Press / Dnevnik: Srđan Babić: Pobeda najlepši poklon za punoletstvo

Srđan Babić: Pobeda najlepši poklon za punoletstvo23.04.2014. 22:36

Dnevnik(0)
P

osle pobede nad OFK Beogradom (2:0), fudbaleri Vojvodine potpuno su se približili trećem mestu na tabeli i od njega dele ih samo bod prednosti koji trenutno ima Čukarički i bolja gol-razlika koja je na strani Jagodine. Novosađani ne kriju da im je cilj da osvoje treću poziciju koja im garantuje izlazak u Evropu.

U susretu s romantičarima s Karaburme, jedan od najboljih pojedinaca bio je najmlađi igrač na terenu, štoper Vojvodine Srđan Babić. On i samo malo stariji Sergej Milinković-Savić (19) bili su ključni za pobedu novosadskog superligaša, a Babić, koji je proslavio punoletstvo baš u utorak, tim povodom je rekao:

- Bio mi je to najlepši poklon za rođendan i zahvalan sam saigračima. Veoma mi je drago bilo i to što mi je dr Radivoj Radosav uručio poklon, retro-dres Vojvodine, što je takođe bio izuzetno lep gest ljudi iz kluba. Prijao mi je aplauz koji sam tom prilikom dobio s tribina i obavezuje me da u budućnosti pružam još bolje partije.

Imao je Babić priliku da u 9. minutu postigne gol, ali je njegov udarac glavom završio tik iznad prečke gola Beograđana.

- Eh, još da mi se posrećilo da sam tada pogodio mrežu... Kakva bi to proslava punoletstva bila! Poletanović je sjajno centrirao iz kornera, dobro sam zahvatio loptu, ali, eto, otišla je preko gola. Međutim, ne tugujem, jer ostvarili smo pobedu, osvojili bodove i sada se okrećemo predstojećim, teškim prvenstvenim gostovanjima u Kragujevcu i Ivanjici.

Pored Babića, fenomenalnu minijaturu u drugom poluvremenu prikazao je Sergej Milinković-Savić. Prvo je sjajno uposlio Stojanovića prilikom postizanja prvog gola, imao nekoliko sjajnih dodavanja, a onda, u 65. minutu, i sam je postigao gol. Dvojica najmlađih prvotimaca Novosađana su, eto, obeležili utakmicu, a Babić je objasnio:

- Do 60. minuta bio je to dosta izjednačen dvoboj. Čim smo, međutim, postigli prvi gol, sve je postalo mnogo lakše i ubrzo je još jedna lopta završila u mreži OFK Beograda. Nismo samo Sergej i ja pružili dobru igru, već je dobar bio čitav tim i bila je to pobeda svih nas, zajedničkim naporom.

Slede vam, kako ste rekli, teška gostovanja u Kragujevcu i Ivanjici. U subotu će te igrati na “Čika Dači” s Radničkim.

- U Kragujevcu nas čeka, bez ikakve sumnje, baš težak susret s domaćinom koji se bori za opstanak. Stigao je rivalu i trener Dragoljub Bekvalac i već se vide rezultati njegovog rada, pošto je Radnički osvojio važan bod u Subotici. Ipak, mi nosimo dres Vojvodine, finalisti smo Kupa Srbije i u svakoj utakmici cilj nam je da osvojimo tri boda, pa će isti slučaj biti i na “Čika Dači” - zaključio je Srđan Babić, 18-godišnji štoper Vojvodine, omladinski reprezentativac Srbije.


Puškarić od četvrtka, Mijat od ponedeljka

Darko Puškarić u poslednje vreme išao je na terapije zbog povrede zadnje lože i nije bio u kombinaciji za tim Vojvodine. Sada je povreda sanirana i iskusni ol-raund fudbaler danas će se priključiti radu s prvotimcima.

U ponedeljak se, kako saznajemo, očekuje da će se u pun trening vratiti i Mijat Gaćinović, koji se oporavljao od povrede ligamentata kolena, što će, sasvim je sigurno, dodatno popraviti ionako dobru atmosferu unutar ekipe.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...