Press / Dnevnik: Poletanović: Tempiramo formu za finale Kupa

Poletanović: Tempiramo formu za finale Kupa25.04.2014. 04:08

Dnevnik(0)
U

prkos kiši, fudbaleri Vojvodine juče su odradili ni malo lagan trening, pripremajući se za subotnji prvenstveni okršaj u Kragujevcu. Domaćin će im biti ekipa Radničkog 1923, tim koji se bori za opstanak u eliti i kojem je svaki bod zlata vredan.

Šumadince je ponovo preuzeo trener Dragoljub Bekvalac i u utorak već je osvojen značajan poen posle remija u Subotici, pa nema nikakve sumnje da će domaćin i sutra pokušati da iznenadi Vojvodinu i osvoji kompletan plen.

Jedan od igrača koji puno znači za igru novosadskih crveno-belih je 21-godišnji Marko Poletanović, koji, zajedno s Nemanjom Radojom, puno znači za igru Vojvodine na sredini terena.

- Sigurno to nije odlučujuće u rezultatima koje ostvarujemo, ali Radoja i ja zajedno igramo već šest-sedam godina i jako dobro se poznajemo - rekao je Poletanović. - Kada smo zajedno u igri, sve to dobro funkcioniše i verujem da ćemo i nas dvojica, baš kao i čitava ekipa, biti još bolji i uspešniji u veoma važnom delu sezone koji se nalazi pred nama.

Jedna od najbitnijih tačaka u sezoni biće finale Kupa Srbije 7. maja, u kojem Vojvodina igra s Jagodinom. Utisak je da tim trenera Branka Sose Babića lagano podiže formu i igra sve bolje kako se ova utakmica približava.

- Trudimo se da tempiramo formu kako se finale približava, jer pobede nam puno znače za samopouzdanje. Imali smo, doduše, kiks u utakmici s Radom.

Pred Vojvodinom je duel u Kragujevcu, u kojem će domaćin, uložiti maksimalan napor kako bi pobedio.

- I prošle godine u duelu s Kragujevčani imali smo inicijativu, a oni su na kraju pobedili. Mislim da će se domaćin orijentisati na polukontre i kontre, ali siguran sam da smo kvalitetniji tim i da, ukoliko ponovimo igru kao u Užicu, možemo da očekujemo novu pobedu i nastavak serije u koju smo ušli. Respektujemo Radnički, ali mi smo ti koji će se pitati kada je konačnom ishodu reč.

Nije mali broj navijača koji su tvrdili kako je pred Vojvodinom rezultatski teško proleće ako se u obzir uzme mladost ekipe.

- Činjenica je da je bilo dosta onih koji su mislili da više ništa neće biti kao ranije, ili, još preciznije, kao jesenas. Međutim, mlada smo ekipa, željni smo dokazivanja i mislim da to na najbolji način pokazujemo na terenu. Želimo da ostvarujemo uspehe u nizu i imamo sjajnu priliku da to i na delu pokažemo u periodu koji je ispred nas - rekao je na kraju Marko Poletanović.


Stojanović povredio zglob

Jovan Stojanović je u utakmicama sa Slobodom u Užicu i OFK Begradom u Novom Sadu postigao dva važna gola za crveno-bele. Međutim, na jučerašnjem treningu povredio je zglob i neizvesno je hoće li danas biti na spisku putnika za Kragujevac.

- Srećom, zglob mi nije otekao, pa ću tek danas posle prepodnevnog treninga znati da li ću putovati i biti u konkurenciji za tim u Kragujecu - rekao je Stojanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...