Press / Dnevnik: Vojvodina: Plaćen danak mladosti i neiskustvu

Vojvodina: Plaćen danak mladosti i neiskustvu15.04.2014. 09:38

Dnevnik(0)
P

osle remija s Partizanom u Beogradu, a onda i trijumfa nad Spartakom u Subotici i plasmana u finale Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine progutali su gorku pilulu u duelu s fenjerašem Radom (0:1).

Crveno-beli tim, koji je satkan od veoma mladih igrača željnih nadmetanja s najboljima i lišen neophodnog iskustva, nije uspeo da se izdigne iznad pomalo euforičnog stanja zbog dobrih igara i rezultata u poslednja dva susreta i platio je tome cenu. Packa je, međutim, naišla u pravom trenutku, kao upozorenje na to da se rivali ne mogu i ne smeju deliti na dobre i loše, ali i kao nauk da ova ekipa crveno-belih može dobro da igra samo onda kada pruža maksimum na terenu.

- Kao da sam slutio da je ovakav epilog moguć i upozoravao sam na to da moramo da odigramo s Radom punom snagom - rekao je Branko Babić, šef stručnog štaba Vojvodine. - Iako nisam nezadovoljan našim nastupom, nedostajali su nam završni pas i realizacija. Takav je fudbal i mogu da prihvatim tezu da mladi tim na ovakvim porazima uči i stiče iskustvo. Imali smo nekolicinu indisponiranih igrača, ne bih ovom prilikom navodio njihova imena, što je donelo sreću gostima, a nama veliku opomenu.

Tokom čitavog proleća Babić je upozoravao na sklonost mladih ekipa, kakvu danas Vojvodina ima, da imaju oscilacije u igri. S te strane posmatrano, nekako je i normalno da im se dogodi igra kakvu su prikazali u nedelju uveče na “Karađorđu”. Mladići, međutim, što pre moraju da nauče lekcije s kojima se praktično svakodnevno sreću. Ušli su u deo sezone kada je jako važno da budu pravi i da prikazuju dobre igre u nizu, posebno zbog toga što se približava finale Kupa, dakle utakmica koja će biti njihov istinski diplomski ispit. Dobro je to što imaju punu podršku od trenera Babića i njegovih saradnika, jer stvaranje pritiska rezultata moglo bi da bude kontraproduktivno. I mnogo iskusniji sastavi Vojvodine nisu uspevali da izdrže takav vid presije i padali su u najvažnijim susretima.

Pred Novosađanima je, kako je šef struke naglasio, serija teških utakmica, pošto igraju s ekipama koje se bore za opstanak u eliti. Rad je pokazao s kolikim elanom, motivom i agresivnošću takvi timovi ulaze u mečeve koji su za njih biti ili ne biti. Lekciju od Rada su novosadski klinci dobili, nadamo se i naučili i već u četvrtak, u Užicu, imaće priliku da to i dokažu. Poraz od Rada moraju što pre da zaborave, ali i da pokažu da su iz njega izašli jači i još kompaktniji. Ulog u narednih mesec dana je veliki, potencijal da ga ostvare crveno-beli dečaci imaju i ostalo im je da još žešćim radom i željenim rezultatima to i dokažu.


Sa Slobodom u četvrtak

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak, u 24. kolu, gostuju Slobodi u Užicu, a potom, 22. aprila, dočekuju OFK Beograd. U 26. kolu rival će im biti Radnički 1923 u Kragujevcu, da bi mini-seriju susreta s davljenicima u Jelen Superligi zaključili duelom s Javorom u Ivanjici, koji je na programu 3. maja.

Onda na red dolazi finalni susret Kupa Srbije s Jagodinom, koji se igra u Beogradu, 7. maja.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...