Press / Dnevnik: LE: Vojvodina dočekuje slovački Trenčin

LE: Vojvodina dočekuje slovački Trenčin24.07.2014. 13:28

Dnevnik(1)
F

udbaleri Vojvodine u četvrtak uveče (20) dočekuju slovačku ekipu Trenčin u revanš utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Svi u taboru Novosađana su svesni da je nakon poraza od 4:0 u prvom meču prolaz u narednu rundu takmičenja u domenu teško ostvarive terorije, ali svi se slažu da vrlo bled utisak iz duela u Dubnici treba popraviti.

- U prvoj utakmici sa Slovacima smo imali vrlo loš dan, pa imamo profesionalnu i moralnu obavezu da danas popravimo utisak. Svesni smo da teško možemo da prođemo dalje, ali naše je da izađemo na teren i maksimalnim zalaganjem dođemo do povoljnog rezultata – rekao je trener Vojvodine Zoran Marić.

Sa ovom konstatacijom se slaže i kapiten tima Nemanja Radoja.

- Ekipa Trenčina nas je ponizila u prvom meču i pokušaćemo da im se revanširamo. Nadamo se podršci navijača koji su bili uz nas i pre nedelju dana, na čemu im se zahvaljujemo – rekao je Radoja.

Pored ogromnog zaostatka nakon meča u Dubnici, Novosađani imaju i kadrovskih problema, jer će na megdan odličnim Slovacima izaći bez četvorice prvotimaca: Srđana Babića i Mijata Gaćinovića (igraju na EP omladinaca u Mađarskoj), povređenog Lazara Veselinovića i suspendovanog (zbog crvenog kartona na prošloj utakmici) Marka Živkovića.

Po rečima šefa struke Marića, evidentan je problem na desnom beku. U Dubnici je na toj strani u defanzivi, evidentno, duvala je promaja.

- S obzirom da je Babić odsutan, najrealnije je da Pankov igra štopera, a Puškarić desnog beka. Locirali smo da smo na desnom beku deficitarni, znamo koga želimo da dovedemo, ali nažalost, zbog dugovanja, za sada ne možemo da registrujemo nove igrače – kaže Marić.

Pravdu na utakmici Vojvodina – Trenčin deliće Kristoferson iz Danske.


Bili smo spori

Na pitanje šta je uzrok lošeg izdanja Voše prošle nedelje u Slovačkoj, šef struke Novosađana je apostrofirao veću brzinu igrača Trenčina u svakom pogledu.

- Bili smo spori u kretanju, prilikom prilaska protivničkim igračima, u prenosu lopte, u razmišljanju ... U svemu! Igrači Trenčina su dosta brži. Ne tražim opravdanje u toj činjenici, ali niko ovde u Srbiji ne igra tako brzo, naši igrači ovde nisu imali takve duele – kazao je Marić.


Ulaz besplatan

Utakmica na “Karađorđu” počinje u 20 časova, uz besplatan ulaz za gledaoce. Karte se moraju preuzeti na zapadnoj tribini od 10 časova do početka meča i na istočnoj od 17 do 20 časova. Jedno lice može preuzeti samo jednu kartu, uz dokument poput lične karte, pasoša ili đačke knjižice.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...