Press / Večernje novosti: FK Vojvodina: Moramo da izbegnemo stečaj

FK Vojvodina: Moramo da izbegnemo stečaj30.07.2014. 12:25

Večernje novosti(1)
P

LAN reorganizacije poslovanja, po kojem bi se konačno odblokirao račun Vojvodine, klupska uprava predala je juče Privrednom sudu u Novom Sadu. Reč je o, kako u novosadskom superligašu ističu, unapred pripremljenom planu redefinisanja dužničko-poverilačkih odnosa u skladu sa postojećim propisima i zakonom kao i dobrim poslovnim običajima.

- Naš predlog Privrednom sudu u Novom Sadu odnosi se na izbegavanje stečaja i da klub dobije odblokiran račun kako bi mogao legalno da posluje. Na taj način klub bi izmirivao svoje obaveze, dakle, plaćao i naplaćivao - kaže ugledni advokat Ljubomir Apro, član Uprave i naglašava da taj predlog može i da se povuče bez sankcija za klub.

Potez uprave tima sa „Karađorđa“, da bi se omogućilo legalno i normalno funkcionisanje kluba, odnosi se direktno na finansijsku konsolidaciju i oporavak kluba, ali i na sprečavanje mogućeg nastupanja stečaja. Jer, nije tajna, Novosađani su prema knjigovodstvu i „papirologiji“ koju je pre nepunih mesec dana sačinio ekonomista Igor Sekereš, savetnik predsednika kluba, „u dubiozi“ oko 4,8 miliona evra. Zoran Šćepanović, predsednik Upravnog odbora Novosađana, upozorava da je situacija po tom pitanju „više nego ozbiljna“.

- Prethodnici su nam ostavili veliku hipoteku i u situaciji smo da činimo sve da bismo spasli klub - kaže Šćepanović. - Najpre, želimo da napravimo korektan i fer odnos sa svim poveriocima kao prvi korak u pokušaju da spasemo klub. Jer, situacija je zaista alarmantna i postoji mogućnost da zakažemo i Skupštinu kluba kako bismo sve članove upoznali sa trenutnim stanjem. Nadamo se da za tim neće biti potrebe, ali nama je neophodno da na sve načine dođemo do sanacije kluba i kreiramo ambijent za dalji razvoj.

Prvi operativac novosadskog superligaša naglašava takođe da u situaciji u kojoj se klub trenutno nalazi, nije realno očekivati vrhunske sportske rezultate kao ni razvoj čuvene Omladinske škole Novosađana u kojima su generacije talenata.

- Bez sredstava sa blokiranim računom, nije moguće raditi. Imamo blokadu za dug od 2,3 miliona evra Dragoslavu Vukoviću, ali po tom pitanju postoji mogućnost da se dogovorimo. Očekujemo da će Vuković prepoznati značaj tog dogovora za interes kluba. Ja kao predsednik, niti bilo ko iz rukovodstva, nema prava da radi bilo šta na štetu kluba. Zato pokušavamo da alarmiramo sve subjekte, da redefinišemo odnose sa poveriocima, onima koji su stvarni i da u skladu sa korektnim planom omogućimo redovno poslovanje. Smatramo da niko nema pravo da ugrožava razvoj kluba koji između ostalog ima i ogromnu društveno odgovornu funkciju jer su kod nas generacije mladića i dečaka od 1995. do 2005. godišta. Šta njima da kažemo, da zatvaramo? Ne dolazi u obzir - kategoričan je Šćepanović.


BERONjA PODNEO OSTAVKU

BOŽIDAR Beronja, generalni sekretar novosadskog superligaša, juče je podneo pismenu ostavku na tu funkciju.

- Kulminacija lošeg rukovođenja je odluka da se nad našim voljenim klubom u godišnjici jubileja neovlašćeno pred Privrednim sudom pokrene stečajni postupak kao alibi za nesposobnost da se problemi pred kojima se nalazi rešavaju na profesionalan, sportski i savestan način. Ne želim da budem deo tima koji će odvesti klub u stečaj jer nam za to niko nije dao mandat - kaže Beronja u pismu Milanu Davidovu, predsedniku Skupštine i predlaže vanrednu skupštinu kluba, na kojoj bi se usvojila njegova ostavka.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...