Press / Večernje novosti: Babić puni kasu Vojvodine

Babić puni kasu Vojvodine28.07.2014. 08:20

Večernje novosti(0)
D

EFANZIVAC Srđan Babić (18), uzdanica novosadske odbrane i „orlića“, s kojima u Mađarskoj brani titulu šampiona Evrope, po svemu sudeći, na jesen će igrati u nekom od inostranih timova.

Za njega su zainteresovani klubovi iz Nemačke, Italije, Engleske kao i Portugalije, a kako potvrđuje Mladen Jovanić, sportski direktor Vojvodine, očekuje se da bi, bar kako je Novosađanima nagovešteno, uskoro trebalo da stigne i konkretnija ponuda.

- Istina je da bismo najviše voleli da Babić ostane u Vojvodini - kaže Jovanić. - Razlozi su vrlo jednostavni. On je sjajan mlad igrač koji mnogo znači ekipi i želja je da ga zadržimo, jer isto tako želimo da idemo na visok plasman i naravno da bismo voleli da budemo u trci za titulu. Međutim, ako stigne ponuda koja se ne odbija i ako Babić izrazi želju da karijeru nastavi u nekom od velikih evropskih klubova, po tom pitanju razgovora više nema. Obeštećenje za Babića još nismo odredili, a na tu temu biće priče kada se pojavi klub koji ga želi.

Zoran Pavlović, nekadašnji čelnik novosadskog superligaša, Babićev je agent i ne krije da za mladog igrača postoji interesovanje inostranih klubova.

- Istina je da ja zastupam Babića i nije tajna da skauti i agenti iz raznih zemalja „snimaju“ igrače na EP u Mađarskoj, pa, naravno i njega. Međutim, za sada nema još ništa konkretno i ponude se očekuju. Na meni je da sačekam da se klubovi dogovore da bih pregovarao oko uslova za igrača - rekao je Pavlović.


NOVAKOVIĆ META

NOVOSAĐANI žele da angažuju Slobodana Novakovića, veznjaka poniklog upravo u njihovoj omladinskoj školi „Ilija Pantelić“, koji se kalio igrajući za Novi Sad, Slogu i Kabel, zatim dve sezone u Vojvodini, pa dve sezone u Spartaku.

- Znamo o kakvom je igraču reč i zato ga želimo u našim redovima. Trebalo bi da za dan-dva sednemo i razgovaramo - potvrđuje Jovanić.

Slobodan Novaković ima status „slobodan igrač“ a juče je potvrdio da je stupio u prvi kontakt sa Vojvodinom i da bi razgovori trebalo uskoro da počnu.


TRENING

FUDBALERI Vojvodine su juče imali slobodan dan. Posle sjajne igre u četvrtak uveče i pobede nad Trenčinom, odradili su trening u petak, a pripreme za start šampionata nastaviće danas pre podne na terenima fudbalskog centra „Vujadin Boškov“.

Generalnu probu imaće u subotu, 2. avgusta u prijateljskoj utakmici sa Politehnikom iz Temišvara, kada će nastupiti tim koji će i da startuje u šampionatu sa OFK Beogradom 9. avgusta.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...