Press / Dnevnik: Bez pojačanja bićemo u ozbiljnom problemu

Bez pojačanja bićemo u ozbiljnom problemu29.07.2014. 15:07

Dnevnik(2)
F

udbaleri Vojvodine zagazili su u drugu fazu priprema sa identičnim sastavom (sa izuzetkom povređenog Milka Novakovića) koji se okupio na prvoj prozivci 23. juna, što se verovatno nikada ranije nije desilo. Do sada, sem Sergeja Milinković – Savića, niko nije napustio tabor Novosađana, ali ni jedan igrač nije pojačao belo – crvene.

To zadaje glavobolje stručnom štabu, jer je jasno da mladom i talentovanom sastavu nedostaje nekolicina kvalitetnih pojedinaca, kako bi mogli da se bore za vrh tabele.

- Klupskom rukovodstvu sam jasno predočio na kojim pozicijama nam trebaju pojačanja i konkretno sam naveo imena fudbalera koje bi želeo da imam u timu. Nažalost, zbog materijalne situacije i nemogućnosti da registrujemo nove igrače, ništa na tom planu nije urađeno – kaže trener Vojvodine Zoran Marić.

– Prinuđeni smo da se oslonimo na snage s kojima trenutno raspolažemo.

Imamo grupu vrlo talentovanih momaka, ali mislim da trenutni sastav nije dovoljan da se ozbiljno uđe u prvenstvenu trku. Ima kvaliteta, ali nema dovoljno iksustva za ozbiljnije rezultate. Treba da imamo grupu od 20 do 22 fudbalera koji će najozbiljnije konkurisati za najbolji sastav, odnosno 14 – 15 njih koji će izneti teret takmičenja. Trenutno to nemamo – konstatuje trener crveno-belih Zoran Marić, na nedelju i po dana od početka Jelen Superlige Srbije i prvog meča sa OFK Beogradom.

Nevesela materijalna situacija svakako je uzrok Vošinih problema. U slučaju povrede ili kazni nekolicine igrača, jasno je da će belo – crveni biti u problemu. Upozorenje je stiglo na revanš meču protiv Trenčina, kada nisu nastupili Novaković (povreda), Veselinović i Živković (suspenzija), te Babić i Gaćinović (nastup na EP za omladince u Mađarskoj). Vojvodina je 22 minuta pre kraja vodila sa 3:0, jedan gol ih je delio od produžetaka, ali trener Marić u tom periodu nije izvršio ni jednu izmenu (nešto ranije je Makarića zamenio Grgić), jer je smatrao da među golobradom mlađarijom na klupi nije bilo igrača koji bi doneo preokret.

- Deficitarni smo, pre svega, na poziciji desnog beka i bočnih spoljnih napadača. Uopšte nemamo zamene za Envera Alivodića i Mijata Gaćinovića. Na mestu štopera, takođe smo tanki: od igrača na koje računam, tu su Srđan Babić, Nino Pekarić i Radovan Pankov, jer Milko Novaković neće biti spreman bar još mesec dana. Ako Srđan Babić bude prodat, a neko se povredi ili dobije kartone, ko će na teren – zapitao je šef stručnog štaba Zoran Marić, s obzirom da u klubu nije ostao ni Miletić, koji je jedno vreme trenirao sa prvotimcima. A ako se zna da su odlasci realnost kako bi klub zaradio preko potreban novac, stvar postaje još ozbiljnija.


Generalka s Politehnikom

Do početka prvenstva igrači Vojvodine će raditi u FC “Vujadin Boškov”, a u subotu, 2. avgusta, odigraće trening – meč protiv rumunskog prvoligaša Politehnike. Dan kasnije kombinovani sastav Novosađana odigraće utakmicu sa Borcem sa Klise, članom Vojvođanske lige – zapad.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...