Press / Večernje novosti: Napadač Vojvodine Stojanović optimista: Zalet za finale Kupa

Napadač Vojvodine Stojanović optimista: Zalet za finale Kupa21.04.2014. 09:59

Večernje novosti(0)
R

ecept zasnovan na maštovitoj igri koja donosi rezultat, sve više se ostvaruje po zamislima Branka Babića, šefa struke Vojvodine.

Mlada ekipa s „Karađorđa“, prošarana tek nekolicinom iskusnih fudbalera, i pored najavljenih oscilacija tokom proleća, pleni odgovornošću, disciplinom i umećem.

Jovan Stojanović, 21-godišnji napadač, jedan je od predstavnika novog talasa. Zimus je došao iz obrenovačkog Radničkog kao najbolji strelac Srpske lige i odmah se uklopio u ekipu Vojvodine. U četvrtak je golom u Užicu doneo pobedu nad Slobodom (2:1).

- To mi je drugi gol u dresu Vojvodine, ali još je rano reći da sam proradio - uzdržan je Stojanović. - Posebno mi je drago što smo aplauzom ispraćeni s terena od domaće publike, što je znak da smo zaista nadigrali Slobodu.

Mladi fudbaler ističe da je za Vojvodinu najvažnije da održi formu i da je tempira upravo za najznačajniju utakmicu proleća - finale Kupa Srbije.

- Pobeda nam mnogo znači kao podstrek za naredne mečeve. Uspeli smo da prikupimo snagu posle poraza od Rada, ali sada je bitno da i gostovanje u Užicu stavimo u arhivu i okrenemo se novom izazovu. Dolazi nam OFK Beograd, ekipa kojoj su bodovi takođe potrebni, tako da očekujem da neće igrati zatvoreno - istakao je Stojanović.


GAĆINOVIĆ NA TERAPIJAMA

Novosađani su u Užicu igrali bez trojice standardnih igrača, Mijata Gaćinovića, Sergeja Milinković-Savića i Srđana Babića. Očekuje se da će Milinković-Savić i Babić biti spremni za sutrašnji meč s „romantičarima“, dok je Gaćinović još na terapijama.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...