Press / Večernje novosti: Poletanović pred gostovanje u Užicu: Primeniti recept iz Humske

Poletanović pred gostovanje u Užicu: Primeniti recept iz Humske16.04.2014. 08:22

Večernje novosti(0)
I

SKUSTVA iz meča u kojem su poraženi od Rada, fudbaleri Vojvodine primeniće na gostovanju u Užicu. Jer, pred njima je rival koji se takođe bori za superligaški opstanak.

- Razlika je u tome što se, sasvim sam siguran, Užičani neće braniti - kategoričan je Marko Poletanović, vezista Vojvodine. - Takva su ekipa, jednostavno, i jasno je da će nas napasti od starta. Pa ni u Novom Sadu nisu igrali zatvorenu varijantu za razliku od "građevinara". U tom duelu nam je falila završnica. Stvarali smo šanse, imali igru ali i primili gol koji nas je dotukao, pošto su se gosti tada povukli, a mi nismo uspeli da probijemo bunker. Ipak, taj poraz smo zaboravili i iz njega izvukli pouke.

Uzdanica sredine terena novosadskog tima ne krije da će u Užicu biti mnogo teško stići do željenog cilja.

- Potrebno je da igramo naš igru, da guramo loptu kao u derbiju s Partizanom. Znam da će biti teško ponoviti takav model, ali na nama je da odigramo disciplinovano, odgovorno i da budemo uporni i istrajni, jer nema potrebe da žurimo. Kažem, očekujem da će Užičani da nas napadnu što će nam ostaviti prostora i biće nam lakše da igramo. Želja je da damo gol "na vreme" - kaže Poletanović.

Novosađani će u Užicu igrati bez povređenog Mijata Gaćinovića kao i "u-19" reprezentativaca Srbije, koji su se odazvali pozivu Veljka Paunovića za prijateljski meč sa Španijom: braće Sergeja i Vanje Milinković-Savića, Srđana Babića i Radovana Pankova. Uz njih je na Iberisjkom poluostrvu i Milan Kosanović, asistent Branka Babića, šefa stručnog štaba Vojvodine.


PUŠKARIĆ POD UPITNIKOM

DARKO Puškarić, ol-raund igrač Vojvodine, zbog istegnuća zadnje lože propustio je utakmicu sa Radom i još uvek trenira izdvojeno, po posebnom programu.

- Imamo još dva treninga do utakmice sa Užičanima i naravno da mi je želja da igram. Ali, ja ne donosim konačnu odluku - kaže Puškarić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...