Press / Dnevnik: Radovan Pankov: Sve lakše sa Pekarićem

Radovan Pankov: Sve lakše sa Pekarićem26.07.2014. 21:24

Dnevnik(1)
Č

vrst bedem ispred gola Vojvodine, na revanš meču protiv Trenčina, pored iskusnog Nina Pekarića činila je cela defanzivna linija tima, a dobrom partijom, naročito mirnoćom u trenucima kada su ga pritiskali protivnički igrači, istakao se mladi štoper Novosađana Radovan Pankov.

Tačan, pravovremen u intervencijama, solidan u duelima, iz zadnje linije je često slao tačne pasove prema saigračima iz veznog reda. Vrlo dobro za mladića koji će uskoro (5. avgusta) napuniti 19 godina. Pokazao je da u njemu Vojvodina ima pouzdanog štopera, nadamo se na duži period. Jer, iako nema mnogo iskustva, ima nešto još bitnije – mirnoću i samopouzdanje.

- Verujte, uopšte nismo sumnjali u sebe i verovali smo da, i pored ubedljivog poraza u prvom meču, možemo da prođemo Trenčin – uverava Pankov. – Ja sam čak, u jednoj izjavi pre meča rekao da prognoziram našu pobedu od 4:0, pa prolazak na penale. Nažalost, malo nam je falilo, nismo imali sreće. Ipak, jasno nam je da ako u prvenstvu često budemo ponavljali odnos prema igri kakav smo imali minulog četvrtka, borićemo se za sam vrh tabele. Prvi meč u Dubnici, kada smo ubedljivo poraženi, bio je najvećim delom posledica umora i „teških nogu“ – smatra štoper Vojvodine.

Mladi defanzivac je prve fudbalske korake načinio u novosadskoj Školi fudbala „Ajaks“, da bi sa 11 godina stigao u mlađe kategorije novosadskog superligaša. Kako to obično biva, u jednom periodu je „lutao“ na nekoliko pozicija (desni spoljni, napadač), da bi se kod trenera Zorana Šarabe, a potom i kod Branislava Novakovića, skrasio na mestu štopera, koje mu očigledno i te kako leži. A sve je, po njegovim rečima, lakše kada je uz njega iskusni as Nino Pekarić.

- Mnogo mi znači mkada igram u paru sa Ninom. On je sjajan igrač i veliki gospodin. Jednom prilikom mi je rekao: „Svaka tvoja greška je moja greška“, tako da me je dosta rasteretio i oslobodio pritiska – kaže Pankov.

Trenutno, na mestu štopera u Vojvodini vlada ogromna konkurencija, jer za mesta centralnih bekova, pored Pankova, konkurišu i Pekarić, Babić, Miletić, Novaković (trenutno povređen) i Đurić, a tako kvalitetan kvintet sigurno nema ni jedan domaći klub. Ipak, jasno je da vreme radi za Radovana Pankova, a poslednji meč koji je odigrao, iako se nije završio „hepiendom“, pokazao mje da je pred njim budućnost.

- Mnogo nam znače aplauzi koje smo dobili posle meča. Puno hvala navijačima. Znam da su mnogi od njih dali poslednji dinar kako bi otputovali na utakmicu u Dubnicu, a mi smo ih tamo razočarali. Nažalost, desilo se i potpuno razumem njihovu ljutnju. Ipak, siguran sa da smo odnosom prema dresu koji nosimo i partijom koju smo pružili na „Karađorđu“, uspeli da u većoj meri popravimo utisak i dokažemo da vredimo – rekao je Radovan Pankov.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...