Press / Večernje novosti: Fudbaleri Vojvodine zadovoljni igrom i trijumfom nad OFK Beogradom: Zalet za finale Kupa

Fudbaleri Vojvodine zadovoljni igrom i trijumfom nad OFK Beogradom: Zalet za finale Kupa23.04.2014. 22:19

Večernje novosti(0)
T

RENER je strepeo, igrači ga demantovali. Branko Babić, šef stručnog štaba Vojvodine, očekivao je neizvestan meč sa mnogo naboja i nervoze, s obzirom na to da se "romantičari" bore za opstanak, ali su njegovi izabranici odigrali partiju po meri za pobedu.

U utorak popodne na "Karađorđu" novosadski superligaš je nadigrao OFK Beograd i vezao ga za pobedu u Užicu, gde je, četiri dana ranije, osvojio ceo plen u duelu sa Slobodom. Novosađani su napravili korak više na tabeli a pored toga, što je za njih značajnije, uhvatili zalet za finale Kupa Srbije, u kojem 7. maja odmeravaju snage sa Jagodinom.

To potvrđuje Sergej Milinković-Savić, najbolji igrač duela sa ekipom sa Karaburme, strelac i asistent za pobedu od 2:0.

- Dobro je bilo i zaista sam srećan zbog nove pobede - kaže Milinković-Savić. - Upravo ta osvojena tri boda su najvažnija u celoj priči, kao i činjenica da smo odigrali dobru partiju. Lično, uželeo sam se igre, jer sam meč u Užicu propustio zbog obaveza prema U-19 reprezentaciji Srbije. To sam nadomestio željom i htenjem u utakmici sa "romantičarima".

Mladi veznjak Novosađana naglašava da je njegov tim odigrao solidno prvo poluvreme u kojem je propušteno nekoliko prilika, ali i da je u nastavku, posle dogovora u svlačionici, ubačeno u brzinu više.

- Upravo tako. Smatram da smo igrali pametno, da nismo žurili i bili nervozni, već držali loptu, kontrolisali igru bez srljanja u napad. Znali smo da rival ima dodatni motiv u duelu sa nama, pošto se bori za goli superligaški život, ali i mi smo imali sopstvene planove. Hteli smo da pobedimo, dodali smo gas u nastavku i uspeli da zabeležimo zaslužen trijumf. To nam mnogo znači jer je cilj da budemo što bliži vrhu tabele - zaključio je Milinković-Savić.


SKUPŠTINA

IZBORNA Skupština Vojvodine, zakazana za 11. maj, odmah posle finalne utakmice za pehar Kupa Srbije, razrešiće situaciju u kojoj navijači, i pored uspeha ekipe, traže smenu rukovodstva. Kandidat za novog čelnika kluba, nasuprot aktuelnog Milenka Jokića, je navodno Vojislav Gajić, bivši predsednik novosadskog superligaša od pre šest godina, kada je ekipa pod palicom trenera Zorana Marića bila drugoplasirana na tabeli. Uz njega su i nekadašnji potpredsednici Mirko Dubroja i Ljubomir Apro.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...