na terenu. Ipak, nisu uspeli da probiju čvrstu odbranu „građevinara“ iako je za to bilo prilika. Pokušao je Ivanić, koji je mesto u timu zauzeo umesto povređenog Mijata Gaćinovića, da u 12. minutu savlada Danilovića ali je prebacio i Danilovića i okvir njegovog gola.

U 25. Minutu Alivodić je sjajno šutirao da bi Danilović još bolje odbranio, što nije omelo Novosađane da protisnu rivala u „šesnaesterac“. Najbolju priliku za pogodak imao je Ivanić u 40.minutu. Alivodić je uz dribling probio u kazneni prostor Rada, zavrnuo u „peterac“ loptu ali je Ivanić na prvoj stativi šutirao pored gola sa samo dva metra promašio cilj. Par minuta kasnije Veselinović je pripremio priliku Sztojanoviću, ali je put lopti presekao golman Danilović, tako da domaći tim nije uspeo da kruniše bolju igru i inicijativu tokom prvog poluvremena.

Za to je usledila kazna odmah u uvertiri nastavka. Posle odmora sveži gosti su jurnuli ka golu Jovanića kojeg je u svom drugom pokušaju Injac uspeo da savlada. „Rezervista“ Mihajlović, koji je drugo poluvreme počeo umesto Čolovića, centrirao je sa leve strane, a Injac, neometan, udarcem glavom matirao Jovanića.

Branko Babić, trener Vojvodine odmah je reagovao i u igru ubacio veznjaka, nedovoljno oporavljenog Marka Poletanovića umesto napadača Stojanovića, a par minuta kasnije , pošto je kod „građevinara“ Rodić zamenio strelca Injca, Babić je umesto beka Nikolića ubacio na teren Sprema. Usledio je i zahtev sa „severa“ hoćemo pobedu i odmah zatim pokušaji Veselinovića i Radoje čije je šuteve, međutim, Danilović odbranio. Golman gostiju istakao se i u 70. minutu kada je zaustavio udarac glavom Veselinovića. Pritisli su Novosađani, igrali vikorije pred golom gostiju, ali nisu uspevali da odigraju završni pas i udarac ka golu koji bi matirao Danilovića. Pokušavao je Alivodić po desnoj strani, slao upotrebljive centaršuteve, ali bez konačnog odgovora za realizaciju.

RAD - VOJVODINA 0:1 (0:0)

Strelci: 0:1, Injac u 52. minutu

Novi Sad. Stadion :“Karađorđe“. Gledalaca: 3.000. Sudija: Nenad Đokić (Užice) 6. Pomoćnici : Nemanja Petrović (Užice) i Milan Milovanović (Smederevo).

VOJVODINA: Jovanić 7, Nikolić 6,5 ( od 64 . Spremo 6,5),Pekarić 6,5, Babić 6,5, Nastić 6,5, Radoja 6,5, Milinković- Savić 7, Alivodić 7, Ivanić 6,5 ( od 85. Đurić), Stojanović 6,5 ( od 55. Poletanović 6,5), Veselinović 7.

RAD: Danilović 7,5, Knežević 6,5, Raspopović 6,5, Ćirković 7, Lazevski 7, Stanojević 6,5, Gnjatić 7, Urošević 7, Ožegović 6,5 ( od 75. Antić), Čolović 65 ( od 46. Mihajlović 7 ),Injac 7,5( od 64. Rodić 6,5) .

Žuti kartoni: Poletanović (Vojvodina) Knežević, Mihajlović (Rad)

Igrač utakmice: Branislav Danilović (Rad)

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...