Press / Večernje novosti: Radoja posle dvomeča sa Trenčinom: Veliko i bolno iskustvo

Radoja posle dvomeča sa Trenčinom: Veliko i bolno iskustvo28.07.2014. 08:23

Večernje novosti(0)
E

VROPSKA epizoda je završena, ne baš po želji pred start, pa sledi nastavak priprema za domaće prvenstvo. Fudbaleri Vojvodine ne kriju žal zbog neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope jer su stali već na prvom stepeniku.

- Šteta je što nismo prošli - kaže Nemanja Radoja, kapiten Vojvodine. - Sada bismo u narednom kolu igrali u Engleskoj i imali sjajan izazov pred sobom. U revanšu smo zaista dobro odigrali i još uvek pokušavamo da zaboravimo taj prvi meč u Slovačkoj i poraz koji nas je skupo koštao. Ne sećam se da smo ranije primili četiri pogotka, ali i to je fudbal i moramo da idemo dalje.

Kapiten Novosađana ističe da je i pored žala trenutno najvažnije izvući pouke i okrenuti se predstojećim izazovima, najpre u prvenstvu a zatim i u Kupu Srbije.

- Utakmice sa Trenčinom su nam donele iskustvo i znanje da u našim glavama znamo za ubuduće šta bi i kako trebalo najbolje da se učini. Sada, s obzirom na to da se sve završilo, imamo dovoljno vremena da se "namestimo" za sezonu i da dobro startujemo u prvenstvu, gde želimo da zabeležimo što bolji rezultat - kaže Radoja.

Uzdanica Vojvodine naglašava da su ambicije ekipe sa "Karađorđa" uvek visoke i da je želja u nastupajućoj sezoni odbraniti pehar pobednika Kupa Srbije i zauzeti najmanje treću poziciju na tabeli.

- Ako se ukaže prilika, smatram da bi trebalo da je iskoristimo i da napadnemo titulu. Imamo dobar tim, vredno radimo, a mnogo će nam značiti i "generalka" pred start. U subotu ćemo se odmeriti u prijateljskom meču sa ekipom Politehnike iz Temišvara. Biće to odlična provera, jer je reč o jakom timu - zaključio je Radoja.


STANDARD JE PROŠLOST

ZA kapitena Vojvodine su zainteresovani klubovi iz inostranstva, ali će Nemanja Radoja, po svemu sudeći, predvoditi ekipu sa fudbalskog centra "Vujadin Boškov" i u narednoj sezoni. Bio je na korak do potpisa sa Standardom iz Liježa...

- Bila je to dobra priča u početku ali na kraju su bili ponuđeni slabi uslovi i za mene i za klub i ništa se nije desilo. Trenutno me ne zanima ništa osim Vojvodine i ne želim da se opterećujem odlaskom u inostranstvo - kaže Radoja.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...