Press / Večernje novosti: U Vojvodini ispituju slučaj Veselinović: Greška s predumišljajem?

U Vojvodini ispituju slučaj Veselinović: Greška s predumišljajem?28.07.2014. 18:55

Večernje novosti(0)
P

REVID ili namerna greška?! U Vojvodini su zatečeni činjenicom da je načinjen ogroman propust po kojem je centarfor Lazar Veselinović, iako pod suspenzijom UEFA, nastupio na utakmici sa Trenčinom u Slovačkoj. Evropska "kuća fudbala" kaznila je Veselinovića prošle godine dok je igrao u dresu Dinama iz Minska u utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope, zbog isključenja sa tri meča pauze.

Ta informacija, "po difoltu" je prosleđena i Vojvodini, ali je, po svemu sudeći, promakla klupskoj administraciji. Kako? Greška se desila, papiri i "mejlovi" se nisu pažljivo čitali pa je načinjen ozbiljan prekšraj pravila za koji sledi jednako tako ozbiljna kazna. To je bio prvi utisak, ali, ako je suditi po onome što će da usledi, izgleda da je u pitanju nameran previd?!

- Nedopustivo je to što se desilo - kategoričan je Zoran Šćepanović, predsednik Vojvodine. - Svakako da ćemo u klubu sprovesti istragu. Znam da je načinjen propust, reč je o navodno nekim šiframa mejlova... Takođe, navodno je klupski sekretar dobio informaciju da je sve u redu, prosledio je stručnom štabu i sportskom direktoru... Ali, sve su to prvi utisci i o svemu tome bi trebalo da se porazgovara. Jer, mislim da to nije samo propust.

Da li to znači da je neko "minirao" čitavu stvar?

- Ne bih da optužujem, ali jasno je da se desio veoma, veoma čudan propust.

Hoćete li tražiti krivca i hoće li neko za to odgovarati?

- Naravno. Imaćemo sastanak i do detalja ispratiti tok informacija odakle, gde i kada, kod koga je bila i ko je prezentovao dalje. Takođe, videćemo da li je stigla od UEFA, kome je predata i da li je taj ćutao. Sve mi se čini da nije reč o nespretnosti niti nemarnosti - zaključio je Šćepanović.

Praznoj kasi novosadskog superligaša, prošaranoj paučinom, samo je još tako nešto falilo.


POVREĐEN, A U TIMU?

AKO je previd U Vojvodini učinjen s predumišljajem, onda nema o čemu da se razgovara. Jer, čudno je da se centarfor Lazar Veselinović, koji se dan pred meč u Slovačkoj tek oporavio od povrede zadnje lože, "baca u vatru". On nije ni putovao u Belgiju na generalnu probu protiv Lokerena četiri dana pre nego što će izaći na megdan Trenčinu. Zar je uopšte bilo neophodno da rekonvalescent bude na terenu ili je bilo bolje sačuvati ga za revanš?

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...