Press / 021.rs: Poslednji oproštaj od fudbalske legende Petra Nikezića

Poslednji oproštaj od fudbalske legende Petra Nikezića22.07.2014. 19:09

021.rs(0)
F

udbalski klub Vojvodina oprostio se od nekadašnjeg fudbalera tog kluba, Petra Nikezića, koji je, posle duže bolesti, preminuo u 65. godini.

Komemorativna sednica održana je danas u Fudbalskom centru Vujadin Boškov. Poštu fudbalskoj legendi odali su članovi porodice i prijatelji, kao i nekadašnji saigrači.

"Volela ga je publika u Austriji gde je igrao za Fest iz Linca. Obožavali su ga u Osijeku i Šibeniku. Po završetku igračke karijere, postao je trener. Takav znalac imao je šta da nauči generacije mladih igrača. Pera Nikezić je nastupao za sve reprezentativne selekcije prethodne države. Ljubimac publike, poštovan od saigrača i rivala, Pera Nikezić se izdvajao jer je posedovao snažnu personalnost. Bio je nekako svoj, drugačiji. Na terenu beskompromisan, pošten i srčan, a van njega direktan, ali pravičan", rekao je na komemoraciji član šampionske generacije FK Vojvodina Radivoj Radosav.

Karijeru prvotimca Nikezić je počeo sa 17 godina i za novosadske "crveno-bele" je odigrao 289 prvenstvenih utakmica i postigao 100 golova.

Tokom karijere, uspešno je nastupao još za američku Tulsu, Fest iz Linca, Osijek i Šibenik. Po okončanju profesionalne karijere, dugo je radio kao trener mlađih kategorija u Vojvodini, ali ga je bolest sprečila da nastavi da se bavi tim poslom.

Petar Nikezić sahranjen je danas na Novom groblju.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...