Press / Večernje novosti: Vojvodina upisala novu trojku, OFK Beograd strepi za opstanak

Vojvodina upisala novu trojku, OFK Beograd strepi za opstanak22.04.2014. 21:45

Večernje novosti(0)
V

ojvodina je nastavila seriju. Posle Užičkog kola i pobede nad Slobodom, danas je u duelu sa OFK Beogradom odigran „bećarac“ u ritmu, taman za siguran trijumf.- 2:0(0:0). Najistaknutiji tvorac trijumfa novosadskog superligaša bio je Sergej Milinković- Savić, asistentkod pogotka Jovana Stojanovića, a zatim i strelac gola za konačan rezultat.

Novosađani su ispraćeni ovacijama sa tribina, jer su tako i dalje u trci za visok plasman a ekipi sa Karaburme su ostavili problem da bodove za spas potraži na nekom drugom terenu.

Lepršavo i napadački, domaći fudbaleri su od starta počeli da beru aplauze sa tribina posle nekoliko akcija i pokušaja da priprete „romantičarima“, ali bez realizacije. Gosti sa Karaburme, međutim, nisu ustuknuli pa su tokom prvog poluvremena iz kontranapada nekoliko puta pokušali da ugroze domaćeg golmana Žakulu.

Prvi je igru za beg iz opasne zone nagovestio Dražić, koji je u četvrtom minutu gađao pravo u novosadskog golmana, a zatim domaći fudbaleri preuzeli stvar u svoje ruke.Slavljenik Babić je u osmom minutu udarcem glavom posle kornera Poletanovića ciljao zamalo preko prečkea dva minuta kasnije, napadač Stojanović je promašio okvir iz sjajne pozicije. I, to je , osim jalovih pokušaja i činjenicu da su gotovo sve vreme tog dela igre držali loptu u svojim nogama ali i često grešili u predaji, bilo sve od domaćih igrača.

Zanimljivo, domaćini su prvi put startovali bez centarfora Lazara Veselinovića, a ulogu najisturenijeg napadača dobio je strelac Stojanović. S druge strane, gosti su u skladu sa dešavanjima na terenu, bili usredsređeni na kontranapade a sjajnu priliku imao je u 16. minutu Paloćević, koji je posle prodora Čavrića po desnom krilu ciljao pored. Dva minuta kasnije i Planić je promašio kada je udarcem glavom loptu iz kornera Paločevića poslao iznad okvira. Čavrć je pokušao iz slobodnog udarca u 22. Minutu gađajući pored stative a sjajnu šansu imao je u 29. Minutu kada je loptu Gajića udarcem glavom poslao iznad prečke. Tačku na promašaje s obe strane, stavio je Stojanović sjajnim volej udarcem sa 18 metara u poslednjem minutu prvog poluvremena ali je lopta fijuknula iznad okvira.

Seriju promašaja nastavili su Ivanić početkom nastavka a zatim i Poletanović, koji je pogodio spoljašnji deo mreže posle akcije Alivodića, Takoše neuspelim pokušajem uzvrati je Dražić udarcem pored gola, a zatim je usledio prvi pogodak. U 60. Minutu Sergej Milinković- Savić je odlično uposlio Jovana Stojanovića a centarfor Novosađana šutirao iz prve i matirao Zečevića. Aplauzi sa tribina nisu se ni stišali, a Alivodić je bio u prilici da povisi rezultat. On je iskosa sa desne strane snažno šutirao ali je odlični golman Zečević uspeo da izbaci loptu u korner. Tu akciju završio je Ivanić, neuspelim pokušajem. Ipak, u 66. minutu, Vojvodine je postigla drugi pogodak. Korner sa leve strane na drugu stativu izveo je Poletanović, a Milinković – Savić sačekao loptu i udarcem glavom poslao je u rogalj za 2:0.

Uobičajena prozivka klupskog rukovodstva Novosađana i pored dobre igre izabranika Branka Babića i prednosti u drugom poluvremenu, nije izostala sa severne tribine „Karađorđa“.

Novosađani su u finišu usporili, zabavljali se pred šesnaestercem gostiju i ostavili prostor romantičarima da zaprete što je u 82. minutu učio „rezervista“Škrbić, ali je njegov šut Žakula sjajno odbranio.

VOJVODINA - OFK BEOGRAD 2:0 (0:0)

Strelci: 1:0 Stojanović u 60. Minutu, 2:0, Sergej Milinković- Saviću 66. minutu

Novi Sad. Stadion: „Karađorđe“. Gledalaca: 1.500. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Pomoćnici: Dalibor Đurđević (Kruševac) i Miloš Gagić (Negotin).

VOJVODINA: Žakula 7, Živković 7, Babić 7,5, Pekarić 7, Nastić 7, Radoja 7,5, Poletanović 7,5( od 85. Ilić), Milinković- Savić 8, Alivodić 7,5 ( od 73. Spremo), Ivanić 7, Stojanović 7,5. ( od 80. Veselinović)

OFK Beograd: Zečević 6,5, Vasilić 6, Planić 6, Vasiljević 6, Antonov 6, Zdjelar 6, Pilipović 6 ( od 62. Škrbić 6), Gajić 6, Paločević 6,5 ( od 73. Stanisavljević), Čavrić 6,5, Dražić 6,5.

Igrač utakmice: Sergej Milinković- Savić (Vojvodina)

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...