Press / Večernje novosti: Vojvođani danas putuju za Lokeren: Generalka za Trenčin

Vojvođani danas putuju za Lokeren: Generalka za Trenčin11.07.2014. 14:13

Večernje novosti(0)
O

SNOVA na Zlatiboru, glazura u Belgiji. Fudbaleri Vojvodine završili su osmodnevne pripreme na planinskoj lepotici, gde su od 2. do 9. jula pored treninga odigrali i četiri prijateljske utakmice.

Izabranici trenera Zorana Marića, koji je u tim duelima nastupao sa kombinovanim timom, davao određenu minutažu igračima na koje računa za start kvalifikacija za Ligu Evrope kao i dojučerašnjim fudbalerima Omladinskog pogona i onima koji su došli na probu, zabeležili su dva remija i dve pobede sa 11 postignutih i tri primljena pogotka. Novosađani su u kombinovanom sastavu remizirali sa nikšićkom Sutjeskom i rumunskim Čelalulom, 1:1, a pobedili Čajetinu 6:1, kao i Čelalul u novom duelu, 3:0.

- Uradili smo sve što je bilo planirano i to u vrhunskim uslovima, tako da sam prezadovoljan učinkom - kaže trener Marić. - Rezultat, iako je pozitivan, nije nam bio u prvom planu, s obzirom na to da smo u uvodnoj fazi priprema, već nam je značajnije bilo da vidimo sve igrače na delu, kao i njihov odnos. Zadovoljan sam, takođe, načinom na koji su igrači pristupali obavezama.

Fudbaleri Vojvodine su juče imali slobodan dan, da prepakuju kofere i da već danas krenu put Belgije, gde će sutra odigrati prijateljsku utakmicu sa Lokerenom. Taj duel, koji će imati epitet generalne probe pred start kvalifikacija za Ligu Evrope, upriličen je zahvaljujući angažovanju Mladena Jovanića, sportskog direktora i najviše Milana Laneta Jovanovića i Borisa Vaskovića, koji su doprineli da sve troškove, od povratne avionske karte do smeštaja, utakmice i treninga u Lokerenu, snose domaćini.

- S obzirom na to da u kvalifikacijama za Ligu Evrope startujemo 17. jula u slovačkom Trenčinu, utakmica u Belgiji sa jakim protivnikom će nam mnogo značiti. Ona će, zapravo, biti i najmerodavnija po pitanju ocene prethodnog učinka na pripremama. Dan posle utakmice ostajemo u Belgiji, gde ćemo imati prepodnevni trening i slobodno popodne, a u Srbiju se vraćamo u ponedeljak, kako bismo trenirali u popodnevnom terminu. Treniraćemo i u utorak, a u sredu, dan pred meč sa Trenčinom, krećemo za Slovačku - kaže Marić.


PUTNICI ZA BELGIJU

ZORAN Marić, trener Vojvodine, na prijateljskoj utakmici sa Lokerenom nastupiće sa timom koji će i startovati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na spisku su: Jovanić, Žakula, Puškarić, Pekarić, Miletić, Nastić, Radoja, Poletanović, Ivanić, Alivodić, Veselinović, Makarić, Pankov, Grgić, Živković, Ilić, Stojanović i Popara.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...