Press / Večernje novosti: Marić: Nisu nam potrebna pojačanja

Marić: Nisu nam potrebna pojačanja31.07.2014. 23:15

Večernje novosti(2)
P

riča o pojačanjima Vojvodine biće aktivirana ako neko od sadašnjih uzdanica tima sa „Karađorđa“ promeni sredinu. Zoran Marić, šef stručnog štaba novosadskog superligaša, ne krije da je i te kako zadovoljan igračkim kadrom kojim raspolaže, ali jednako tako ističe da ne bi bilo naodmet neko pojačanje na pojedinim pozicijama, kao i da će u slučaju eventualnih odlazaka ona biti neophodna.

- Moramo da gledamo realno i unapred - kaže Marić. - Mogući scenario je da klub do 25. avgusta proda tri igrača i šta ćemo onda? Nama je u svakom slučaju potrebna strategija. Ako je cilj konsolidacija kluba, kojoj bi doprineli transferi naših fudbalera u inostrane klubove, u tom slučaju bismo bili oslabljeni na takmičarskom planu i prilagodili bismo ambicije.

* U tom slučaju bi trener preuzeo svu odgovornost za eventualne neuspehe?

- Jasno. Odmah posle prvog poraza, po uobičajenom scenariju u našem fudbalu, trener bi bio kriv. Zato moramo znati sa čime raspolažemo i dokle možemo da idemo, da se opredelimo.

* Ocene su da Vojvodina ima dobar igrački kadar?

- Trenutno, dobra smo ekipa. Odlična. Imamo tim, ali jednako tako imamo i dobru grupu igrača koja se nameće i koja bi s vremenom došla u prvi plan. Tu pre svega mislim na mlade fudbalere. Međutim, ne znamo ko će otići iz ekipe i tome bi trebalo prilagoditi sportske ambicije.

* Na kojim pozicijama su trenutno potrebna pojačanja?

- Možda da nešto dupliramo, da bude konkurencija jača. Da budem savršeno jasan: trenutnim igračkim kadrom, fudbalerima kojima raspolažemo, ja sam zadovoljan.

* Slobodan Novaković, „dete Vojvodine“ i potencijalno pojačanje, trenira sa ekipom?

- On bi trebalo da se dogovori sa klubom. S moje strane, reč je o dobrom igraču iz naše škole, pouzdanom, i vidi se da bi nam dobro došao. Nadam se da će se dogovoriti sa klubom.

* Dakle, imate tim koji će iduće subote startovati u šampionatu?

- Znam tim. To je jasno kao dan i sve je po zaslugama. Kažem, imamo 12-14 igrača za visok nivo i još petoricu- šestoricu koji se nameću, što je dobra osnova i očekujem da dođu u kratkom vremenskom periodu. To je, lepa priča - zaključio je Marić.


GENERALKA SA POLITEHNIKOM

TIM Vojvodine, koji bi trebalo da startuje u šampionatu, u subotu će odigrati kontrolnu utakmicu sa temišvarskom Politehnikom. U toj ekipi biće i „orlići“, Mijat Gaćinović, Srđan Babić i golman Vanja Milinković-Savić.

- Oni bi trebalo da igraju sa ekipom iz Rumunije, a izostaće jedino Marko Poletanović, koji ima lakšu ozledu. Dan kasnije, u nedelju takođe igramo prijateljsku utakmicu sa Borcem sa Klise gde će nastupiti kombinovani tim - objašnjava Marić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...